ပုဇြန္အစိမ္းသုပ္ေလးစားခ်င္လုိ႕ ေစ်း၀ယ္သြားတာ ပုဇြန္ပါမလာဘဲ ငါး၀ယ္ျပီး ျပန္လာရတဲ့အျဖစ္။ ပုဇြန္ေတြက စိတ္ၾကိဳက္မေတြ႕တာနဲ႕ပဲ စိတ္ကူးေျပာင္းျပီး ငါးပဲ ၀ယ္လာခဲ့တာ။ ငါးကုိလည္း ဟင္းခ်က္မစားဘဲ ငါးကင္ေလး စားရရင္ ေကာင္းမယ္လုိ႕ ေတြးမိတယ္ေလ။ ရာသီဥတုကလည္း အခု ေအးစျပဳလာျပီဆုိေတာ့ ငါးကင္ေလးနဲ႕ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ စားရရင္ သိပ္ေကာင္းမွာပဲလုိ႕ေတြးရင္း ဂလုကနဲျမည္ေအာင္ တံေတြးမ်ဳိခ်မိပါတယ္။
more...
ငါးကင္လုပ္ရတာ လြယ္ပါတယ္ေနာ္။ ဒီကငါးေတြက ပင္လယ္ငါးေတြမ်ားေတာ့ အေၾကးခြံခၽြတ္စရာလဲ မလုိဘူးေလ။ အဲ့ဒီေတာ့ ငါးကုိ ေရေဆးျပီးေတာ့ နည္းနည္းေလး မႊန္းလုိက္တယ္။ ျပီးေတာ့မွ ဆားရယ္ ဂ်င္းအရည္နဲ႕ ေသေသခ်ာခ်ာေလး နယ္ျပီး ၁၀ မိနစ္ေလာက္ႏွပ္ထားလုိက္တယ္။ ျပီးေတာ့မွ ဂက္စ္မီးဖုိ အလယ္ၾကားထဲထည့္ျပီး ကင္လုိက္တာပဲ။ အခု၀ယ္လာတဲ့ငါးက အဆီအရမ္းထြက္ပါတယ္။ ကင္တဲ့အခါမွာ ဟုိဘက္ဒီဘက္ အက်က္ညီေအာင္ ေသခ်ာကင္ေပးပါေနာ္။ ငါးကင္ေညွာ္နံ႕ေတာ့ နည္းနည္းနံေပမယ့္ စားတဲ့အခါက်ရင္ အရသာေကာင္းလြန္းတဲ့အတြက္ အေညွာ္ခံျပီး ကင္လုိက္ပါတယ္။ ငါးကင္ထားတဲ့အခ်ိန္မွာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးလွီး၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလး လွီးထားျပီး dressing ခ်ဥ္ငံအရသာေလးကုိ ထည့္လုိက္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴတစ္မႊာနဲ႕ ငရုတ္သီးတစ္ေတာင့္လဲ ထည့္လုိက္ပါေသးတယ္။ ဟင္းရည္ေသာက္ အတြက္ကေတာ့ တုိဟူးနဲ႕ ၾကက္ရုိးျပဳတ္တစ္ခြက္စာ ရွိေသးတယ္ေလ။ အဲ့ဒီဟင္းရည္ေလးနဲ႕ပဲ တြဲလုိက္ပါတယ္ေနာ္။ ငါးကင္အနံ႕ေလး ေသခ်ာေမႊးလာျပီဆုိရင္ေတာ့ မတူးခင္ မီးဖုိထဲက အျမန္ထုတ္လုိက္ပါေနာ္။ တူးေနတဲ့အပုိင္းေလးေတြရွိရင္ ဖယ္လုိက္ျပီး စားလုိ႕ရပါျပီေနာ္။ ခ်စ္ေမာင္ႏွမေတြလဲ ငါးကင္ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ ထမင္းပူပူေလး အားေပးၾကပါဦးေနာ္။
တံေတြးျမိဳခ်ေနရတယ္...
ReplyDeleteThank for sharing recipe . I also want to know how to make grill fish in mandalay style which used to sell in YGN grill shop . Any idea ?
ReplyDelete