Saturday, November 17, 2007

ပုဇြန္ကင္ ေမႊးေမႊးေလး


ပုဇြန္ကုိ ခ်က္စားရတာထက္၊ သုပ္စားတာရယ္၊ ကင္စားတာရယ္ကုိ ၾကိဳက္ပါတယ္။
ပုဇြန္ကင္တဲ့အခါမွာ ထြက္လာတဲ့ အနံ႕ေမႊးေမႊးေလးရယ္၊ ျပီးေတာ့
ပူပူေႏြးေႏြးအခ်ိန္ေလးမွာ သံပုရာရည္ေလး နည္းနည္းဆမ္းျပီး တုိ႕စားရတဲ့
အရသာကုိလည္း သိပ္ႏွစ္သက္ပါတယ္။
အခုေတာ့ ကြၽန္မသိပ္ၾကိဳက္တဲ့ ပုဇြန္ကင္အေၾကာင္းကုိ ေျပာပါျပမယ္ေနာ္။




ပုဇြန္ကင္ဖုိ႕အတြက္ မီးေသြးမီးဖုိနဲ႕ဆုိရင္ အဆင္ေျပပါတယ္ေနာ္။
ပုဇြန္ေတြကုိ ေရသန္႕စင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါတယ္။ မီးတက္လာတာ
ညီျပီဆုိရင္ေတာ့ မီးဖုိေပၚ ကင္ဖုိ႕ ဇကာေလးကုိတင္၊ ျပီးေတာ့မွ အေပၚကေန
ပုဇြန္ေလးေတြကုိ တန္းစီျပီး ကင္ေပးပါေနာ္။ အက်က္ညီျပီး မတူးသြားရေလေအာင္
ဟုိဘက္ဒီဘက္ လွန္ေပးဖုိ႕လည္း မေမ့နဲ႔ေနာ္။ က်က္ခါနီးျပီဆုိရင္ေတာ့
ပုဇြန္ေလးေတြက ေကြးေကြးေလးနဲ႕ နီရဲရဲေလးျဖစ္လာျပီး အနံ႕ကလည္း
ေမႊးၾကိဳင္ျပီး ထြက္လာေတာ့တာပါပဲေနာ္။
ပန္းကန္ျပားထဲမွာ ေရွာက္ရြက္ေလးေတြ ခင္းျပီး က်က္သြားတဲ့
ပုဇြန္ကင္ေလးေတြကုိ တန္းစီျပီး ထည့္ေပးပါ။ ပုဇြန္ကင္က အပူနဲ႕
ေရွာက္ရြက္နဲ႕ အေတြ႔မွာ ေရွာက္ရြက္နဲ႕ အနံ႕ရွိန္းရွိန္းေမႊးေမႊးေလးက
ပုဇြန္ကင္ထဲကုိ စိမ့္၀င္သြားျပီး စားတဲ့အခါမွာ ပုိျပီး
ခံတြင္းေတြ႕လွပါတယ္။
တခ်ဳိ႕ကေတာ့ ပုဇြန္ကင္ကုိ ဒီအတုိင္းစားတတ္သလုိ တခ်ဳိ႕ကလည္း
သံပုရာရည္ေလးနဲ႕ ငံျပာရည္ေလးကုိ ေရာ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးနဲ႕၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ
မညက္တညက္ေထာင္းျပီးစပ္ထားတဲ့ အခ်ဥ္ရည္ေလးနဲ႕
တဲြဖက္သံုးေဆာင္တတ္ၾကပါေသးတယ္။
ပုဇြန္ကင္ေမႊးေမႊးေလးကုိ အားေပးၾကဦးေနာ္။

4 comments:

  1. ညီမတစ္ခုေမးခ်င္လုိ႔ပါရွင္ ပုဇြန္ကုိမကင္ခင္မွာ အကင္ဆုိင္ေတြကလို႕ တခုုခု သုတ္လိမ္းေပးဖုိ႕လုိေသးလားမသိဘူး..ျပီးေတာ႔ဆားတုိ႕ ဟင္းခိ်ဳမွုန္႔တုိ႕နဲ နယ္ေပးဖို႕လိုေသလားမသိဘူးေနာ္

    ညီမက ဟင္းသိပ္မခ်က္တတ္ေသးလုိ႕ပါေနာ္ေျပာျပေပးပါေနာ္...

    ReplyDelete
  2. က်ေနာ္လည္း အဲဒီလို ေမးခ်င္ပါတယ္၊ ပုဇြန္ကင္ အတြက္ ေက်းဇူးပါ။

    ReplyDelete
  3. ပုစြန္ကင္ကုိ အကင္ဆုိင္ေတြမွာလုိ သုတ္လိမ္းတာကုိ မမလု မလုပ္ပါဘူး။ ဘာလုိ႕လဲဆုိေတာ့ ပုစြန္ကုိက အရင္ကတည္းက ခ်ဳိျပီးသား၊ ျပီးေတာ့ ပုစြန္အခြံကလည္း အျပင္မွာ ကာထားတာဆုိေတာ့ သုတ္လိမ္းမေနေတာ့တာပါေနာ္။ တကယ္လုိ႕မ်ား ဆႏၵရွိရင္ေတာ့ သုတ္လိမ္းျပီးမွ ကင္ပါေနာ္။

    ReplyDelete
  4. ္ွသုတလိမ္းျပီးမွကင္????

    ReplyDelete