Thursday, August 23, 2007

ဘဲဥအငန္ခ်က္


ဒီေန႕ေတာ့ ဘဲဥအငန္ခ်က္ေလး ခ်က္ေပးမယ္ေနာ္။ ဘဲဥကုိျပဳတ္ အခြံႏႊာ၊ ျပီးေတာ့မွ ဘဲဥအကာကုိ ဓါးနဲ႕ နည္းနည္းမႊန္း
(အရသာပုိ၀င္ရေအာင္) ၊ ျပီးေတာ့ အပ္ခ်ည္ၾကိဳးေလးနဲ႕ ႏွစ္ျခမ္းျခမ္းထားေနာ္။ အာလူးေလးကုိပါ အခြံႏႊာ ေလးစိပ္ထုိးျပီး ဆားေလးနဲ႕ နယ္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ငရုတ္သီးေထာင္းထားပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုးေလာက္ကုိ ပါးပါးလွီးထားေပးပါ။ အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္ရင္ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာျပီဆုိရင္ နႏြင္းမႈန္႕ေလးထည့္ျပီးေတာ့ ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီးၾကက္သြန္ျဖဴနီကုိထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။ ငံျပာရည္ေလးနည္းနည္းထည့္ပါ။ ျပီးေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိ ထည့္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕ထည့္ျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခြံေလးေတြ လိမ္လာတဲ့အထိ ဆီသတ္ေပးေနာ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြပါ အခြံေလးေတြ လိမ္လာျပီဆုိရင္ေတာ့ အာလူးထည့္၊ ေရနည္းနည္းထည့္ျပီး အာလူးႏူးေအာင္ တည္ပါ။ အာလူးႏူးခါနီးလာရင္ ဟင္းအုိးထဲ ဘဲဥကုိ ေမွာက္ျပီးထည့္ပါ။ အကာေတြ အျပင္မထြက္ရေလေအာင္ေပါ့။ ဘဲဥကုိ ဟင္းဆီသတ္အႏွစ္နဲ႕ ေသခ်ာႏွံ႕ေအာင္ လူးေပး။ ျပီးေတာ့မွ ေရေလးထည့္ျပီး မီးေလ်ာ့ျပီး ဒယ္အုိးဖံုးေလးအုပ္ျပီး တည္ထားေပး။ ေရခမ္းျပီဆုိရင္ ဘဲဥကုိ ပက္လက္ေလးျပန္လွန္ေပးလုိက္။ ျပီးေတာ့မွ ေရနည္းနည္းထပ္ထည့္ျပီး ထပ္တည္ေပး။ ျပီးေတာ့မွ ေရေလးနည္းနည္းေလးက်န္တဲ့အခ်ိန္ မီးပိတ္လုိက္ေတာ့ေနာ္။ ဆီက်န္ေရက်န္ေလးနဲ႕ အာလူးစီးစီးေလးနဲ႕ ဘဲဥအငံခ်က္ေလးရပါျပီ။

0 comments:

Post a Comment