Saturday, December 29, 2007

ငွက္ေပ်ာေပါင္း


ငွက္ေပ်ာေပါင္းကုိ ကၽြန္မတုိ႕ ေမာ္လျမိဳင္ဘက္မွာ ေပါင္းတဲ့ပံုစံအတုိင္း ေျပာျပမယ္ေနာ္။ ငွက္ေပ်ာသီးေပါင္းဖုိ႕အတြက္ ရခုိင္ငွက္ေပ်ာသီး၊ အုန္းသီး၊ သၾကား၊ ဆားအနည္းငယ္တုိ႕လုိပါတယ္။ အုန္းသီးအနည္းအမ်ားကုိေတာ့ အုန္းသီးၾကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ့အေပၚ မူတည္ျပီး ထည့္ေပးပါေနာ္။(ႏုိင္ငံျခားမွာေတာ့ ရခုိင္ငွက္ေပ်ာသီး ရဖုိ႕မလြယ္ပါဘူး။ ကၽြန္မ ဂ်ပန္မွာ ေနတုန္းကေတာ့ သီးေမြးငွက္ေပ်ာသီးနဲ႕ တစ္ခါ ငွက္ေပ်ာေပါင္းလုပ္ဖူးပါတယ္။)

ရခုိင္ငွက္ေပ်ာသီးကုိ အခြံေတြႏႊာ၊ ထက္ျခမ္းျခမ္းျပီး အဖန္ရည္ေတြ ထြက္သြားေအာင္ ေရနဲ႔ ႏွစ္ၾကိမ္မွ သံုးၾကိမ္ထိ ျပဳတ္ပစ္ပါ။ ေနာက္ဆံုးအၾကိမ္ျပဳတ္ျပီးရင္ေတာ့ ေရေတြသြန္ပစ္ျပီး ငွက္ေပ်ာသီးေတြကုိ ေရစစ္ျပီး အေအးခံထားလုိက္ပါ။
အုန္းသီးကုိ ျခစ္ထားျပီးေတာ့မွ ဦးေရကုိ ညွစ္ျပီး သီးသန္႕ဖယ္ထားပါ။ ျပီးေတာ့မွ က်န္တဲ့ညွစ္ေရေတြကုိ သပ္သပ္ဖယ္ထားပါ။ လက္ျခစ္နဲ႕လည္း သပ္သပ္ျခစ္ထားပါ။
ျပီးရင္ အုိးတစ္လံုးထဲကုိ အုန္းႏုိ႕ဦးေရကုိ ထည့္ျပီး က်ဳိေပးပါ။ အဆီဥေလးေတြ တက္လာျပီဆုိရင္ေတာ့ ပန္းကန္တစ္လံုးထဲ သပ္သပ္ခပ္ထားလုိက္ပါ။
အုိးၾကီးၾကီးတစ္လံုးထဲ ျပဳတ္ထားတဲ့ ငွက္ေပ်ာသီးေတြကုိ တန္းစီျပီး ထည့္ပါ။ ျပီးရင္ သၾကား၊ ဆားအနည္းငယ္နဲ႕ အုန္းႏုိ႕ေရေတြ ထည့္ျပီး မီးဖုိေပၚ တင္ျပီး မီးေႏြးေႏြးနဲ႕ တည္္ပါ။ သၾကားကုိလည္း အခ်ဳိၾကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ့အေပၚ မူတည္ျပီး ထည့္ပါ။ မုန္႕အုိးဆူလာျပီး အုန္းႏုိ႕ရည္ေတြ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ျဖစ္လာျပီဆုိရင္ေတာ့ အုန္းႏုိ႕ဆီက်ဳိထားတာေတြကုိပါ ထည့္ျပီး ငွက္ေပ်ာသီးေတြကုိ ဟုိဘက္ဒီဘက္လွန္ေပးပါ။ ျပီးေတာ့မွ အေပၚကေန လက္ျခစ္နဲ႕ျခစ္ထားတဲ့ အုန္းသီးေတြထည့္ျပီး မီးေႏြးေႏြးနဲ႕ ငါးမိနစ္ေလာက္ ထပ္တည္ေပးပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ငွက္ေပ်ာေပါင္း ေမႊးေမႊးခ်ဳိခ်ဳိအိအိေလး ရပါျပီေနာ္။ စမ္းၾကည့္ပါေနာ္။ မုန္႕လုပ္စားျဖစ္တဲ့ေန႕က်ရင္ ဓါတ္ပံုတင္ေပးမယ္ေနာ္။

2 comments:

  1. သမီးေတာ္ေရ..ဒီေန႔လည္း...ေနာက္ေန႔ေကၽြးလို႔ရေအာင္..copyလုပ္သြား
    ျပန္ၿပီေနာ္...ကုသိုလ္ေတြရေအာင္ေပါ့(သာဓုေခၚေနာ္)

    ReplyDelete
  2. ေက်းဇူးဘဲ...ရွဲးသြားၿပီေနာ္၊

    ReplyDelete