Friday, August 24, 2007

ရခုိင္မုန္႕တီ




မေန႕ညက မုိးေတြ သည္းသည္းမဲမဲရြာတာေရာ၊ မုိးေတြျခိမ္း၊ မုိးၾကိဳးေတြပစ္တာေၾကာင့္ တစ္ေယာက္တည္းအားငယ္ျပီး အိပ္မေပ်ာ္ ျဖစ္ျပီး ဒီေန႕ေတာ့ ေနမေကာင္းခ်င္သလုိ ေခါင္းကုိက္သလုိလုိျဖစ္ျပီး ဘာမွ စားခ်င္ေသာက္ခ်င္စိတ္မရွိဘဲ မအီမသာ ျဖစ္ေနလုိ႕ ဘာစားရမလဲ စဥ္းစားလုိ္က္ေတာ့ ရခုိင္မုန္႕တီခ်က္စားဖုိ႕ သတိရသြားပါတယ္။

လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ငါး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ငရုတ္ေကာင္း၊ ပဒဲေကာအမႈန္႕၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ငါးပိစိမ္းစား၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕၊ မန္က်ည္းသီးမွည့္တုိ႕ျဖစ္ပါတယ္။ စစခ်င္းမွာ ငါးကုိ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ငါးပိစိမ္းစား၊ ဆားနဲ႕တူတူေရာနယ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ဓါးျပားရုိက္ပါ။ ငရုတ္ေကာင္းေစ့ကုိေလွာ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္နီကုိ ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးျပီး စစ္ထားလုိက္ပါ။ မန္က်ည္းသီးမွည့္ကုိလဲ
ေရေႏြးေလးနဲ႕စိမ္ထားပါ။

အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ ငါးျပဳတ္အုိးကုိ အရင္စျပင္ပါမယ္။ အုိးထဲကုိနယ္ထားတဲ့ ငါးကုိထည့္၊ ျပီးေတာ့ငါးျမဳတ္ေအာင္ ေရထည့္ျပီး မီးဖုိေပၚတင္ျပီးျပဳတ္ပါ။အဲ့ဒီအခ်ိန္မွာ ေလွာ္ထားတဲ့ ငရုတ္ေကာင္းေစ့ကုိၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ေရာျပီး မညက္တညက္ေလးေထာင္းထားေပးပါ။ ငါးျပဳတ္နံ႕ေလးေမႊးလာရင္ ငါးကုိ ဟုိဘက္ဒီဘက္လွန္ေပးပါေနာ္။ ငါးျပဳတ္ရျပီဆုိရင္ ငါးကုိဆယ္ျပီးေတာ့ အရုိးႏႊင္ပါ။ အရုိးႏႊင္ျပီးသားငါးကုိ တခ်ဳိ႕ကုိ
နည္းနည္းဖယ္ထားျပီး ငါးျပဳတ္အုိးထဲ ျပန္ထည့္၊ ျပီးေတာ့ ငါးပိစိမ္းစား၊ ဆား၊
အခ်ဳိမႈန္႕နဲ႕ ပဒဲေကာ စတာေတြထည့္၊ ျပီးေတာ့ ေရထည့္ျပီး
မီးဖုိေပၚတင္ျပီး ဟင္းရည္အုိးေပးဆူပါေနာ္။ ဟင္းရည္အုိးဆူလာျပီဆုိရင္ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္ေကာင္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ထည့္လုိက္ပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းကုိလဲ ထည့္လုိက္ျပီး ဟင္းအုိးေပးဆူလုိက္ပါ။ ငရုတ္ေကာင္းနံ႕ေမႊးေမႊးေလးထြက္လာျပီဆုိရင္ေတာ့
ဟင္းရည္လာပါျပီ။ ျပီး္ေတာ့ ဟင္းရည္ကုိအေပါ့အငံျမည္းျပီး မီးေႏြးေႏြးေလးနဲ႕
ဟင္းရည္အုိးကို တည္ထားေပးပါ။ဟင္းအုိးဆူလာျပီဆုိရင္ေတာ့
ငရုတ္သီးေတာင့္ေလးေတြကုိ ဆယ္လုိက္ျပီး မညက္တညက္ေလးေထာင္းလုိက္ပါ။ ံေရေႏြးေလးနဲ႕စိမ္ထားတဲ့ မန္က်ည္းသီးမွည့္ထဲကေနဲ အႏွစ္ကုိ ယူပါ။
ျပီးေတာ့မွ မန္က်ည္းႏွစ္၊ ငရုပ္သီးေထာင္း၊ ဟင္းရည္အနည္းငယ္တုိ႕ကုိေရာျပီး ပန္းကန္လံုးထဲေဖ်ာ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီနည္းနည္းကုိ ဆီခ်က္ေၾကာ္ပါ။
အသုပ္အတြက္ ဆီခ်က္ဖတ္ေလးေတြကုိ ဖယ္ထားေပးပါ။ ျပီးရင္
အရုိးႏႊင္ျပီးသားငါးတခ်ဳိ႕ကုိ ေျခာက္ေအာင္ ဆီသတ္ထားပါ။

