Saturday, August 25, 2007

ပုဇြန္ပိန္းဥဟင္း


ပုဇြန္ေဘာ့ခ်ိတ္ေလးေတြကုိ သန္႕ေအာင္ေရေဆး၊ ျပီးေတာ့ အခြံ႕ႏႊာ၊ ျပီးေတာ့မွ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕ေလးနဲ႕ နယ္ထားပါေနာ္။ ပိန္းဥကုိ အခံြႏႊာ၊ ျပီးေတာ့ ေရေဆးျပီး ေလးစိပ္ စိပ္ထားပါေနာ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီတုိ႕ကုိ အခြံႏႊာျပီး ငရုတ္သီးအေရာင္မႈန္႕ေလးနဲ႕ ေရာေထာင္းထားပါေနာ္။ ပင္စိမ္းရြက္က အေျခာက္ပဲရွိေတာ့ ေရေလးစိမ္ထားလုိက္ပါတယ္။

အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္လာျပီဆုိရင္ေတာ့ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးေလးတင္၊ ျပီးေတာ့ အုိးပူလာရင္ ဆီနည္းနည္းထည့္၊ နႏြင္းမႈန္႕ေလးနည္းနည္းေလးထည့္၊ ျပီးေတာ့ ငရုတ္သီးၾကက္သြန္ျဖဴနီေထာင္းကုိ ထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။ ျပီးေတာ့ ပုဇြန္ကုိ ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ။ ျပီးေတာ့ ပိန္းဥကုိ ထည့္၊ ေမႊေပးပါ။ ျပီးေတာ့ ေရနည္းနည္းထည့္ အဖံုးအုပ္ျပီး ပိန္းဥႏူးတဲ့အထိ တည္ေပးပါေနာ္။ ပိန္းဥလဲ ႏူးေလာက္ျပီဆုိရင္လည္း အရသာအေပါ့အငန္ကုိျမည္း၊ ပင္စိမ္းရြက္အုပ္ျပီး ေရက်န္ဆီက်န္ေလးမွာ ဟင္းအုိးခ်လုိ႕ရပါျပီ။

0 comments:

Post a Comment