Sunday, September 9, 2007

အာလူးၾကက္သားဟင္း၊ ပဲပုပ္ေထာင္း၊ မႈိဟင္းခ်ဳိ

Reactions: 




Coffee prince ကုိရီးယားဇာတ္လမ္းတဲြကုိ အငမ္းမရ ဆက္တုိက္ၾကည့္ခ်င္တဲ့ စိတ္ကုိ တားမႏုိင္ဆီးမရ ျဖစ္ေနတာမုိ႕ အားလံုး အဆင္ေျပသြားေအာင္ ဟင္းခ်က္ျပီးမွ ရုပ္ရွင္ထုိင္ၾကည့္ရင္ တစ္ခ်က္ခုတ္ ႏွစ္ခ်က္ျပတ္ ျဖစ္သြားရေအာင္လုိ႕ ဒီေန႕ေတာ့ အၾကံၾကီးၾကီးနဲ႕ ဟင္းေတြကုိ အရင္ခ်က္ထားမယ္လုိ႕ စိတ္ကူးလုိက္ပါတယ္။ ၾကက္သားဟင္းခ်က္မယ္ ႕ ႕ ႕ အာလူးေလးပါ ထည့္လုိက္ရင္ ေနာက္ထပ္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္အတြက္ စဥ္းစားစရာ မလုိေတာ့ဘူး ႕ ႕႕ ႕ ႕ ႕ အမွန္တကယ္ေတာ့ ႕ ႕ ႕ အပ်င္းၾကီးတာပါ ႕ ႕ ႕ တုိ႕စရာနဲ႕ ပဲပုပ္ေထာင္းလုပ္မယ္လုိ႕လဲ စိတ္ကူးလုိက္ျပန္ေသးတယ္။ ျပီးေတာ့ ၾကက္ရုိးေလးေတြကုိ ျပဳတ္ျပီး ဟင္းရည္ေသာက္တစ္ခုခုလုပ္မယ္လုိ႕ ဆံုးျဖတ္လုိက္ပါတယ္။


