ကြၽန္မရဲ႕ေမာင္ႏွမေတြကုိ ဒီအတုိင္းပစ္ထားတာ ၾကာေနျပီမုိ႕ ဒီေန႕ေတာ့ ပုစြန္ခ်ဥ္စပ္ဟင္းေလးနဲ႕ တည္ခင္း ပါရေစေနာ္။ အခုပံုထဲက ဟင္းကေတာ့ ကြၽန္မအစ္ကုိရဲ႕ လက္ရာပါေနာ္။
ပုစြန္ခ်ဥ္စပ္ဟင္းခ်က္ဖုိ႕အတြက္ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကုိ အရင္ေျပာျပမယ္ေနာ္။ ပုစြန္အခြံေပ်ာ့၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ခ်င္း၊ ငရုတ္သီးေျခာက္အပုေတာင့္၊ မန္က်ည္းသီး၊ ငံျပာရည္၊ မာဆလာ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းအပြေတာင့္၊ နံနံပင္၊ ဆား၊နႏြင္းမႈန္႕၊ ဆီနဲ႕သၾကားတုိ႕ပါေနာ္။
ပုစြန္အခြံေပ်ာ့ကုိ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေခါင္းဘက္ပိုင္းက မ်က္လံုးေတြ၊ ဦးေခါင္းဘက္အခြံက အခြၽန္ရယ္၊ ေျခေခ်ာင္းေလးေတြကုိ ကပ္ေက်းနဲ႕ ညွပ္ပစ္လုိက္ပါ။ ေခါင္းထဲက မစင္အိပ္ကုိလည္း ဖယ္ရွားပစ္လုိက္ပါေနာ္။ ျပီးေတာ့မွ ပုစြန္ရဲ႕ေက်ာဘက္ကေန အခြံေပ်ာ့ေနရာကုိ ကပ္ေက်းနဲ႕ အသာေလးခြဲထုပ္ျပီး ေနာက္ေခ်းေတြကုိ ဖယ္ထုပ္လုိက္ပါ။ ျပီးေတာ့မွ ပုစြန္ကုိ ဆားနည္းနည္း၊ သၾကားေလးရယ္၊ ငံျပာရည္ေလးရယ္နဲ႕ နယ္ေပးထားပါေနာ္။
ငရုတ္သီးေျခာက္အပုေတာင့္ကုိ အညွာေျခြ၊ အေစ့ထုတ္ျပီး ငရုတ္သီးကုိ ေရေႏြးနဲ႕ စိမ္ေဆးေပးျပီး ငရုတ္သီးဖတ္ေတြကုိ ေရစစ္ေပးထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီနဲ႕ ခ်င္းကုိ အခြံႏႊာ၊ ေရေဆးျပီး ခ်င္းကုိ ပါးပါးလွီး၊ ၾကက္သြန္နီကုိ ေလးစိတ္ထုိးေပးပါ။ ငရုတ္ဆံုထဲမွာ ေရစစ္ထားတဲ့ ငရုတ္သီးကုိ ထည့္ျပီးေထာင္းပါ။ ငရုတ္သီးဖတ္ မ်က္လံုးထဲ မစင္ရေအာင္လည္း သတိထားျပီးေထာင္းပါ။ ငရုတ္သီးညက္ျပီဆုိရင္ ခ်င္းထည့္ေထာင္း၊ ျပီးရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ေထာင္း၊ ျပီးေတာ့ ၾကက္သြန္နီကုိပါ ထည့္ေထာင္းေပးပါ။ မန္က်ည္းသီးကုိလည္း ေရနဲ႕တစ္ၾကိမ္အသာေလးေဆးျပီး ေရေႏြးနဲ႕စိမ္ထားျပီး အႏွစ္ရေအာင္ တုိက္ယူေပး ပါေနာ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းအပြေတာင့္ကုိ ေရေဆး၊ အေစ့ထုပ္ျပီး မထူမပါးေလးေတြ လွီးေပးထားပါ။ နံနံပင္ကုိလည္း အျမစ္ဖယ္ထုတ္၊ မေကာင္းတာေတြ ရွင္းပစ္ျပီး ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားေပးပါေနာ္။
အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္ျပီးေတာ့ ဆီထည့္ပါ။ ဆီပူလာရင္ နႏြင္းမႈန္႕ေလး နည္းထည္းထည့္၊ ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီးၾကက္သြန္ေတြကုိထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။ ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာျပီဆုိရင္ ပုစြန္ေတြကုိထည့္ျပီး တစ္ေကာင္ခ်င္း ငရုတ္သီးၾကက္သြန္နီနဲ႕ သမသြားေအာင္ လုပ္ေပးျပီး ဆီသတ္ပါ။ ျပီးရင္ မန္က်ည္းသီးႏွစ္ရည္ကုိထည့္၊ ပုစြန္ေတြနဲ႕ ေသခ်ာႏွံ႕ေအာင္ ေမႊေပးျပီး ဟင္းအုိးဆူေအာင္ တည္ေပးပါ။ ဟင္းအုိး ဆူလာရင္ေတာ့ အေပါ့အငံေလးျမည္းျပီး မာဆလာေလးအုပ္လုိက္ပါေနာ္။ ျပီးေတာ့မွ ငရုတ္သီးပြေလးထည့္၊ နံနံပင္ေလးအုပ္ျပီး ဟင္းအုိးခ်လုိက္ရံုပါပဲေနာ္။
