Tuesday, September 11, 2007

ၾကက္ဟင္းခါးသီးသုပ္


ၾကက္ဟင္းခါးသီးဒီေလာက္ခါးတာကုိ သုပ္ရသလားလုိ႕ မအံ့ၾသသြားပါနဲ႕ သူငယ္ခ်င္းတုိ႕ေရ ႕ ႕႕ ေၾကာင္လ်ာသီးသုပ္ အလြမ္းေျပ ၾကက္ဟင္းခါးသီးသုပ္ေလး လုပ္စားလုိက္ရတာပါေနာ္။ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ၾကက္ဟင္းခါးသီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ ေျမပဲေလွာ္၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕၊ ပဲမႈန္႕အက်က္မႈန္႕၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕၊ ဆီခ်က္တုိ႕ပါေနာ္။
ၾကက္ဟင္းခါးသီးကုိ ထက္ျခမ္းခဲြ၊ အေစ့ထုတ္ျပီးေတာ့ မထူမပါးလွီးျပီး ဆားနဲ႕ နယ္ေဆးျပီး ျပဳတ္ျပီးေရစစ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီကုိ အခြံႏႊာ၊ ပါးပါးလွီးပါ။ ၾကက္သြန္နီကုိ လွီးျပီးသားကုိ ေရေဆးျပီးစစ္ထားပါ။ ေျမပဲေလွာ္နဲ႕ ပုဇြန္ေျခာက္ကုိ ၾကိတ္ထားပါ။ ဆီခ်က္ကေတာ ့အသင့္ရွိျပီးသားမုိ႕ ထပ္ခ်က္စရာ မလုိေတာ့ပါဘူး။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ ပန္းကန္တစ္ခုထဲကုိ ၾကက္ဟင္းခါးသီးျပဳတ္ကုိ ေရညွစ္ျပီးထည့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ လွီးထားတာကုိထည့္၊ ေျမပဲေလွာ္နဲ႕ ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္းကုိထည့္၊ ပဲမႈန္႕အက်က္မႈန္႕ထည့္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕တုိ႕ကုိ ထည့္ျပီး ေသခ်ာႏွံ႕ေအာင္နယ္ပါ။ အရသာအေပါ့အငံကုိေတာ့ ကုိယ္ႏွစ္သက္သလုိ ျမည္းျပီးရင္ေတာ့ထည့္ပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ခါးဆိမ့္သက္အရသာေလးနဲ႕ ၾကက္ဟင္းခါးသီးသုပ္ေလး ရပါျပီ။

2 comments:

  1. ဒီအသုပ္ကေလး စိတ္၀င္စားလုိ႔ သုပ္စားမလုိ႔ .. ဖတ္မရဘူး ျဖစ္ေနတယ္.. more.. ဆိုတာ ကို ႏွိပ္လိုက္ရင္ တျခားေနရာ ေရာက္ေရာက္ သြားတယ္. အစ္မရယ္.. လင့္ေလး ရွိရင္ ေပးပါဦးေနာ္.

    ReplyDelete
  2. yes, me too. i also cant click more.

    ReplyDelete