အဲ့ဒါနဲ႕ပဲ စားဖုိမွဴးၾကီး ကုိရီးယားဇာတ္လမ္းတြဲကုိ အရွိန္မျပတ္ မထစတမ္း (ရုပ္ရွင္လည္းၾကည့္၊ ဗုိက္လည္းျပည့္) ျဖစ္ရေအာင္လုိ႕ ဟင္းစတင္ခ်က္ပါျပီ။
ၾကက္သား၊ အသဲ အျမစ္ေတြကုိ ေရေဆး ျပီးေတာ့ ခပ္ေသးေသးတံုး၊ ျပီးေတာ့ ဆား၊ နႏြင္း၊ သၾကား၊ အခ်ဳိမႈန္႕ေလးနဲ႕ နယ္ျပီး ႏွပ္ထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ ဂ်င္း၊ အခံြႏႊာပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ငရုတ္သီးအေရာင္မႈန္႕ေလးနဲ႕ ေရာေထာင္းလုိက္ပါတယ္။ အာလူးအခံြႏႊာ၊ ေလးစိတ္ထုိး၊ ျပီးေတာ့ ဆားနဲ႕ နယ္၊ ေရေဆးျပီးေတာ့ စစ္ထားလုိက္ပါတယ္။ အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိတာနဲ႕ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ဆီအသင့္အတင့္ထည့္၊ ျပီးေတာ့ ဆီပူလာျပီဆုိတာနဲ႕ နႏြင္းမႈန္႕ေလး နည္းနည္းထည့္ ျပီးေတာ့ ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီးကုိထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ ဆီသတ္တာ ေမႊးလာျပီဆုိတာနဲ႕ နယ္ထားတဲ့ ၾကက္သားေတြထည့္ျပီး ေသခ်ာႏွံ႕ေအာင္ ေမႊပါတယ္။ ျပီးေတာ့ အဖံုးအုပ္ျပီး ၃ မိနစ္ေလာက္ တည္ထားပါတယ္။ ၾကက္သားထဲက အရည္နဲ႕ သူ႕ဘာသာသူ တစ္ေရေလာက္ ေပးနပ္လုိက္တာပါ။ ျပီးေတာ့ ဟင္းအုိးအဖံုးျပန္ဖြင့္၊ ေရေလးနည္းနည္းထည့္ျပီး ေမႊလုိက္ျပီးေတာ့ အာလူးကုိ ထည့္၊ ထပ္ေမႊျပီးေတာ့ အဖံုးပိတ္ထားလုိက္ပါ။ ေနာက္ထပ္ ၅ မိနစ္ေလာက္ေနရင္ ဟင္းအုိးလည္းဆီျပန္၊ အာလူးလည္း ႏူး၊ ၾကက္သားထဲလည္း အရသာ၀င္ျပီ။ အေပါ့အငန္လုိတာေလးကို ျမည္း၊ ျပီးေတာ့ မာဆလာေလး ကမန္းကတမ္းအုပ္၊ တစ္ခါထပ္ေမႊျပီးရင္ ဟင္းအုိးကုိ ခ်လုိက္လုိ႕ ရျပီေလ။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ အာလူးၾကက္သားဟင္းေလးရပါျပီရွင္။
တဆက္တည္း ပဲပုတ္ေထာင္းနည္းေလးကုိ ေျပာျပပါရေစဦးေနာ္ ႕ ႕ ႕
ပဲပုပ္ခ်ပ္ေလးေတြကုိ မီးကင္လုိက္ပါ။ ျပီးေတာ့ မညက္တညက္ေလး ေထာင္းလုိက္ပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို မီးအံုးပါ။ (မီးအံုးဖုိ႕ အဆင္မေျပရင္ အုိးတစ္လံုးထဲ ေရနည္းနည္းထည့္ျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိ ေရခမ္း ျပဳတ္ပါ။) အနံ႕ေမႊးျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးအခံြလဲ အေရာင္ေျပာင္းျပီး မည္းမည္းေလးျဖစ္သြားျပီဆုိရင္ေတာ့ အေအးခံ၊ အျပင္ခြံေတြခြါျပီး အထဲက အသားေတြကုိ ေသခ်ာညက္ေအာင္ ေခ်ေပးပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ မွည့္ အဲ့ဒါေတြကုိ သီတံေလးနဲ႕ သီျပီး ေတာ့ ကင္ရင္ကင္၊ မကင္ဘူးဆုိရင္ေတာ့ ဒယ္အုိးထဲ ေရနည္းနည္းထည့္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေတြကုိ အညွာေျခြျပီးေတာ့ ဆားေလးနည္းနည္းထည့္ျပီး ေရခမ္းျပဳတ္ေလွာ္ေလး လုပ္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိလဲ မီးကင္ျပီး ဓါးျပားရုိက္ပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းကုိလည္း ခပ္ပါးပါးေလးေတြ ညွပ္၊ ေနာက္ျပီးေတာ့ ပဲပုတ္ေထာင္းကုိထည့္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕ေလးနည္းနည္းထည့္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမီးဖုတ္အႏွစ္ေလးေတြ ထည့္ပါ။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ပါးပါးေလးေတြ ထည့္ပါ။ နံနံပင္ၾကိဳက္တတ္ရင္ နည္းနည္းထည့္လုိက္ပါ။ ဓါတ္ပံုထဲမွာေတာ့ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေရာ နံနံပင္ေရာ မပါဘူး၊ ေစ်းမသြားရေသးလုိ႕ ႕ ႕ ႕ ဟိ ႕ ႕ ႕ အဲ့ဒါဆုိ ခရမ္းခ်ဥ္သီးပဲပုပ္ေထာင္းရျပီ။
ၾကက္ရုိးကုိ ေရေဆးျပီးေတာ့ ဆား၊ သၾကား၊ အခ်ဳိမႈန္႕နဲ႕နယ္၊ ျပီးေတာ့ဂ်င္းေတြ အလႊာလုိက္ေလးေတြလွီးျပီးေတာ့ ၾကက္ရုိးျပဳတ္မယ့္အုိးထဲထည့္၊ ေရထည့္ျပီး တည္ထားပါ။ ဟင္းရည္တစ္ခါ ပြက္ပြက္ဆူလာရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓါးျပားရုိက္ျပီး ထည့္လုိက္ပါ။ ၾကက္သြန္နီကို ေလးစိပ္ထုိးျပီး ထည့္လုိက္ပါ။ ျပီးေတာ့ ဟင္းအုိးကုိ အရည္က် ေအာင္ ထပ္တည္ေပးပါ။ ဟင္းအုိးပြက္ပြက္ဆူျပီး ၾကက္ရုိးလည္း ႏူးေလာက္ျပီဆုိရင္ေတာ့ အေပါ့အငန္ျမည္းျပီး တုိဟူးေလးကုိ လွီးထည့္ပါ။ တုိဟူးထည့္ျပီးလုိ႕ ဟင္းအုိးထပ္ဆူျပီဆုိရင္ေတာ့ မႈိေလးေတြထည့္၊ ျပီးေတာ့ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးေတြ ထည့္လုိက္ပါ။ ခဏေလး အုပ္ထားလုိက္ပါ။ ပြက္ပြက္ဆူလာျပီဆုိရင္ေတာ့ ဟင္းအုိးခ်လုိ႕ရျပီ။ ဟင္းခ်ဳိရည္ေလးကုိ ဒီအတုိင္းေသာက္လုိ႕ရသလုိ အဲ့ဒီဟင္းခ်ဳိရည္ေလးထဲကုိ ၾကက္သြန္စိမ္းေလးပါးပါးလွီးထည့္၊ သံပုရာရည္ေလးညွစ္၊ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕ေလးထည့္ျပီးလည္း ေသာက္လုိ႕ရပါတယ္။ ကၽြန္မကေတာ့ ႏွစ္မ်ဳိးလံုးေသာက္လုိက္တယ္ ႕ ႕႕ ႕ ဟိ ႕ ႕႕ ဗုိက္တင္းျပီ ႕ ႕ ႕
coffee prince ေလးနဲ႕ ႏွပ္လုိက္ဦးမယ္ေနာ္ ႕ ႕ ႕႕

0 comments:

Post a Comment