ပုစြန္ခ်ဥ္စပ္ဟင္းခ်က္ဖုိ႕အတြက္ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကုိ အရင္ေျပာျပမယ္ေနာ္။ ပုစြန္အခြံေပ်ာ့၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ခ်င္း၊ ငရုတ္သီးေျခာက္အပုေတာင့္၊ မန္က်ည္းသီး၊ ငံျပာရည္၊ မာဆလာ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းအပြေတာင့္၊ နံနံပင္၊ ဆား၊နႏြင္းမႈန္႕၊ ဆီနဲ႕သၾကားတုိ႕ပါေနာ္။
ပုစြန္အခြံေပ်ာ့ကုိ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေခါင္းဘက္ပိုင္းက မ်က္လံုးေတြ၊ ဦးေခါင္းဘက္အခြံက အခြၽန္ရယ္၊ ေျခေခ်ာင္းေလးေတြကုိ ကပ္ေက်းနဲ႕ ညွပ္ပစ္လုိက္ပါ။ ေခါင္းထဲက မစင္အိပ္ကုိလည္း ဖယ္ရွားပစ္လုိက္ပါေနာ္။ ျပီးေတာ့မွ ပုစြန္ရဲ႕ေက်ာဘက္ကေန အခြံေပ်ာ့ေနရာကုိ ကပ္ေက်းနဲ႕ အသာေလးခြဲထုပ္ျပီး ေနာက္ေခ်းေတြကုိ ဖယ္ထုပ္လုိက္ပါ။ ျပီးေတာ့မွ ပုစြန္ကုိ ဆားနည္းနည္း၊ သၾကားေလးရယ္၊ ငံျပာရည္ေလးရယ္နဲ႕ နယ္ေပးထားပါေနာ္။
ငရုတ္သီးေျခာက္အပုေတာင့္ကုိ အညွာေျခြ၊ အေစ့ထုတ္ျပီး ငရုတ္သီးကုိ ေရေႏြးနဲ႕ စိမ္ေဆးေပးျပီး ငရုတ္သီးဖတ္ေတြကုိ ေရစစ္ေပးထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီနဲ႕ ခ်င္းကုိ အခြံႏႊာ၊ ေရေဆးျပီး ခ်င္းကုိ ပါးပါးလွီး၊ ၾကက္သြန္နီကုိ ေလးစိတ္ထုိးေပးပါ။ ငရုတ္ဆံုထဲမွာ ေရစစ္ထားတဲ့ ငရုတ္သီးကုိ ထည့္ျပီးေထာင္းပါ။ ငရုတ္သီးဖတ္ မ်က္လံုးထဲ မစင္ရေအာင္လည္း သတိထားျပီးေထာင္းပါ။ ငရုတ္သီးညက္ျပီဆုိရင္ ခ်င္းထည့္ေထာင္း၊ ျပီးရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ေထာင္း၊ ျပီးေတာ့ ၾကက္သြန္နီကုိပါ ထည့္ေထာင္းေပးပါ။ မန္က်ည္းသီးကုိလည္း ေရနဲ႕တစ္ၾကိမ္အသာေလးေဆးျပီး ေရေႏြးနဲ႕စိမ္ထားျပီး အႏွစ္ရေအာင္ တုိက္ယူေပး ပါေနာ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းအပြေတာင့္ကုိ ေရေဆး၊ အေစ့ထုပ္ျပီး မထူမပါးေလးေတြ လွီးေပးထားပါ။ နံနံပင္ကုိလည္း အျမစ္ဖယ္ထုတ္၊ မေကာင္းတာေတြ ရွင္းပစ္ျပီး ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားေပးပါေနာ္။
အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္ျပီးေတာ့ ဆီထည့္ပါ။ ဆီပူလာရင္ နႏြင္းမႈန္႕ေလး နည္းထည္းထည့္၊ ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီးၾကက္သြန္ေတြကုိထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။ ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာျပီဆုိရင္ ပုစြန္ေတြကုိထည့္ျပီး တစ္ေကာင္ခ်င္း ငရုတ္သီးၾကက္သြန္နီနဲ႕ သမသြားေအာင္ လုပ္ေပးျပီး ဆီသတ္ပါ။ ျပီးရင္ မန္က်ည္းသီးႏွစ္ရည္ကုိထည့္၊ ပုစြန္ေတြနဲ႕ ေသခ်ာႏွံ႕ေအာင္ ေမႊေပးျပီး ဟင္းအုိးဆူေအာင္ တည္ေပးပါ။ ဟင္းအုိး ဆူလာရင္ေတာ့ အေပါ့အငံေလးျမည္းျပီး မာဆလာေလးအုပ္လုိက္ပါေနာ္။ ျပီးေတာ့မွ ငရုတ္သီးပြေလးထည့္၊ နံနံပင္ေလးအုပ္ျပီး ဟင္းအုိးခ်လုိက္ရံုပါပဲေနာ္။
ပုစြန္ခ်ဥ္စပ္ဟင္းကစားခ်င္စရာေကာင္းလိုက္တာ။
ReplyDeleteျမင္ရတာဆြဲေဆာင္မႈရိွတယ္။
စားခ်င္တယ္။ေတာ္လိုက္တာ