Wednesday, November 28, 2007

ေရွာက္သီးသုပ္




ဟင္းခ်က္မေကြၽးျဖစ္တာ ၾကာျပီဆုိေတာ့ ဘာဟင္းခ်က္ရင္ေကာင္းမလဲ အမ်ဳိးမ်ဳိးစဥ္းစားေနတာ။ ဟင္းေတြလည္း ခ်က္ရတာ ျမန္မာဟင္းေတြခ်ည္းျဖစ္ေနလုိ႕ ျငီးေငြ႕ေနမလား စိတ္ပူမိတာလည္း တစ္ပုိင္းေပါ့။ ျမန္မာမုန္႕ေတြခ်ည္း တင္ေပးျပန္ရင္လည္း ေရျခားေျမျခားေရာက္ေနတဲ့သူေတြအတြက္ အခက္မ်ားၾကံဳေနမလား ႕ ႕႕ ႕ စတဲ့ လားလားလား လားေပါင္းမ်ားစြာကုိ စဥ္းစားရင္းနဲ႕ပဲ ေနာက္ဆံုး အၾကံကုန္ ဂဠဳန္ဆားခ်က္လုပ္လုိက္တာ ႕ ႕ ႕႕ ေရွာက္သီးသုပ္သုပ္ေကြၽးဖုိ႕ စိတ္ကူးရသြားေတာ့တယ္ေနာ္။ ရာသီဥတုကလည္း နည္းနည္းေအးလာျပီဆုိေတာ့ ေခြၽးေလးစုိ႕သြားရေအာင္ေရာ၊ ကြၽန္မအလုပ္က ကေလးမေတြကလည္း ေရွာက္သီးသုပ္ဆုိေတာ့ သူတုိ႕လည္းစားခ်င္တယ္ ႕ ႕႕ ႕ သုပ္ေကြၽးပါဆုိျပီး ၀ုိင္းအားေပးၾကတာေရာမုိ႕ အေကာင္အထည္ေဖၚလုိက္ရပါေတာ့တယ္ေနာ္ ္ ႕ ႕႕ ႕






