ငါးဘဲကုိ ေခါင္းနဲ႕၀မ္းဗုိက္သားေတြမပါေအာင္ ဖဲ့ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါေနာ္။ ျပီးရင္ ငါးကုိ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္၊ ငံျပာရည္၊ နႏြင္းမႈန္႕တုိ႕နဲ႕ နယ္ေပးပါ။ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕အနီကုိလည္း အခံြႏႊာေရေဆးျပီး မထူမပါးေလး လွီးေပးထားပါ။ ျပီးရင္ ငရုတ္ဆံုထဲကုိ ငရုတ္သီးအေရာင္မႈန္႕ေလး ထည့္ျပီး ေရေလးနည္းနည္းထည့္ျပီး ေဖ်ာ္လုိက္ပါ။ ျပီးေတာ့မွ လွီးထားတဲ့ ခ်င္းကုိ အရင္ထည့္ေထာင္းပါ။ ျပီးရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴနီတုိ႕ကုိ အတူ ေရာေထာင္းထားေပးပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းကုိလည္း ေရေဆးျပီး မထူမပါးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးေပးထားပါ။ နံနံပင္ကုိလည္း အျမီးျဖတ္သန္႕စင္ထားျပီး ေရစင္ေအာင္ ေဆးထားေပးပါေနာ္။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ျပီးရင္ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာျပီဆုိရင္ေတာ့ နႏြင္းမႈန္႕ေလး နည္းနည္းထည့္လုိက္ပါျပီ။ ျပီးရင္ ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီးၾကက္သြန္တုိ႕ကုိထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။ ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာျပီး ေရႊအုိေရာင္ေျပာင္းလာတဲ့အခါမွာေတာ့ နယ္ထားတဲ့ ငါးေတြကုိထည့္ျပီး ငရုတ္သီးေတြနဲ႕ ႏွံ႕ေအာင္ေမႊေပးပါေနာ္။ အေပါ့အငံအရသာကုိ ျမည္းျပီး မီးခပ္ေႏြးေႏြးနဲ႕ပဲ ေျဖးေျဖးခ်င္းအုိးကပ္ေအာင္ တည္ေပးပါေနာ္။ အုိးကပ္ခါနီးက်မွ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြထည့္ပါ။ ဆီဖ်စ္ဖ်စ္ျမည္ျပီး ငါးေလးေတြေျခာက္သြားျပီရင္ ငါးေလးေတြကုိ ဟုိဘက္ဒီဘက္လွန္ေပးျပီး နံနံပင္ေလးအုပ္လုိက္ပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ နံနံပင္နံ႕သင္းသင္းေလးနဲ႕ ငါးေလးအုိးကပ္စပ္စပ္ေလးရပါျပီေနာ္။ ကင္ပြန္းရြက္ဟင္းရည္၊ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းရည္ေသာက္တုိ႕နဲ႕ တဲြဖက္သံုးေဆာင္ပါေနာ္။
မခ်က္ခ်င္ဘူး ခ်က္ျပီးသားဘဲစားေတာ့မယ္
ReplyDeleteIt is my favourate curry.
ReplyDelete