အခုေတာ့ ဟင္းႏုႏြယ္ဆူးပုတ္ေၾကာ္ဖုိ႕ လုိအပ္တာေလးေတြကုိ ေျပာျပမယ္ေနာ္။ ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္၊ ဆူးပုတ္အရြက္ႏုေလးေတြရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴရယ္၊ ၾကက္သြန္နီရယ္၊ ဆား၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ဆီနဲ႕ အခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္တုိ႕ပါေနာ္။ ဟင္းႏုႏြယ္ကုိ သင္တဲ့အခါ ပင္စည္ကအမွ်င္ေလးေတြကုိ ေသခ်ာဖယ္ပစ္ရတာမုိ႕ လက္၀င္လွတယ္ဆုိေပမယ့္ မိသားစုေတြ၊ သူငယ္ခ်င္းေတြ စကားေျပာရင္း တစ္ေယာက္တစ္လက္နဲ႕ ၀ုိင္းကူရင္ ခဏေလးပါေနာ္။ ျပီးေတာ့မွ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ေပးထားပါေနာ္။ ဆူးပုတ္ရြက္ကုိလည္း ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အညြန္႕ေလးေတြကုိလည္း ေခြၽျပီးေတာ့ ေရစစ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ဓားျပားရုိက္ျပီး အခြံႏႊာထားေပးပါ။ ၾကက္သြန္နီကုိလည္း အခြံႏႊာျပီး တျခမ္းကုိ မထူမပါးေလး လွီးေပးထားပါေနာ္။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိတာနဲ႕ မီးဖုိေပၚဒယ္အုိးတင္၊ ျပီးရင္ဆီထည့္ပါ။ ဆီပူလာျပီဆုိရင္ေတာ့ ဓားျပားရုိက္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ မထူမပါးလွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီတုိ႕ကုိထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္ေတြႏြမ္းျပီး စိမ္းနံ႕ေပ်ာက္ျပီဆုိတာနဲ႕ ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္ေတြကုိထည့္ပါ။ တဆက္တည္းဆုိသလုိ မီးအပူရွိန္ကုိျမင့္ထားျပီး ဆားနဲ႕ အခ်ဳိမႈန္႕ေလးနည္းနည္းကုိထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။ ဟင္းႏုႏြယ္က နည္းနည္းမာတာမုိ႕ ႏူးသြားရေအာင္ ေရေလးနည္းနည္းထည့္ျပီး ခဏေလာက္အဖံုးအုပ္ေပးထားပါေနာ္။ ၂ မိနစ္ေလာက္ေနရင္ အဖံုးဖြင့္ျပီး ဆူးပုတ္ရြက္ႏုေလးေတြကုိထည့္ျပီး ဟင္းႏုႏြယ္ေတြနဲ႕ သမေအာင္ ေရာေၾကာ္ေပးပါ။ (ဆူးပုတ္ရြက္ ရင့္တယ္လုိ႕ ထင္ရင္ေတာ့ ဟင္းႏုႏြယ္နဲ႕အႏူးညီေအာင္ ေရမထည့္မီထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ေပးပါေနာ္။) ျပီးရင္ေတာ့ အေပါ့အငံ အရသာေလးျမည္းျပီး ဟင္းအုိးကုိ မီးဖုိေပၚကေန ခ်ႏုိင္ပါျပီေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ဟင္းႏုႏြယ္ဆူးပုတ္ေၾကာ္ေလး ရပါျပီေနာ္။
အႀကဳိက္ဆုံးဟင္းထဲပါ ပါတယ္။
ReplyDelete