Thursday, August 23, 2007

အမဲသားမွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္း


အမဲသားဆုိ ညွီတတ္လုိ႕ ဆီျပန္ဟင္းခ်က္ရင္ မစားခ်င္ဘူးဆုိတဲ့ သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္အတြက္ ခ်က္ေပးတာပါ။ အမဲသားကုိ ေဆးျပီး ကုိယ္လုိခ်င္တဲ့ အရြယ္ေလာက္ေလးေတြ တံုးထားျပီး ဆား၊ သၾကားအနည္းငယ္၊ ဂ်င္းရည္နဲ႕ နယ္ျပီး ႏွပ္ထားေနာ္။ မွ်စ္ခ်ဥ္အဖတ္ေလးကုိ အမွ်င္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးလုိက္တယ္။ ျပီးေတာ့မွ ၾကက္သြန္ျဖဴနီငရုတ္သီးေထာင္းထားလုိက္တယ္။ ျပီးေတာ့မွ မွ်စ္ခ်ဥ္၊ ငရုတ္သီးၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း၊ အမဲသားအားလံုးကုိ ေရာနယ္၊ ဆီေလးထည့္ျပီး လံုးေရေလးထည့္ျပီး မီးဖုိေပၚတင္လုိက္တယ္။ လံုးေရေလးခမ္းသြားျပီးရင္ ဟင္းအုိးကုိထပ္ေမႊျပီးေတာ့မွ ေရထပ္ထည့္ျပီး ထပ္တည္။ မီးေႏြးေႏြးနဲ႕ ဟင္းအုိးကုိ တည္ေပးပါေနာ္။ မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းက ဒီေန႕တည္ရင္ နက္ျဖန္က်စားမွ ပုိစားေကာင္းတယ္လုိ႕ ေျပာတတ္ေတာ့ ခပ္ၾကာၾကာေလးသာ တည္ေပးပါေနာ္။ ျပီးေတာ့ ဟင္းအုိးအေပါ့အငန္ကုိ ျမည္းျပီးေတာ့မွ ခ်လုိက္ပါေနာ္။

1 comment:

  1. စမ္းတြယ္လိုက္ၿပီအစ္မေရ...
    ေက်းဇူးပဲဗ်ိဳ႕
    ရွယ္ပဲ။ လာစားပါအံုး။ း)

    ReplyDelete