တစ္ေန႕လာလည္း ၾကက္သားဟင္း၊ တစ္ေန႕လာလည္း ၾကက္သားျပဳတ္ေၾကာ္၊ ၾကက္သားခ်ည္းပဲ ခဏခဏ စားေနရေတာ့ ၾကက္သားဆုိရင္ အသံေတာင္ မၾကားခ်င္ မၾကည့္ခ်င္ေတာ့ေလာက္ေအာင္ကုိ ျဖစ္မိတယ္ ႕ ႕ ႕ တကယ္ပဲ ျမန္မာျပည္မွာတုန္းက ၀က္သား၊ အမဲသား မစားဘဲ ၾကက္သားခ်ည္း စားခဲ့တာ ဘာမွမျဖစ္ဘူး၊ ဒီနဲ႕ပဲ အေျပာင္းအလဲေလးျဖစ္ေအာင္ဆုိျပီး ၾကက္သားကုလားပဲဟင္းေလး ခ်က္လုိက္တာပါ။
ၾကက္သားကုလားပဲဟင္းခ်က္ဖုိ႕အတြက္ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ကုလားပဲ၊ ၾကက္သားအရိုးအသားေရာနဲ႕ အသည္းအျမစ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ၊ ငရုတ္သီးအေရာင္မႈန္႕၊ မာဆလာအေမႊးအစပ္၊ သစ္ဂ်ပုိးေခါက္အနည္းငယ္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕တုိ႕ပါ။
ကုလားပဲကုိ ဟင္းမခ်က္ခင္ အနည္းဆံုး ေလးနာရီေလာက္ ေရစိမ္ထားပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ ျပဳတ္တဲ့အခါက် ႏူးလြယ္ပါတယ္။ ၾကက္သားမကုိင္ခင္ ကုလားပဲကုိ အရင္ျပဳတ္ထားပါ။ ၾကက္သားကုိ အရိုးအသား ညီမွ်ေအာင္ ခုတ္၊ ၾကက္သည္းၾကက္ျမစ္ကုိလည္း ကုိယ္လုိခ်င္တဲ့အရြယ္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးျပီး ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕၊ သၾကားအနည္းငယ္၊ မာဆလာအေမႊးအစပ္တုိ႕နဲ႕ နယ္ျပီး ႏွပ္ထားေပးပါေနာ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီတုိ႕ကုိ အခံြႏႊာ၊ ခပ္ပါးပါးေလးလွီးျပီး ငရုတ္သီးအေရာင္မႈန္႕နဲ႕ ေရာေထာင္းထားပါ။
ပဲအုိးႏူးလာျပီဆုိရင္ ပဲကုိ သပ္သပ္ဖယ္ထားေပးပါ။ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ျပီးေတာ့ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာျပီဆုိရင္ေတာ့ နႏြင္းမႈန္႕ေလးထည့္ျပီး ငရုတ္သီးေထာင္းကုိထည့္ ဆီသတ္ပါ။ ျပီးေတာ့ သစ္ဂ်ပုိးေခါက္ကုိထည့္ပါ။ ႏွပ္ထားတဲ့ ၾကက္သားေတြကုိ ထည့္ျပီး ေသခ်ာႏွံ႕ေအာင္ ေမႊေပးပါ။ ၾကက္သားလံုးေရ ေလးနဲ႕ အဖံုးပိတ္ျပီး ဆီျပန္ေအာင္ တည္ေပးပါေနာ္။ ဟင္းအုိးက ဖ်စ္ဖ်စ္ဖ်စ္ဖ်စ္ အသံျမည္ျပီးဆုိရင္ေတာ့ ေရခမ္းခါနီးပါျပီ။ အဲ့ဒီအခ်ိန္မွာ ဟင္းအုိးအဖံုးကုိ ျပန္ဖြင့္ျပီးေတာ့ ျပဳတ္ျပီးသားပဲေတြကုိ ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။ ပဲျပဳတ္ထဲမွာ ေရပါ ပါလာတဲ့အတြက္ အဲ့ဒီေရေလးနဲ႕ ဟင္းအုိးဆူေအာင္ ထပ္တည္ေပးပါေနာ္။ ဟင္းအုိးဆူလာျပီဆုိရင္ေတာ့ ၾကက္သားလည္းႏူး၊ ပဲလည္းႏူးပါျပီ။ အေပါ့အငံအရသာကို ျမည္းျပီးေတာ့ မီးပိတ္လုိက္ရံုပါပဲေနာ္။
ငယ္ငယ္တုန္းကေတာ့ အဲ့ဒီလုိ ၾကက္သားကုလားပဲဟင္းကုိ နံျပား၊ ေပါင္မုန္႕တုိ႕နဲ႕ စားဖူးပါတယ္။ အခုေတာ့ ထမင္းနဲ႕ပဲ စားလုိက္ပါေတာ့တယ္။ အစပ္ၾကိဳက္ရင္ေတာ့ ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင့္ေလးကုိ ညွပ္ျပီး ဟင္းအုိးဆီသတ္တဲ့ အခ်ိန္မွာ ထည့္ခ်က္ပါေနာ္။ မာဆလာအစပ္ပါတဲ့အတြက္လည္း စပ္ပါတယ္ရွင္။ ႕ ႕ ႕ သတိေတာ့ထားစားေနာ္ ႕ ႕ ႕ ဟင္းရည္ေသာက္ရင္ သီးတတ္တယ္ ႕ ႕႕
0 comments:
Post a Comment