Sunday, September 2, 2007

ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္





ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္လုိ႕သာ နာမည္တပ္လုိက္ရတယ္။ ဟီး ႕ ႕ ႕ ျမန္မာျပည္က ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္နဲ႕ မတူဘူး။ ပဲပင္ေပါက္ ၀ယ္မထားမိေတာ့ ရွိတဲ့ မုန္လာဥနီရယ္၊ ေျပာင္းဖူးေစ့ရယ္၊ ပဲစိမ္းေစ့ရယ္နဲ႕ ပုဇြန္ကုိ ေၾကာ္ထားတာပါ။
မုန္႕ႏွစ္ေဖ်ာ္ဖုိ႕ အရင္ျပင္ပါတယ္။ တန္ပူရာမႈန္႕ကုိ ေရေလးနဲ႕ မပ်စ္မက်ဲေလး ေဖ်ာ္ပါတယ္၊ အဲ့ဒီအထဲကုိ ခ်င္းေလးနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴေလး ျခစ္ထည့္လုိက္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ဆားနည္းနည္း၊ အခ်ဳိမႈန္႕ေလး နည္းနည္းထည့္၊ ျပီးေတာ့ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ေလးနည္းနည္းထည့္ပါတယ္။ အဲ့ဒီမုန္႕ႏွစ္ကုိ ေသခ်ာ ေမႊထားေပးပါတယ္။ ပုဇြန္အေကာင္လတ္ ေလးေတြကုိ ေခါင္းျဖတ္၊ သန္႕ရွင္းေရးလုပ္ျပီး ေရစစ္ထား၊ မုန္လာဥနီကုိ ေသးေသးအတံုးေလးေတြ လွီး၊ ပဲစိမ္းေစ့ေလးေတြကုိ ထည့္၊ ေျပာင္းဖူးေစ့ေလးေတြကုိ ေျခြထည့္ထား။ ျပီးရင္ မုန္႕ႏွစ္ေဖ်ာ္ထားတဲ့အထဲကုိ ခုနက ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြထည့္၊ ျပီးေတာ့ ပုဇြန္ကုိ ထည့္ျပီး နယ္ထားပါေနာ္။
အခ်ဥ္ရည္ေဖ်ာ္ဖုိ႕အတြက္ မန္က်ည္းသီးကုိ ေရေႏြးနဲ႕ စိမ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓါးျပားရုိက္ထားပါ။ ငံျပာရည္၊ ပဲမႈန္႕အက်က္မႈန္႕၊ ငရုတ္သီးအေလွာ္မႈန္႕တုိ႕ကုိ အဆင္သင့္ျပင္ထားပါေနာ္။

အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ဒယ္အုိးထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည့္၊ ဆီပူလာျပီဆုိရင္ေတာ့ ခုနက ပုဇြန္နဲ႕အသီးအရြက္မုန္႕ႏွစ္ေတြကုိ လက္ဖက္ရယ္ ပန္းကန္ျပားထဲ ထည့္ျပီး အသာေလး ဒယ္အုိးထဲကုိ သပ္ခ်ေပးပါ။ အဲ့ဒီလုိ ေၾကာ္တဲ့အခ်ိန္မွာ မီးမျပင္းေစဘဲ အေနေတာ္ေလာက္ ထားျပီး ေၾကာ္ပါ။ တစ္ဘက္က အေရာင္ေလး ရဲလာျပီဆုိရင္ေတာ့ ဟုိဘက္တစ္ဘက္ကုိ အသာေလး လွန္ေပးပါ။ ဒယ္အုိးက က်ဥ္းေတာ့ တစ္ခါေၾကာ္ရင္ တစ္ခုပဲ ထည့္လုိ႕ရတယ္။ ေနာက္မဟုတ္ရင္ ကပ္ကုန္မွာစုိးလုိ႕ပါေနာ္။ အေၾကာ္ေကာင္းေကာင္း က်က္ျပီဆုိရင္ေတာ့ ဆီစုပ္တစ္ရွဴးတင္ထားတဲ့ ပန္းကန္ျပားၾကီးၾကီးထဲမွာ အေၾကာ္ကုိ ထည့္၊ ဆီစစ္ အေအးခံထားလုိက္ပါေနာ္။
အခု အခ်ဥ္ရည္ေဖ်ာ္နည္းကို ေျပာျပပါဦးမယ္ေနာ္။ အခ်ဥ္ေဖ်ာ္နည္းက ေမာ္လျမိဳင္ဘက္က အခ်ဥ္ရည္ ေဖ်ာ္နည္းပါ။ ပန္းကန္လံုးၾကီးၾကီးတစ္ခုထဲမွာ မန္က်ည္းႏွစ္ေတြကုိ စစ္ထည့္၊ ျပီးေတာ့ ငံျပာရည္ထည့္၊ အခ်ဳိမႈန္႕ေလး နည္းနည္းထည့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓါးျပားရုိက္ထည့္ျပီး ေသခ်ာေမႊေပးပါေနာ္။ ျပီးေတာ့မွ အဲ့ဒီအရည္ကုိ စားမယ့္ ပန္းကန္လံုးေလးထဲ ထည့္၊ အေပၚကေန ပဲမႈန္႕အက်က္ထည့္၊ ငရုပ္သီးအေလွာ္မႈန္႕ထည့္ပါ။
ခုနက အေၾကာ္ပူပူေႏြးေႏြးကုိ အခ်ဥ္ရည္ ေမႊးေမႊးစပ္စပ္ခ်ဥ္ျပံဳးေလးနဲ႕ တုိ႕စားတတ္သလုိ အဲ့ဒီအေၾကာ္ေတြကုိ ညွပ္ျပီးေတာ့ အေပၚကေန အခ်ဥ္ရည္ေလာင္းထည့္ျပီး အသုပ္လုိ သုပ္ျပီးေတာ့လဲ စားတတ္ပါတယ္။ ဆတ္လတ္ရြက္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ နံနံပင္တုိ႕နဲ႕ တဲြျပီး စားတတ္ၾကပါတယ္။ ေရေႏြးၾကမ္းပူပူေလးကုိ တဖူးဖူးနဲ႕ မႈတ္ေသာက္ရင္းနဲ႕ ႕ ႕ ႕ ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္စတုိင္လ္အသစ္ေလးကုိ အားေပးၾကပါဦးေနာ္ ႕ ႕ ႕

0 comments:

Post a Comment