Saturday, February 23, 2008

ေခါင္းတစ္ရာသားအုိးကပ္

Reactions: 
ဒီေန႕ေတာ့ ကြၽန္မရဲ႕ခ်စ္ေမာင္ႏွမေတြကုိ ငါးဘဲအုိးကပ္ေလး ခ်က္ေကြၽးပါရေစဦးေနာ္။ ေခါင္းတစ္ရာသားကုိစားသံုးပါက မွတ္ဥာဏ္ေကာင္းတယ္လုိ႕ငယ္တုန္းက သင္ခန္းစာထဲမွာ သင္ခဲ့ဖူးတယ္ေနာ္။ ငါးစားရင္ အရုိးစူးမွာ သိပ္ေၾကာက္တဲ့ ကြၽန္မရဲ႕အိမ္ကအကုိေတာ္နဲ႕ ေမာင္ေတာ္အတြက္လည္း အရုိးပါ ၀ါးစားလုိ႕ရတဲ့ ငါးေလးအုိးကပ္ကုိ ခ်က္ေကြၽးရင္ အဆင္ေျပတယ္ေလ။ ကေလးေတြအတြက္ဆုိရင္လည္း အရုိးပါစားလုိ႕ငါးအုိးကပ္ေလးနဲ႕ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ဟင္းရည္ခြၽဲခြၽဲေလး ခ်က္ေပးရင္ ၾကိဳက္ၾကတာမုိ႕ ခ်က္ေကြၽးလုိက္ပါတယ္ေနာ္။ ငါးအုိးကပ္ခ်က္ဖုိ႕အတြက္လုိအပ္တာေတြကေတာ့ ငါးဘဲ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ခ်င္း၊ ငရုတ္သီးအေရာင္မႈန္႕၊ နႏြင္းမႈန္႕၊ ငံျပာရည္၊ ဆီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ပင္စိမ္းရြက္ သုိ႕မဟုတ္ နံနံပင္တုိ႕ပါေနာ္။

ငါးဘဲကုိ ေခါင္းနဲ႕၀မ္းဗုိက္သားေတြမပါေအာင္ ဖဲ့ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါေနာ္။ ျပီးရင္ ငါးကုိ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္၊ ငံျပာရည္၊ နႏြင္းမႈန္႕တုိ႕နဲ႕ နယ္ေပးပါ။ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕အနီကုိလည္း အခံြႏႊာေရေဆးျပီး မထူမပါးေလး လွီးေပးထားပါ။ ျပီးရင္ ငရုတ္ဆံုထဲကုိ ငရုတ္သီးအေရာင္မႈန္႕ေလး ထည့္ျပီး ေရေလးနည္းနည္းထည့္ျပီး ေဖ်ာ္လုိက္ပါ။ ျပီးေတာ့မွ လွီးထားတဲ့ ခ်င္းကုိ အရင္ထည့္ေထာင္းပါ။ ျပီးရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴနီတုိ႕ကုိ အတူ ေရာေထာင္းထားေပးပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းကုိလည္း ေရေဆးျပီး မထူမပါးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးေပးထားပါ။ နံနံပင္ကုိလည္း အျမီးျဖတ္သန္႕စင္ထားျပီး ေရစင္ေအာင္ ေဆးထားေပးပါေနာ္။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ျပီးရင္ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာျပီဆုိရင္ေတာ့ နႏြင္းမႈန္႕ေလး နည္းနည္းထည့္လုိက္ပါျပီ။ ျပီးရင္ ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီးၾကက္သြန္တုိ႕ကုိထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။ ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာျပီး ေရႊအုိေရာင္ေျပာင္းလာတဲ့အခါမွာေတာ့ နယ္ထားတဲ့ ငါးေတြကုိထည့္ျပီး ငရုတ္သီးေတြနဲ႕ ႏွံ႕ေအာင္ေမႊေပးပါေနာ္။ အေပါ့အငံအရသာကုိ ျမည္းျပီး မီးခပ္ေႏြးေႏြးနဲ႕ပဲ ေျဖးေျဖးခ်င္းအုိးကပ္ေအာင္ တည္ေပးပါေနာ္။ အုိးကပ္ခါနီးက်မွ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြထည့္ပါ။ ဆီဖ်စ္ဖ်စ္ျမည္ျပီး ငါးေလးေတြေျခာက္သြားျပီရင္ ငါးေလးေတြကုိ ဟုိဘက္ဒီဘက္လွန္ေပးျပီး နံနံပင္ေလးအုပ္လုိက္ပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ နံနံပင္နံ႕သင္းသင္းေလးနဲ႕ ငါးေလးအုိးကပ္စပ္စပ္ေလးရပါျပီေနာ္။ ကင္ပြန္းရြက္ဟင္းရည္၊ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းရည္ေသာက္တုိ႕နဲ႕ တဲြဖက္သံုးေဆာင္ပါေနာ္။

2 comments:

  1. မခ်က္ခ်င္ဘူး ခ်က္ျပီးသားဘဲစားေတာ့မယ္

    ReplyDelete
  2. It is my favourate curry.

    ReplyDelete