Wednesday, August 8, 2007

ငါးႏွပ္ မုိးေမွ်ာ္သီး မရမ္းျပားဟင္း


မေန႕က ေနပူပူထဲ အျပင္ထြက္လုိက္ေတာ့ ေခၽြးထြက္ျပီး အပူငုပ္သလုိျဖစ္သြားေတာ့ခံတြင္းက ပ်က္ပ်က္နဲ႕ စားခ်င္စိတ္ေလးျဖစ္လာေအာင္ စားစရာေတြကုိကုိ အငမ္းမရေခါင္းထဲ တန္းစီျပီး စဥ္းစားပါေတာ့တယ္ ႕ ႕ ႕ အဲ့ဒီမွာ ငါးႏွပ္ဟင္းကုိ သတိတရျဖစ္လာခဲ့ပါတယ္ငါးႏွပ္ဆုိတာ ဘာလဲဆုိျပီး ေခါင္းရႈပ္မသြားနဲ႕ဦးေနာ္။ ငါးႏွပ္ဆုိတာ အာျပဲေျခာက္ အစုိကုိ ေျပာတာ၊ျကည္ၾကည္တုန္တုန္ေလးေပါ့ ႕ ႕ ႕ ေမာ္လျမိဳင္ဘက္မွာေတာ့ အရမ္းေပါတယ္ ႕ ႕႕ ႕ ရန္ကုန္မွာလဲ အခုလုိ မုိးရာသီနဲ႕ ေဆာင္းရာသီမွာ ရတတ္ပါတယ္ ႕ ႕ ႕ ငယ္ငယ္ေလးကတည္းကေန ခုထိ
ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရတဲ့ အစားအစာထဲမွာ ငါးႏွပ္ဟင္းလဲပါတယ္ ႕ ႕ ႕ ဘယ္ေလာက္ၾကိဳက္လဲဆုိရင္
အိမ္မွာ ငါးႏွပ္ဟင္းခ်က္တဲ့ေန႕က်ရင္ အေမမသိေအာင္ သပ္သပ္ ဟင္းတစ္ခြက္ခုိးခပ္ျပီး ၀ွက္ထားတတ္ပါတယ္
( ဟီး ႕ ႕ ႕ အက်င့္ေကာင္းေလးေတြဆုိပါေတာ့ ႕ ႕ ႕)
ကဲ ႕ ႕ ႕ ဟင္းမခ်က္ခင္ လုိတဲ့ ပစၥည္းေလးေတြကုိ အရင္ေျပာျပမယ္ေနာ္။
(၁) ငါးႏွပ္ ၃ ကီလုိ
(၂) မရမ္းျပား ၂၀ ဂရမ္ (မရမ္းျပားမရွိခဲ့ရင္ သံပုရာသီး သုိ႕မဟုတ္ ေရွာက္သီး သံုးႏုိင္ပါတယ္)
(၃) ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁၀ မႊာ (ဓါးျပားထုပါ)
(၄) ငရုတ္သီးစိမ္း (ကုလားေအာ္၊ မုိးေမွ်ာ္) အစပ္စားႏုိင္သေလာက္ထည့္ပါ
(၅) ၾကက္သြန္နီ အလံုးၾကီး ၁ လံုး
(၆) ပုဇြန္ငါးပိစိမ္းစား စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခဲြ
(၇) ငံျပာရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ ဇြန္း
(၈) အခ်ဳိမႈန္႕ အနည္းငယ္
(၉) နံနံပင္ (သုိ႕မဟုတ္) ေရွာက္ရြက္
(၁၀) စပါးလင္နဲ႕ ဂ်င္းအနည္းငယ္စီ (ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားေနာ္)
(၁၁) ဆား လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၅ ဇြန္း

