Friday, December 14, 2007

ၾကက္ေျခေထာက္ေပါင္း

ဒီေန႕ေတာ့ ေမာင္ႏွမမ်ားအတြက္ ၾကက္ေျခေထာက္ေပါင္းနည္းေလးကုိ ေျပာျပမယ္ေနာ္။ ၾကက္ေျခေထာက္ ၀ယ္ရခက္တဲ့ ႏုိင္ငံျခားက ေမာင္ႏွမေတြကေတာ့ စိတ္ေတြဆုိးျပီး ေမတၱာေတြ မပုိ႔ၾကပါနဲ႕ေနာ္။
အခုေနာက္ပုိင္း ၾကက္ေတြက စီပီၾကက္ေတြမုိ႕ ၾကက္ေျခေထာက္ေတြက ေဖာင္းေဖာင္းကစ္ကစ္ေလးေတြမုိ႕ အသားလည္းမ်ားျပီး ျမန္မာၾကက္နဲ႕ယွဥ္လုိက္ရင္ ပုိျပီးစားလို႕ေကာင္းပါတယ္။
ၾကက္ေျခေထာက္ေပါင္းခ်က္ဖုိ႕အတြက္ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြက ၾကက္ေျခေထာက္ရယ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ခ်င္းအနည္းငယ္၊ မာဆလာအနည္းငယ္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕၊ သၾကားနဲ႕ ဆီအနည္းငယ္တုိ႕ပါေနာ္။




ၾကက္ေျခေထာက္ကုိ မီးနည္းနည္းကင္လုိက္ျပီး အေပၚက အေရခံြကုိ ဖယ္ထုတ္ပစ္ပါ။ ျပီးရင္ ေျခသည္းေတြကုိ ခုတ္ပစ္ပါ။ ေရသန္႕စင္ေအာင္ေဆးျပီး ဆား၊ သၾကား၊ အခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္တုိ႕နဲ႕အတူ ေရာနယ္ေပးထားပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိ ပါးပါးလွီးထားပါ။ ၾကက္သြန္အျဖဴအနီခ်င္းတို႕ကုိ အခြံႏႊာျပီး ငရုတ္သီးအေရာင္မႈန္႕ နည္းနည္းနဲ႕အတူ ေရာေထာင္းေပးပါ။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ Pressure cooker ထဲမွာ ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီးၾကက္သြန္၊ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတုိ႕နဲ႕အတူ ၾကက္ေျခေထာက္ကုိပါထည့္ေပးပါ။ ဆီအနည္းငယ္နဲ႕အတူ ေရပါထည့္၊ အဖံုးပိတ္ျပီး မီးဖုိေပၚမွာ ၁၀ မိနစ္ေလာက္ၾကာေအာင္ တည္ေပးပါ။ ၁၀ မိနစ္ၾကာျပီးရင္ေတာ့ အေအးခံထားျပီးေတာ့မွ အဖံုးကုိဖြင့္ပါ။ ျပီးေတာ့မွ ေရနည္းနည္းထပ္ထည့္ျပီး ေနာက္ထပ္ ၁၀ မိနစ္ထပ္တည္ပါ။ မိနစ္ ၃၀ ေလာက္တည္ျပီးရင္ေတာ့ ဟင္းအုိးအဖံုးဖြင့္ျပီး ဟင္းအုိးအေပါ့အငံျမည္းျပီး မာဆလာေလး အုပ္လုိက္ပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ မာဆာလာနံ႕သင္းသင္းေလးနဲ႕ ၾကက္ေျခေထာက္ေပါင္း ႏူးႏူးအိအိေလး ရပါျပီရွင္။ ကင္မ္ခ်ီ၊ ဒါမွမဟုတ္ မုန္ညင္းခ်ဥ္နဲ႕ တဲြျပီး သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါတယ္။ ေခါက္ဆဲြျပဳတ္ပူပူေလးနဲ႕လည္း သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါတယ္ေနာ္။

0 comments:

Post a Comment