ညက အကယ္ဒမီေပးပြဲၾကည့္တာမုိ႕ ေမာင္ႏွမတေတြ အိပ္ခ်င္ေျပေအာင္ မရမ္းသီးသုပ္ေလး သုပ္ျပီး ေရေႏြးၾကမ္းနဲ႕ ေလြးခဲ့ၾကပါတယ္။ ကၽြန္မရဲ႕ ခ်စ္ေမာင္ႏွမေတြကုိလည္း မရမ္းသီးသုပ္ေလး မွ်ေ၀ေပးလုိက္ပါတယ္ေနာ္။
မရမ္းသီးသုပ္ဖုိ႕အတြက္ လိုအပ္တဲ့ပစၥည္းေလးေတြကေတာ့ မရမ္းသီးအစိမ္း၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ပဲမႈန္႕အက်က္မႈန္႕၊ ငရုတ္သီးအေလွာ္မႈန္႕၊ ေျမပဲေထာင္း၊ ဆီခ်က္၊ ငံျပာရည္၊ ငါးပိစိမ္းစား၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕နဲ႕ အခ်ဳိမႈန္႕ အနည္းငယ္တုိ႕ပါေနာ္။
မရမ္းသီးကုိ ေရေဆး၊ ထက္ျခမ္းခဲြျပီး အထဲက အေစ့ကုိ ထုတ္ပစ္ပါ။ မရမ္းသီးက အထဲက အေစ့မယွက္ေသးတာမုိ႕ ဒီအတုိင္း အလြယ္တကူ ခပ္ပါးပါးလွီးလုိက္ရံုပါပဲ။ အေစ့ယွက္ခဲ့ျပီဆုိရင္ေတာ့ မရမ္းသီးအသားနဲ႕ ကပ္လ်က္ရွိေနတဲ့ အခြံကုိ ဖယ္ထုတ္ပစ္ျပီးမွ ပါးပါးလွီးပါေနာ္။ ေဂၚဖီထုပ္ကုိ အဖတ္ခြါ၊ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးေလးလွီးေပးပါ။ ၾကက္သြန္နီကုိ အခြံႏႊာ၊ ေရေဆးျပီး ပါးပါးလီွးပါ။ အခုိးမမႊန္ေအာင္ လွီးျပီးသား ၾကက္သြန္ကုိ ေရျပန္ေဆးေပးျပီး ေရစင္ေအာင္ ညွစ္ေပးပါ။ ေျမပဲေလွာ္ကုိ ငရုတ္ဆံုထဲထည့္ျပီး မညက္တညက္ေလး ေထာင္းေပးပါ။ ပုဇြန္ေျခာက္ကုိလည္း ေထာင္းေပးပါေနာ္။ ဆီခ်က္ကေတာ့ အသင့္ရွိျပီးသားမုိ႕ မခ်က္ေနေတာ့ဘူးေနာ္။ ငါးပိစိမ္းစားကုိေတာ့ မီးနည္းနည္းအံုးေပးပါ။ မီးအံုးဖို႕ အဆင္မေျပခဲ့ရင္ ဒယ္အုိးထဲ ဆီထည့္ျပီး ဆီေလးနဲ႕ လွိမ့္ေပးပါ။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ ဇလံုတစ္လံုးထဲ လွီးထားတဲ့ မရမ္းသီး၊ ေဂၚဖီ၊ ၾကက္သြန္နီတုိ႕ကုိထည့္၊ ျပီးရင္ ေထာင္းထားတဲ့ ေျမပဲ၊ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ငါးပိစိမ္းစားအနည္းငယ္၊ ငံျပာရည္အနည္းငယ္၊ အခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္၊ ဆီခ်က္၊ ပဲမႈန္႕နဲ႕ ငရုတ္သီးမႈန္႕တုိ႕ကုိထည့္ျပီး ေသခ်ာႏွံ႕ေအာင္ နယ္ေပးပါေနာ္။ ျပီးေတာ့မွ အေပါ့အငံကုိျမည္းျပီး ကုိယ္ႏွစ္သက္တဲ့အရသာကုိ ပုိကဲထည့္ေပးပါ။ ျပီးရင္ ပန္းကန္ျပားေလးထဲ ထည့္ျပီး အေပၚကေန ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ေလး ျဖဴးလုိက္ပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ခ်ဥ္ငံစပ္အရသာေလးနဲ႕ မရမ္းသီးသုပ္ေလးရပါျပီ။
