Friday, August 31, 2007

ကန္ဇြန္းဆီတုိ႕ဟူးေၾကာ္


ကန္ဇြန္းရြက္ကုိ ပလိန္းေၾကာ္လုိက္၊ မႈိနဲ႕ေၾကာ္လုိက္၊ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းခ်က္ေသာက္လုိက္၊
တုိ႕စားလုိက္၊ သုပ္စားလုိက္နဲ႕ အမ်ဳိးမ်ဳိးလုပ္စားလုိက္တာ ဒီတစ္ေခါက္ကေတာ့ ဆီတုိဟူးေလးနဲ႕
ေၾကာ္လုိက္ပါတယ္။
လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ကန္ဇြန္းရြက္၊ ဆီတုိဟူး၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊
ခ်င္း၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္တုိ႕ပါ။စစခ်င္း ကန္ဇြန္းရြက္ကုိ အရုိးအရြက္ေရာေခၽြ၊
ေရေဆးျပီး စစ္ထားပါ။ ျပီးေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ဓါးျပားရုိက္ထားပါ။ ဆီတုိဟူးကုိ
ေရေႏြးနည္းနည္းထည့္ျပီး ေဖ်ာ္ထားပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းကုိ ထက္ျခမ္းခဲြထားပါ။
အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ရင္ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာျပီဆုိရင္
ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ ခ်င္း ဓါးျပားရုိက္ကုိ ထည့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနံ႕ေလးေမႊးလာျပီဆု
ိရင္
ကန္ဇြန္းရြက္ကုိထည့္၊ ဆားနည္းနည္းရယ္၊ အခ်ဳိမႈန္႕ရယ္ထည့္၊ ကမန္းကတန္းေမႊေနာ္။
မီးအားေကာင္းပါေစေနာ္။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆီတုိဟူးအရည္ေဖ်ာ္ကုိ ထည့္ျပီး ေသခ်ာႏွံ႕ေအာင္
ေမႊေပးပါ။ ျပီးရင္ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးအုပ္၊ အရသာအေပါ့အငန္ျမည္းျပီး ခ်လုိ႕ရျပီ။
ကန္ဇြန္းဆီတုိဟူးငံစပ္ေၾကာ္ေလး ရပါျပီ။

0 comments:

Post a Comment