ငါးႏွပ္ကုိ ေရစင္ေအာင္ေဆးပါ။ သူ႕မွာက အေၾကးခံြမပါဘူးေလ ႕ ႕ ႕
တုန္တုန္ၾကည္ၾကည္ေလးမို႕ ႏူးႏူးညံ့ညံ့ေလးကုိင္ေနာ္ ႕ ႕႕ ႕
သူက အလယ္က အရုိးကလဲ အရုိးႏုေလးေလ။ အဲ့ဒါေၾကာင့္ အရုိးစူးမွာလဲ မပူရဘူးေလေနာ္။
ျပီးရင္ တစ္ေကာင္ကုိ ႏွစ္ပုိင္းပဲပုိင္းလုိက္။ ျပီးတဲ့အခါ သူ႕ကုိ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕၊ ငံျပာရည္ေလးနဲ႕ နယ္ထားလုိက္ေနာ္။
ကဲ ႕ ႕ ႕ ဟင္းရည္အုိးေလး စတည္ရေအာင္ေနာ္။ အုိး ခပ္ၾကီးၾကီးကုိယူေနာ္ ... ေရ ၂ လီတာေလာက္ထည့္လုိက္ေနာ္။ ျပီးရင္ ပုဇြန္ငါးပိစိမ္းစားေလးကို ေရေဖ်ာ္ထည့္၊ မရမ္းျပား၊ စပါးလင္၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္နီ အဲ့ဒါေတြကုိ
ေသခ်ာေထာင္းလုိက္၊ ျပီးေတာ့ ခုနက ေရေတြ ပြက္ပြက္ဆူလာရင္ ေထာင္းထားျပီးသား အမယ္စံုကုိထည့္လုိက္ပါ။ ဆား၊ ငံျပာရည္ အခ်ဳိမႈန္႕ေလးေတြလဲ ထည့္ေနာ္။ အဲ့ဒီ ပြက္ပြက္ဆူလာေအာင္ ေစာင့္ေနာ္။ ဆူလာျပီဆုိရင္ အရသာေလးကုိ ျမည္းလုိက္ဦး။ ျပီးေတာ့ ခုနက နယ္ထားတဲ့ ငါးႏွပ္ကုိထည့္လုိက္ပါ။ အဖံုးေလးအုပ္ထားလုိက္။ ဟင္းအုိးပြက္လာျပီဆုိတာနဲ႕ ၾကည့္လုိက္ပါ။ ငါးႏွပ္ၾကည္ၾကည္ တုန္တုန္ေလးေတြကေန ျဖဴျဖဴတုန္တုန္ေလးေတြ ျဖစ္သြားေရာ။ ခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာေတြကလဲ ငါးႏွပ္ထဲ ၀င္သြားေရာေလ။ အေပါ့အငံ ေလးကုိလဲ ျမည္းလုိက္ဦးေနာ္။ ျမည္းလုိက္တာနဲ႕ လွ်ာကေန အရသာေပါင္းစံုကုိ ထိေတြ႕မိပါေတာ့မယ္။ ေျဖးေျဖးျမည္းေနာ္ ။ ငရုတ္သီးစပ္ေတာ့ သီးမွာစုိးရတယ္ ၊ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးေပါ့၊ ငါးႏွပ္ေလးကလဲ ရွလြတ္ကနဲဆုိ ၀င္သြားေရာ ဟီးဟီး ႕ ႕ ႕ ေျပာရင္းသြားရည္က်လုိ႕ မ်ဳိခ်ေနရတယ္။ ျပီးရင္ေတာ့ ပန္းကန္လံုးေလးထဲထည့္၊ နံနံပင္ဒါမွမဟုတ္ ေရွာက္ရြက္ပါးပါးေလး လွီးထည့္၊ ၾကက္သြန္စိမ္းၾကိဳက္ရင္ နည္းနည္းလွီးထည့္ျပီး စိတ္ၾကိဳက္သာ သံုးေဆာင္ေပေတာ့ ေဘာ္ဒါတုိ႕ေရ...သတိ လက္ကုိင္ပု၀ါေဆာင္ထားပါ (ေခၽြးသုတ္ရန္ ႕ ႕႕ ႕ ႏွပ္ႏွပ္ညွစ္ရန္)

0 comments:

Post a Comment