မရမ္းသီးသုပ္ဖုိ႕အတြက္ လိုအပ္တဲ့ပစၥည္းေလးေတြကေတာ့ မရမ္းသီးအစိမ္း၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ပဲမႈန္႕အက်က္မႈန္႕၊ ငရုတ္သီးအေလွာ္မႈန္႕၊ ေျမပဲေထာင္း၊ ဆီခ်က္၊ ငံျပာရည္၊ ငါးပိစိမ္းစား၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕နဲ႕ အခ်ဳိမႈန္႕ အနည္းငယ္တုိ႕ပါေနာ္။
မရမ္းသီးကုိ ေရေဆး၊ ထက္ျခမ္းခဲြျပီး အထဲက အေစ့ကုိ ထုတ္ပစ္ပါ။ မရမ္းသီးက အထဲက အေစ့မယွက္ေသးတာမုိ႕ ဒီအတုိင္း အလြယ္တကူ ခပ္ပါးပါးလွီးလုိက္ရံုပါပဲ။ အေစ့ယွက္ခဲ့ျပီဆုိရင္ေတာ့ မရမ္းသီးအသားနဲ႕ ကပ္လ်က္ရွိေနတဲ့ အခြံကုိ ဖယ္ထုတ္ပစ္ျပီးမွ ပါးပါးလွီးပါေနာ္။ ေဂၚဖီထုပ္ကုိ အဖတ္ခြါ၊ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးေလးလွီးေပးပါ။ ၾကက္သြန္နီကုိ အခြံႏႊာ၊ ေရေဆးျပီး ပါးပါးလီွးပါ။ အခုိးမမႊန္ေအာင္ လွီးျပီးသား ၾကက္သြန္ကုိ ေရျပန္ေဆးေပးျပီး ေရစင္ေအာင္ ညွစ္ေပးပါ။ ေျမပဲေလွာ္ကုိ ငရုတ္ဆံုထဲထည့္ျပီး မညက္တညက္ေလး ေထာင္းေပးပါ။ ပုဇြန္ေျခာက္ကုိလည္း ေထာင္းေပးပါေနာ္။ ဆီခ်က္ကေတာ့ အသင့္ရွိျပီးသားမုိ႕ မခ်က္ေနေတာ့ဘူးေနာ္။ ငါးပိစိမ္းစားကုိေတာ့ မီးနည္းနည္းအံုးေပးပါ။ မီးအံုးဖို႕ အဆင္မေျပခဲ့ရင္ ဒယ္အုိးထဲ ဆီထည့္ျပီး ဆီေလးနဲ႕ လွိမ့္ေပးပါ။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ ဇလံုတစ္လံုးထဲ လွီးထားတဲ့ မရမ္းသီး၊ ေဂၚဖီ၊ ၾကက္သြန္နီတုိ႕ကုိထည့္၊ ျပီးရင္ ေထာင္းထားတဲ့ ေျမပဲ၊ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ငါးပိစိမ္းစားအနည္းငယ္၊ ငံျပာရည္အနည္းငယ္၊ အခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္၊ ဆီခ်က္၊ ပဲမႈန္႕နဲ႕ ငရုတ္သီးမႈန္႕တုိ႕ကုိထည့္ျပီး ေသခ်ာႏွံ႕ေအာင္ နယ္ေပးပါေနာ္။ ျပီးေတာ့မွ အေပါ့အငံကုိျမည္းျပီး ကုိယ္ႏွစ္သက္တဲ့အရသာကုိ ပုိကဲထည့္ေပးပါ။ ျပီးရင္ ပန္းကန္ျပားေလးထဲ ထည့္ျပီး အေပၚကေန ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ေလး ျဖဴးလုိက္ပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ခ်ဥ္ငံစပ္အရသာေလးနဲ႕ မရမ္းသီးသုပ္ေလးရပါျပီ။
သြားျကိမ္းလိုက္တာ ဖိုးဖိုးတုိ ့ဖြားဖြားတို ့ မစားနုိင္ဘူး ကေလးမေရ
ReplyDelete