Tuesday, February 12, 2008
မႈိငရုတ္ပြေၾကာ္
ဒီေန႕ေတာ့ မႈိနဲ႕ ငရုတ္သီးအပြေတာင့္ကုိ ၾကက္သား၊ ၾကက္သည္းၾကက္ျမစ္နဲ႕ေၾကာ္ေကၽြးပါရေစေနာ္။ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ၾကက္သားအသားသီးသန္႕၊ ၾကက္သည္း၊ ၾကက္ျမစ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ မႈိ (ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာမႈိကုိ သံုးႏုိင္ပါတယ္။ ကၽြန္မ အခု ေကာက္ရုိးမႈိကုိ သံုးထားပါတယ္။) ငရုတ္သီးအပြေတာင့္၊ ဂ်ဳံမႈန္႕၊ ေကာ္မႈန္႕၊ သၾကား၊ ဆား၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္နဲ႕ ဟင္းခတ္မႈန္႕တုိ႔ပါေနာ္။
ၾကက္သားကုိ သန္႕စင္ေအာင္ ေရေဆးျပီး ခပ္ရွည္ရွည္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးထားေပးပါ။ ၾကက္သည္းၾကက္ျမစ္ကုိလည္း ေသခ်ာသန္႕ရွင္းေရးလုပ္ျပီး အျမစ္ကုိ ခပ္ပါးပါးလွီးပါ။ အသည္းကုိေတာ့ အရြယ္ေတာ္အေနေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးထားေပးပါေနာ္။ ျပီးမွ ၾကက္သား၊ အသည္း၊ အျမစ္တုိ႕ကုိ ဂ်ံဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊ ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္၊ ဆား၊ သၾကားနဲ႕ ဟင္းခတ္မႈန္႕အနည္းငယ္တုိ႕နဲ႕ နယ္ျပီး ႏွပ္ေပးထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ဓားျပားရုိက္ထားေပးပါ။ မႈိကုိ သန္႕စင္ေအာင္ တစ္ပြင့္ခ်င္းစီကုိ သန္႕ရွင္းေရးလုပ္ျပီး မႈိပြင့္ေလးရဲ႕ အေပၚပုိင္းကေန ထက္ျခမ္းျခမ္းထားေပးပါေနာ္။ ငရုတ္သီးအပြေတာင့္ကုိလည္း ေရေဆး အညွာေခၽြျပီး ထက္ျခမ္းခဲြေပးပါ။ ျပီးေတာ့မွ အထဲက အေစ့ေတြကုိ ဖယ္ထုတ္ပစ္ပါ။ ငရုတ္သီးကုိ အရွည္လုိက္ ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးေပးပါေနာ္။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ မီးဖိုေပၚ ဒယ္အုိးတင္ျပီးေတာ့ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာျပီဆုိရင္ နယ္ထားတဲ့ ၾကက္အျမစ္ကုိ အရင္ထည့္ျပီးေၾကာ္ပါ။ ၾကက္အျမစ္က မာတာမုိ႕ ေရေလးထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္၊ မီးအသင့္အတင့္ထားျပီး ေၾကာ္ေပးပါေနာ္။ ၾကက္အျမစ္ႏူးေလာက္ျပီဆုိရင္ေတာ့ ၾကက္သားေတြကုိထည့္ျပီးေၾကာ္ပါ။ ၾကက္သားေတြက်က္ေလာက္ေတာ့မွ ၾကက္သည္းကုိထည့္ပါ။ အားလံုးအက်က္ညီေလာက္ျပီဆုိရင္ အသားေတြကုိ ဒယ္အုိးတစ္ဖက္ကပ္ျပီးေတာ့ က်န္တစ္ဖက္မွာ ဓားျပားရုိက္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။ ၾကက္သြန္စိမ္းနံ႕ေပ်ာက္ျပီး ႏြမ္းတာနဲ႕တစ္ျပိဳင္နဲ႕ မႈိေတြကုိထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ။ မိႈေတြရယ္အသားေတြရယ္ၾကက္သြန္ျဖဴေတြကုိ ႏွံ႕ေအာင္ ေရာသမေမြေပးျပီး ၂ မိနစ္ေလာက္ ခဏေလာက္ အဖံုးအုပ္ထားေပးပါ။ ျပီးေတာ့ အဖံုးျပန္ဖြင့္ျပီး လွီးထားတဲ့ငရုတ္သီးေတြကုိထည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊျပီး ေၾကာ္ေပးပါ။ ဆား၊ သၾကား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕နဲ႕ ပဲငံျပာရည္အၾကည္တုိ႕ကုိလည္း လုိအပ္သလုိ ထည့္ျပီး အဖံုးခဏအုပ္ျပီးထားေပးပါ။ ျပီးရင္ အဖံုးဖြင့္ျပီး အထက္ေအာက္ႏွံ႕ေအာင္ေမႊျပီးေတာ့ အေပါ့အငံကုိျမည္းပါ။ အရသာၾကိဳက္ျပီဆုိရင္ေတာ့ မီးပိတ္ျပီး ဟင္းအုိးခ်လုိ႕ရပါျပီေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ၾကက္သား၊ မႈိနဲ႕ ငရုတ္သီးပြေၾကာ္ရပါျပီေနာ္။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment