ႏုိ႔ စေတာ္ဘယ္ရီေက်ာက္ေက်ာအတြက္ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ေက်ာက္ေက်ာ (တယ္လီဖုန္းတံဆိပ္) အထုပ္ၾကီးတစ္ထုပ္၊ ႏြားႏုိ႕အစိမ္း (၃ လီတာ)၊ သၾကား ၃၅ က်ပ္သားတုိ႕ပါေနာ္။ ေက်ာက္ေက်ာမက်ဳိခင္မွာ ေက်ာက္ေက်ာအမႈန္႕နဲ႕ သၾကားကုိ ေရာသမေပးထားပါေနာ္။ စေတာ္ဘယ္ရီသီးကုိလည္း အညွာေလးေတြေျခြ၊ ေရေဆးျပီး ခပ္ေသးေသးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးေပးထားပါ။
အားလံုးအသင့္ျပင္ထားျပီးျပီဆုိရင္ေတာ့ အုိးတစ္လံုးသန္႕သန္႕ထဲကုိ ႏြားႏုိ႕ထည့္ျပီး မီးဖုိေပၚတင္ပါ။ ႏြားႏုိ႕ေတြ ပြက္ပြက္ဆူလာျပီဆုိရင္ေတာ့ ခုနက ေရာထားတဲ့ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕နဲ႕ သၾကားကုိ ထည့္ျပီး က်ဳိေပးပါေနာ္။ မိနစ္ ၂၀ ေလာက္ၾကာရင္ေတာ့ ေက်ာက္ေက်ာအရည္က ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေလးျဖစ္လာပါျပီေနာ္။ ခဲမခဲ သိရေအာင္ ပန္းကန္ျပားေလးထဲကုိ ေက်ာက္ေက်ာရည္ကုိ အစက္ေလးခ်ၾကည့္ပါ၊ ခဏေလးေနလုိ႕ ခဲသြားျပီဆုိရင္ေတာ့ ဗန္းထဲ ဒါမွမဟုတ္ ကုိယ္ထည့္မယ့္ ဗူးေလးေတြထဲကုိ ေက်ာက္ေက်ာကုိ ထည့္ျပီး အေအးခံေပးပါ။ ေက်ာက္ေက်ာကုိ ဗန္းထဲထည့္ျပီး ၅ မိနစ္ေလာက္ေနရင္ လွီးထားတဲ့ စေတာ္ဘယ္ရီသီးေတြကုိ ေက်ာက္ေက်ာထဲ ထည့္ျပီး စေတာ္ဘယ္ရီသီးေတြနဲ႕ ေက်ာက္ေက်ာေတြ ႏွံ႕သြားေအာင္ တူေလးနဲ႕ အသာေလးေမႊေပးျပီး အေအးခံထားေပးပါေနာ္။ ေအးသြားျပီဆုိရင္ေတာ့ ကုိယ္လုိခ်င္တဲ့ ပံုစံေလးေတြ လွီးျပီး ပန္းကန္ျပားေလးထဲ ထည့္ျပီး သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီေနာ္။ ႏြားႏုိ႕ရဲ႕ ခပ္ဆိမ့္ဆိမ့္အရသာထဲမွာ စေတာ္ဘယ္ရီသီးနံ႕ ေမႊးေမႊးေလးရယ္ အရသာခ်ဳိခ်ဥ္ေလးနဲ႕မုိ႕ အအီေျပေလး သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါတယ္။ ခ်စ္ေမာင္ႏွမတုိ႕လည္း အခ်ိန္လည္းရမယ္၊ ၀ယ္ရျခမ္းရလည္း အဆင္ေျပမယ္ဆုိရင္ ႏုိ႕စေတာ္ဘယ္ရီေက်ာက္ေက်ာေလးကုိ က်ဳိစားၾကည့္ၾကပါလားေနာ္။ ပံုကေတာ့ ဗန္းလုိက္ပဲ ရုိက္ျဖစ္တယ္။ သည္းခံၾကပါကုန္ ႕ ႕ ႕႕
စလံုးက စေတာဘယ္ရီက နယူးဇီလန္က လား ေအာဇီက လားမသိဘူး အလြန္ခ်ဥ္တာ ႏြားနုိ ့ထဲထဲ့တာ နဲ ့ႏြားနုိ ့ပ်က္တာဘဲ၊ စေတာဘယ္ရီေဖ်ာ္ေသာက္လို ့မရဘူး။ အဂၤလန္နုိင္ငံထြက္ စေတာ္ဘယ္ရီ အစစ္က ေတာ့ ႏြားနုိ ့နဲ ့ေဖ်ာ္ေသာက္လို ့ရတယ္ ရန္ကုန္စေတာ္ဘယ္ရီလိုဘဲ အလံုးျကီးတယ္ တခ်ိဳ ့အသီး ကခ်ဥ္တယ္။
ReplyDelete