Thursday, August 23, 2007

သတ္သတ္လြတ္ပဲျပားခ်က္


၀ါတြင္းမုိ႕ တခ်ဳိ႕က သတ္သတ္လြတ္ စားတတ္တဲ့အက်င့္ရွိပါတယ္။ ကၽြန္မလည္း ျမန္မာျပည္မွာတုန္းကတည္းက ေမြးေန႕တုိင္း သတ္သတ္လြတ္စားခဲ့ဖူးတဲ့ အက်င့္ရွိေတာ့ ဒီေန႕ အေမ့လက္ရာ ပဲျပားဟင္းေလးကို သတိရလုိ႕ အလြမ္းေျပ ခ်က္မိပါတယ္။ ပဲျပားကို အတံုးေလးေတြ တံုးျပီးေတာ့ ပဲငံျပာရည္အက်ဲ၊ ခ်င္းကုိေထာင္းျပီး အရည္ညွစ္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕ေလးနဲ႕ ႏွပ္ထားလုိက္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ပဲပုတ္ခ်ပ္ေလး တစ္ခ်ပ္ကုိ ထုေထာင္းထားလုိက္ပါတယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴနီတုိ႕ကုိလဲ ေထာင္းထားလုိက္ပါဦးေနာ္။ အားလံုး အသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ျပီးေတာ့ ဆီေလးနည္းနည္းထည့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီငရုတ္သီးစိမ္းေထာင္းကုိ ထည့္ဆီသတ္၊ ျပီးေတာ့မွ ပဲျပားေလးေတြ တန္းစီထည့္၊ ပဲပုတ္ေထာင္းေလးထည့္ျပီး ေရထည့္ျပီး အဖံုးပိတ္ျပီး မီးေႏြးေႏြးေလးနဲ႕ တည္ပါ။ ၃ မိနစ္ေလာက္ၾကာရင္ အဖံုးဖြင့္ျပီး ပဲျပားေတြကုိ တစ္ဖက္ထပ္လွန္ေပးပါ။ ေရနည္းနည္းထပ္ထည့္ျပီး တစ္ခါ မီးေႏြးေႏြးနဲ႕ ထပ္တည္ပါ။ ေနာက္ထပ္ ၃ မိနစ္ေလာက္ၾကာရင္ေတာ့ ဟင္းအုိးအဖုံုးဖြင့္ျပီးေတာ့ အရသာအေပါ့အငန္ကုိျမည္းျပီး ဟင္းအုိး ခ်လုိ႕ရပါျပီရွင္။ ပဲပုတ္နံ႕ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ ငံငံစပ္စပ္ သတ္သတ္လြတ္ ပဲျပားခ်က္ေလးေပါ့။

1 comment:

  1. Thanks LuLu. Can you please post vegetarian pea salad (Kular pae thout)?

    ReplyDelete