Tuesday, December 11, 2007

ငါးသေလာက္ ခ်ဥ္စပ္ခ်က္

Reactions: 

ငါးသေလာက္က အရုိးကမ်ား အနံ႕ကျပင္း ဒီၾကားထဲ စားျပီးရင္ အေၾကာတက္တတ္တာမုိ႕ ကၽြန္မတုိ႕ မိသားစုရဲ႕ ထမင္း၀ိုင္းမွာ ခ်က္ေလ့ခ်က္ထ သိပ္မရွိလွပါဘူး။ ဒါေပမယ့္ ငါးသေလာက္ေတြက ဒီႏွစ္ အရမ္းကုိ ေပါျပီး လတ္လည္းလတ္တာမုိ႕ အေမက ေစ်းသြားရင္းနဲ႕ ၀ယ္လာပါတယ္။ အိမ္ေရာက္ေတာ့ သားသမီးေတြကုိ သားတုိ႕သမီးတုိ႕ရံုးပိတ္ရက္ အလုပ္ပိတ္ရက္မုိ႕ တစ္ခါတေလ ခ်က္စားၾကရေအာင္ဆုိျပီး ေျပာပါတယ္။
ဆီျပန္ဟင္းလည္း မစားခ်င္တာမုိ႕ ငါးသေလာက္ကုိ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ မရမ္းျပားေလးထည့္ျပီး ခ်ဥ္စပ္ေလး ခ်က္စားၾကရေအာင္လုိ႕ ကၽြန္မက ေျပာလုိက္ေတာ့ ကၽြန္မရဲ႕ ေမာင္ႏွမေတြက ေကာင္းသားပဲ ႕ ႕ ႕႕ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးဆုိေတာ့ ပြင့္သြားတာေပါ့ ဆုိျပီး ခ်က္ဖုိ႔ျပင္ပါေတာ့တယ္။

လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ငါးသေလာက္ ခပ္လတ္လတ္အေကာင္တစ္ေကာင္၊ မရမ္းျပားအနည္းငယ္ (မရမ္းျပားမရွိရင္ မန္က်ည္းသီးနဲ႕လည္းရတယ္) ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ ဆား၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ဳိမႈန္႕နဲ႕ ဆီအနည္းငယ္တုိ႕ပါေနာ္။
စစခ်င္း ငါးသေလာက္ကုိ တစ္ေကာင္လံုး အေၾကးထုိး၊ ဗုိက္ခဲြျပီး အထဲက အူေတြ ကလီစာေတြထုတ္ (သည္းေျခ မေပါက္ေအာင္ ဂရုတစုိက္ထုတ္ပါ)၊ ငါးေခါင္းထဲက ပါးဟက္ကုိ ထုတ္၊ ျပီးေတာ့မွ ငါးတစ္ေကာင္လံုးကုိ ေရနဲ႕ ေသခ်ာသန္႕ရွင္းေရး လုပ္ပါတယ္။ ျပီးမွ ငါးကုိ ေခါင္းကုိ စျပီးခုတ္ပါတယ္။ တဆက္တည္း ငါးကုိ အလယ္က ထက္ပုိင္းပုိင္းျပီးေတာ့မွ အတံုးညီေလးေတြျဖစ္ေအာင္ တံုးပါ။ ငါးေတြကုိ တံုးျပီးေတာ့မွ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္၊ ငံျပာရည္အနည္းငယ္ထည့္ျပီး နယ္ေပးထားပါေနာ္။
ငရုတ္သီးစိမ္းေတြကုိ ေရေဆးျပီး ေထာင္းပါ။ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီတုိ႕ကုိလည္း တဆက္တည္းေရာေထာင္းပါ။ မရမ္းျပားကုိလည္း ေရေႏြးေလးနဲ႕ စိမ္ထားေပးပါ။
ျပီးရင္ေတာ့ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ဆီေလးနည္းနည္းထည့္၊ ဆီပူလာျပီဆုိရင္ေတာ့ နႏြင္းမႈန္႕ေလးနည္းနည္းခပ္၊ ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီးၾကက္သြန္ေတြထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။ နည္းနည္းေတာ့ မႊန္မယ္ေနာ္။ ဆီသတ္နံ႕ေလး ေမႊးလာျပီဆုိရင္ေတာ့ နယ္ထားတဲ့ငါးေတြထည့္ျပီး ေမႊျပီးေတာ့ ခဏေလာက္ အဖံုးအုပ္ျပီးတည္ေပးပါ။ အဲ့ဒီလုိတည္ေပးရင္းနဲ႕ ႏွစ္မိနစ္ သံုးမိနစ္ေလာက္ၾကာရင္ ဟင္းအုိးလည္း ဖ်စ္ဖ်စ္ျမည္လာပါမယ္။ အဲ့ဒီအခ်ိန္မွာ အဖံုးျပန္ဖြင့္ျပီး မရမ္းျပားရည္ေလးကုိ ထည့္၊ အဖုံုးျပန္အုပ္ျပီး ဟင္းအုိးပြက္ပြက္ဆူတဲ့အထိ တည္ေပးပါေနာ္။ ဟင္းအုိးဆူလာျပီဆုိရင္ေတာ့ အေပါ့အငံျမည္းျပီး နံနံပင္ ဒါမွမဟုတ္ ရွမ္းနံနံေလးအုပ္ျပီး ဟင္းအုိးခ်လုိက္ရံုပါပဲေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ငါးသေလာက္ခ်က္ေလးရပါျပီေနာ္။

ဂ်ပန္က ပင္လယ္ငါးေတြကုိလည္း အညီနံ႕သက္သာေအာင္ ဒီနည္းနဲ႕ ခ်က္လုိ႕ရပါတယ္ေနာ္။

3 comments:

  1. I like both 5 tha laut & ma yann thee.Looks a good match curry. Thanks!

    ReplyDelete
  2. ဒီလိုမ်ဳိး ငါးဟင္း တခါမွ မစားဖူးဘူး။ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းမယ့္ပံုပဲ

    ReplyDelete
  3. ၾကိဳက္တယ္ရွင္ ငါးဟင္းဆိုအကုန္ၾကိဳက္တာ:P

    ReplyDelete