Tuesday, September 11, 2007

ပိန္းရုိးဟင္း


ငယ္ငယ္တုန္းက အဘြားက ေျပာဖူးတယ္ ႕ ႕ ႕ ပိန္းရုိးတုိ႕ ပိန္းဥတုိ႕စားတဲ့အခါက်ရင္ အာေခါင္ယားတတ္တဲ့သူက ေနာက္ေၾကာင္းမရွင္းလုိ႕တဲ့ ႕ ႕ ႕ ေနာက္ေၾကာင္းမရွင္းတာဘာလဲလုိ႕ လာေမးနဲ႕ေနာ္ ႕ ႕ ႕ ဟိ ႕ ႕႕ ႕ သိခ်င္ရင္ တိတ္တိတ္ေလး လာေမး ႕ ႕႕ ဟိ ႕ ႕ ႕






ေမာ္လျမိဳင္မွာေနတုန္းက အဘြားက ပိန္းရုိးကုိ ပုဇြန္ေပါက္စနေလးေတြနဲ႕ ခ်က္ေကၽြးရင္ သိပ္ၾကိဳက္တာပဲ။ တစ္ခါတေလက်ေတာ့ ဟင္းခါးေလးခ်က္သလုိ တစ္ခါတရံက်ေတာ့လည္း မုိးေမွ်ာ္သီး မရမ္းျပား ငါးပိစိမ္းစားနဲ႕ မြန္ဟင္းခ်က္ေကၽြးတယ္။ ႏွစ္ခုလံုးကုိ ၾကိဳက္ခဲ့တာ ႕ ႕ ႕
မေန႕က ေစ်းသြားေတာ့ ပိန္းရုိးနဲ႕ ခပ္ဆင္ဆင္တူတာေလးေတြ႕လုိ႕ ၀ယ္လာတာ။ ငါးေပါက္စေနေသးေသးေလး ေတြလည္း၀ယ္လာခဲ့ေသးတယ္။ ဒီေန႔ညေန ေက်ာင္းက ျပန္လာေတာ့ ဗုိက္ကလည္း ဆာ၊ တျခား အသားဟင္းေတြ ရွိေပမယ့္ မစားခ်င္တာနဲ႕ ပိန္းရုိးဟင္းခ်က္မယ္ဆုိျပီး ခ်က္ျဖစ္တာ ႕ ႕႕ ႕ ဒီက ပိန္းရုိးကေတာ့ ျမန္မာျပည္က ပိန္းရုိးနဲ႕ မတူဘူး ႕ ႕႕ ျမန္မာျပည္က ပိန္းရုိးက ပုိႏူးညံ့ျပီး အရသာပုိရွိတယ္ ႕ ႕႕ ႕ အိမ္ျပန္ရခါနီးပါျပီဆုိမွ လြမ္းျပေနျပန္ျပီေနာ္ ႕ ႕႕ ႕ နာ့ႏွယ္ ႕ ႕ ႕ ဒြတ္ခ ႕ ႕႕
အဲ ႕ ႕ ႕ ေလေၾကာရွည္ေနတာ ႕ ႕႕ ႕ အခု ခ်က္နည္းေလးေတာ့ ေျပာပါရေစဦးေနာ္ ႕ ႕ ႕
လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ပိန္းရုိး၊ ငါး ဒါမွမဟုတ္ ပုဇြန္ေပါက္စေကြးေလးေတြ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ၊ ငရုပ္သီးစိမ္း၊ ငါးပိစိမ္းစား၊ မရမ္းျပား ဒါမွမဟုတ္ သံပုရာရည္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕ ၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႕တုိ႕ပါ။
ပိန္းရုိးကုိ အမွ်င္ေလးေတြအရင္သင္ပစ္ပါ။ ျပီးေတာ့မွ ေရေဆးျပီး ကုိယ္လုိခ်င္တဲ့ အရြယ္ေလာက္ျဖစ္ေအာင္ လွီးပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီေထာင္းထားပါ။ မရမ္းျပားကုိပါ ေထာင္းပါ။ (မရမ္းျပားမရွိရင္ စားခါနီးမွ သံပုရာရည္ ဒါမွမဟုတ္ ေရွာက္ရည္ ညွစ္ထည့္ပါ)။
အုိးတစ္လံုးကိုယူ ပိန္းရုိး၊ ငါးေပါက္စေကြးေလးေတြရယ္၊ ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ငရုတ္သီးစိမ္းေတြရယ္၊ မရမ္းျပားေထာင္းရယ္၊ ငါးပိစိမ္းစားရယ္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕ အားလံုးကုိ ထည့္ျပီး ေသခ်ာနယ္ေပးပါ။ ျပီးေတာ့မွ လံုးေရေလး နည္းနည္းထည့္ျပီး မီးဖုိေပၚတင္ပါ။ ပထမတစ္ေရ ကုန္ခါနီးက်ရင္ ေနာက္ထပ္ ကုိယ္လုိခ်င္တဲ့ အေနအထားေလာက္ ေရထပ္ထည့္ေပးပါ။ အရည္ေသာက္ၾကိဳက္ရင္ အရည္မ်ားမ်ားေလးထည့္ေပးေပါ့ေနာ္။ ဟင္းအုိးကုိ ေတာ္ေတာ္ၾကာၾကာတဲ့အထိ ေပးဆူပါ။ ဟင္းအုိးက်တဲ့အထိ ပြက္ပြက္ေပးဆူျပီးရင္ေတာ့ အရသာ အေပါ့အငံကုိ ျမည္းျပီး ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ေလး ထည့္ျပီး ဟင္းအုိးခ်ရံုပါပဲ။ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္စိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သလုိ ထည့္စားလုိ႕ရပါတယ္။ ကၽြန္မေတာ့ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးပဲ ထည့္စားလုိက္တာပါပဲေလ ႕ ႕႕ ႕ မုိးေမွ်ာ္သီးက စပ္၊ မရမ္းျပားက ခ်ဥ္၊ ငါးေပါက္စေကြးနဲ႕ ပိန္းရုိးက ခ်ဳိ၊ ငရုတ္ေကာင္းက ပူ ႕ ႕ ႕႕ ဟူး ႕ ႕ ႕႕ ေခၽြးလည္းထြက္၊ ႏွပ္လည္းထြက္ ႕ ႕ ႕ လူလည္း ေတာ္ေတာ္ေလး ေနလုိ႕ ေကာင္းသြားတယ္ ႕ ႕ ႕ ပြင့္သြားတာပဲ ႕ ႕ ႕ ႕ ေဘာ္ေဘာ္တုိ႕ေရ ႕ ႕႕ ႕ ျမည္းၾကည့္ၾကပါဦးေနာ္ ႕ ႕႕ ႕

0 comments:

Post a Comment