Saturday, September 1, 2007

သီးစံုေက်ာက္ေက်ာ

Reactions: 

ဒီေန႕ လုလုတုိ႕ေနတဲ့အေဆာင္နားမွာ မီးပန္းလႊတ္ပြဲ (hanabi) ရွိတယ္ေလ။ ဌာနက ဂ်ပန္သူငယ္ခ်င္းေတြကလည္း အလည္လာမယ္တဲ့ေလ။ ကၽြန္မကုိလည္း အစားအစာ တစ္ခုခု လုပ္ေကၽြးပါလုိ႕ ပူဆာထားတယ္။ ေလာေလာဆယ္ေတာ့ ကၽြန္မက သီးစံုေက်ာက္ေက်ာေလး လုပ္ထားတယ္။ ညေနက်ရင္ေတာ့ တုိဟူးေႏြးလုပ္မယ္လုိ႕ စိတ္ကူးထားပါတယ္။ အခု သီးစံုေက်ာက္ေက်ာလုပ္နည္းေလး ေျပာျပပါရေစဦးေနာ္။
ျမန္မာျပည္ကလုိ သီးစံုေက်ာက္ေက်ာထုိးနည္းနဲ႕ေတာ့ နည္းနည္းကြာပါလိမ့္မယ္။ အခုကေတာ့ ဂ်ပန္ေတြ ၾကိဳက္တဲ့စတုိင္လ္မ်ဳိးေလးနဲ႕ လုပ္ထားတာပါ။
လုိအပ္တဲ့ ပစၥည္းေတြကေတာ့ ေက်ာက္ေက်ာထုပ္ (အမႈန္႕ျဖစ္ျဖစ္၊ အဖတ္ျဖစ္ျဖစ္)၊ အုန္းႏုိ႕ (သုိ႕မဟုတ္) ႏြားႏုိ႕ပါ။ သၾကား၊ ဆားအနည္းငယ္နဲ႕ အသီးအစံုကေတာ့ ကုိယ္ၾကိဳက္တာေလးေတြထည့္ေပါ့ေနာ္။
ေက်ာက္ေက်ာက်ဳိဖုိ႕အတြက္ စစခ်င္းမွာ မီးဖုိေပၚ ေရေႏြးအုိးတည္၊ ျပီးေတာ့ သၾကားထည့္ပါ။ ကၽြန္မ ဒီေန႕သံုးတဲ့ ေက်ာက္ေက်ာက အဖတ္ပါ။ ေက်ာက္ေက်ာ(အဖတ္)ေတြကုိ ေရထဲ စိမ္ထားပါ။ သၾကားရည္ဆူလာျပီဆုိရင္ေတာ့ အမႈိက္ေတြပါ၊ မပါၾကည့္ျပီး ပိတ္စပါးပါးေလးနဲ႕ စစ္လုိက္ပါ။ ျပီးေတာ့မွ အဲ့ဒီသၾကားရည္ထဲကုိ ေက်ာက္ေက်ာထည့္ျပီးေမႊပါ။ ေနာက္ျပီး ႏြားႏုိ႕ထည့္ပါ။ (ဂ်ပန္ေတြက အုန္းႏုိ႕ သိပ္မၾကိဳက္လုိ႕ပါ)။ ျပီးရင္ ဆားနည္းနည္းထည့္ျပီး က်ဳိပါ။ က်ဳိေနရင္းနဲ႕ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေလး ျဖစ္လာျပီဆုိရင္ ေက်ာက္ေက်ာရည္ကုိ ပန္းကန္ျပားေလးထဲ ထည့္ၾကည့္ပါ။ တစ္မိနစ္ေလာက္ေနလုိ႕ ခဲျပီဆုိရင္ေတာ့ အဲ့ဒီေက်ာက္ေက်ာကုိ အသင့္ျပင္ထားတဲ့ ဗန္း ဒါမွမဟုတ္ ဗူး ကုိယ္အဆင္ေျပမယ့္အထဲ ထည့္လုိက္ျပီး အေအးခံထားေပးပါေနာ္။ ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ထားလုိ႕လည္း ရပါတယ္။ ေက်ာက္ေက်ာအားလံုး ေအးသြားျပီ၊ စားခ်ိန္လဲ နီးျပီဆုိရင္ေတာ့ ကုိယ္ႏွစ္သက္တဲ့ အသီးေတြကုိ လွပေအာင္ အေပၚကေန တန္ဆာဆင္ေပးလုိက္ရံုပါပဲ။
အခုေတာ့ ခ်စ္ေမာင္ႏွမေတြအတြက္ သီးစံုေက်ာက္ေက်ာေလးေပါ့ေနာ္။
ညေနက်မွ တုိဟူးေႏြးျဖစ္မလား၊ ရွမ္းေခါက္ဆဲြျဖစ္မလား တစ္ခုခုေပါ့ ခ်က္ေကၽြးဦးမယ္ေနာ္။

0 comments:

Post a Comment