ေရေႏြးအုိးပြက္ပြက္ဆူေတာင္တည္ထားျပီး ဆူလာရင္ မုန္႕ဖတ္အေျခာက္ထည့္ျပီးျပဳတ္ပါ။ မုန္႕ဖတ္ႏူးလာရင္ ေရေအးေအးနဲ႕ ေသခ်ာေဆးျပီး စကာနဲ႕စစ္ထားေပးပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိ အားလံုးျပင္ဆင္ ခ်က္ျပဳတ္လုိ႕ ျပီးပါျပီ။

မုန္႕ဖတ္တစ္ပြဲစာေလာက္ယူျပီး ပန္းကန္ထဲထည့္ပါ။ ၾကက္သြန္စိမ္း၊ ငါးဆီသတ္၊ မန္က်ည္းငရုတ္သီးေဖ်ာ္ရည္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕ထည့္ျပီးသုပ္ပါ။ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕ၾကိဳက္တတ္ရင္လည္း ထည့္သုပ္ပါ။ (ကၽြန္မကေတာ့ ဒီက
ငရုတ္သီးမစပ္လုိ႕ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕ထည့္ျပီး သုပ္ပါတယ္)။ အရသာ
ခ်ဥ္ငံစပ္ကုိ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သလုိ ထည့္ျပီးသုပ္ပါ။ တခ်ဳိ႕က အာလူးျပဳတ္ေလး
ထည့္သုပ္ပါတယ္။ ငါးဖယ္ေၾကာ္၊ ပဲကပ္ေၾကာ္ေတာ့ ဒီေန႕ မေၾကာ္ျဖစ္လုိ႕
ဒီအတုိင္း အလြတ္ပဲ သုပ္လုိက္ရပါတယ္။ ျပီးေတာ့အေပၚကေန
ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေလးျဖဴးလုိက္ပါတယ္။ နံနံပင္လဲ ၀ယ္မရတာနဲ႕
ဒီအတုိင္းစားလိုက္ရပါတယ္။ ဟင္းခါးေလးတစ္ခြက္နဲ႕ေပါ့။ အသုပ္က
ခ်ဥ္ငံစပ္၊ ဟင္းခါးက ပူပူစပ္စပ္ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ စားေသာက္ေနရင္း အခုိးေတြပြင့္ထြက္သြားလုိက္တာ ႕ ႕ ႕ ေခၽြးေတြကလည္းထြက္၊ လက္ကလဲ
လက္ကုိင္ပု၀ါေလးနဲ႕ေပါ့ ႕ ႕ ႕ အားေပးလုိက္ၾကပါဦးေနာ္ ႕ ႕ ႕႕
အသုပ္တစ္ပြဲစားျပီး အရည္ေဖ်ာ္ေတာင္ မေသာက္ႏုိင္ေတာ့ဘူး။ ေနာက္မွပဲ
ေသာက္ေတာ့မယ္။

3 comments:

  1. Oh My God!!!!!!!!!!! Watery mouth..........ရခိုင္မုန့္တီ..........

    ReplyDelete
  2. ခ်စ္လု.... ဒီေန႔လုပ္စားတယ္။ ေကာင္းမွေကာင္း.... ေက်းေက်းေနာ္... ခ်စ္တယ္...

    ReplyDelete