ေရွာက္သီးသုပ္ေတာ့မယ္ဆုိေတာ့ လုိတာေလးေတြကုိ ကမန္းကတန္း ခ်ေရးလုိက္ပါတယ္ေနာ္ ႕ ႕ ႕႕
ေရွာက္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ေျမပဲဆံအေလွာ္၊ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ပဲမႈန္႕အေလွာ္မႈန္႕၊ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕၊ ငါးပိစိမ္းစား၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္နဲ႕ အခ်ဳိမႈန္႕နဲ႕ ငံျပာရည္အနည္းငယ္တုိ႕ပါေနာ္။ ေဂၚဖီထုပ္ၾကိဳက္ရင္လည္း ထည့္လုိ႕ရပါတယ္ေနာ္။
ၾကက္သြန္နီကုိ အခံြႏႊာ၊ ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးပါေနာ္။ ျပီးရင္ ၾကက္သြန္နီအခုိးေတြ သက္သာရေအာင္လုိ႕ ေရေဆးျပီး ေသခ်ာညွစ္ပစ္ပါေနာ္။ ေျမပဲဆံအေလွာ္ကုိလည္း မညက္တညက္ေလးေထာင္းထားေပးပါ။ ျပီးရင္ ပုဇြန္ေျခာက္ကုိလည္း မညက္တညက္ေလး ေထာင္းထားေပးပါေနာ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ခပ္ပါးပါးေလးလွီးျပီးေတာ့ ဆီခ်က္ေၾကာ္ထားပါ။ ဆီခ်က္ေၾကာ္ျပီးရင္ေတာ့ ပန္းကန္လံုးထဲထည့္ျပီး ဒယ္အုိးထဲမွာက်န္တဲ့ဆီေလးနည္းနည္းနဲ႕ ငါးပိစိမ္းစားေလးကုိ လွိမ့္ေပးပါေနာ္။ ငါးပိစိမ္းစားမီးကင္ရင္ အနံ႕အရမ္းျပင္းမွာစိုးရင္ အဲ့ဒီနည္းနဲ႕ပဲ လုပ္လုိက္ပါေနာ္။ ေနာက္ဆံုး ေရွာက္သီးကုိ အခံြသင္၊ ျပီးေတာ့ အတြင္းက အခြံကုိ အလယ္ကေန ခဲြဲျပီးေတာ့ ေရွာက္သီးအသားေတြကုိ ယူပါျပီး ဆားနည္းနည္းထည့္ထားတဲ့ေရထဲ ထည့္စိမ္ပါေနာ္။ ေနာက္ျပီးေတာ့မွ ေရွာက္သီးအသားေတြကုိ ေရထဲကေန ဆယ္ယူျပီး ေရနည္းနည္းညွစ္ေပးလုိက္ပါေနာ္။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီးေတာ့မွ ပန္းကန္တစ္ခ်ပ္ထဲမွာ ေရွာက္သီးထည့္၊ ၾကက္သြန္နီထည့္၊ မညက္တညက္ေထာင္း ထားတဲ့ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕၊ ေျမပဲမႈန္႕၊ ပဲမႈန္႕၊ ငရုတ္သီးမႈန္႕၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ အခ်ဳိမႈန္႕တုိ႕ကုိ ထည့္ျပီး ေသေသခ်ာခ်ာ ႏွံ႕ေအာင္နယ္ပါေနာ္။ တခ်ဳိ႕ကေတာ့ ဗုိက္နာသက္သာရေအာင္လုိ႕ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ ထည့္ျပီး သုပ္တတ္ပါတယ္။ အေပါ့အငံကုိျမည္းျပီး အငံနည္းနည္းေပါ့ရင္ေတာ့ ငံျပာရည္ေလးနည္းနည္းထည့္သုပ္ပါေနာ္။ အရသာၾကိဳက္ျပီဆုိရင္ေတာ့ ပန္းကန္လွလွေလးမွာ ထည့္၊ ျပီးေတာ့မွ အျဖဴအစိမ္းေက်ာင္းသူေလးျဖစ္တဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးထည့္ပါေနာ္။
ကဲ ႕ ႕ ႕႕ ေရွာက္သီးသုပ္ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးနဲ႕ ေရေႏြးၾကမ္းပူပူေလးဒါမွမဟုတ္ ငရုတ္ေကာင္းဟင္းခါးေလးနဲ႕ တဲြျပီး အားေပးလုိက္ၾကပါဦးေနာ္ ႕ ႕႕ ႕ ဦးရာလူစံနစ္ေနာ္ ႕ ႕ ႕

4 comments:

  1. ဦးရာလူဆိုတဲ့လူၾကီး မစားခင္ ပန္းကန္လုျပီး ထြက္ေျပးသြားျပီ။ "ဟဲ ဟဲ ဘာတတ္ႏိုင္ေသးလဲကြ ဦးရာလူရ"
    ေျပာမယ့္သာေျပာရတာ၊ ဒီမွာ ေရွာက္သီးရွာမရဘူး။ ဟင့္! စားခ်င္တယ္၊ တကယ္စားခ်င္တယ္။ :(( ေရွာက္သီးသုပ္နဲ႕ ၾကာဇံဟင္းခါး အေတာ္လိုက္မွာ။

    ReplyDelete
  2. မမေရ ႏွင္းကေရွာက္သီးသုတ္ဆိုအရမ္းႀကိဳက္တာ မစားရဝခန္မန္း အႈမ္းမရ သေရက်သြားပါတယ္ ေနာက္ဆို ေနာက္ဆိုမမလုအိမ္နားကို ေျပာင္းလာမွနဲ႕တူတယ္ ဟင္းကပ္စားဖို႔ေလ :) :)

    ReplyDelete
  3. ေရွာက္သီးသုပ္နဲ႔ ၾကာဇံဟင္းခါး စားခ်င္လိုက္တာ :(
    ရွလြတ္

    ReplyDelete
  4. မလုေရ.. မလုရဲ႕ ေရွာက္သီးသုပ္ၾကည့္ျပီး စားခ်င္လာလုိ႔ ညက သုပ္စားလုိက္တယ္.. သိတဲ့အတုိင္း ဒီမွာက ေရွာက္သီးမရွိေတာ့ သံပုယုိသီးကုိ ႏႊာျပီး သုပ္စားလိုက္တာေပါ့ မလုရ.. မွ်ေ၀ေပးတဲ့ မလုကို ေက်းဇူး... :)

    ReplyDelete