Wednesday, August 8, 2007

မွ်စ္ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္

Reactions: 

မွ်စ္နဲ႔ၾကက္ဟင္းခါးသီးဆိုတာ တက္စာေတြခ်ည္းပါ။ သုိ႔ေပမယ္႔လည္း
က်န္းမာေရးရွဳ႔ေထာင္႔ကေန ၿကည္႔ရင္ မေကာင္းတဲ႔အစားအစာေတြဟာ
လ်ွာဖ်ားမွေတာ႔ အရသာရိွတတ္တယ္မဟုတ္လား။ ကိုယ္နဲ႔မတည္႔တာ
စားမိရင္ေတာ႔ ခံရမွာက ကိုယ္ပဲေနာ႔။ ကဲ.. လာေလေရာ႔..ေနာက္ထပ္
ၿကက္ဟင္းခါးသီးခ်က္နည္းတစ္မ်ိဳး။

လုိအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
• ၾကက္ဟင္းခါးသီး ၂ လံုး
• မွ်စ္ ၁၀၀ ဂရမ္
• ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁ လံုး (ပါးပါးလွီးထားပါ)
• ပုဇြန္ေျခာက္ ၅၀ ဂရမ္ (သုိ႕) ပုဇြန္ ၁၀၀ ဂရမ္
• ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄ မႊာ (ျခစ္ထားပါ)
• ၾကက္သြန္နီ ၁ လံုး (ေသးေသးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးထားပါ)
• ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
• သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• အခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္
• ငံျပာရည္ (ပဲငံျပာရည္) စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ပုဇြန္ငါးပိ အနည္းငယ္
• ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
• ငရုတ္သီးအေရာင္မႈန္႕အနည္းငယ္
• နႏြင္းမႈန္႕အနည္းငယ္
ခ်က္ျပဳတ္နည္းအဆင့္

ၾကက္ဟင္းခါးသးီကုိ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ထက္ျခမ္းခဲြပါ။ အတြင္းမွ အေစ့မ်ားႏွင့္
အဖတ္မ်ားကုိ သန္႕စင္ေအာင္ ဖယ္ရွားပစ္ျပီး လက္သန္းလံုးခန္႕ အပါးညီညီလွီးပါ။
ဆားႏွင့္အနည္းငယ္နယ္ေဆးပစ္ျပီး ေရစစ္ထားပါ။ မွ်စ္ကုိ ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီး
ေသးေသးရွည္ရွည္သြယ္သြယ္ေလးမ်ားျဖစ္ေအာင္ လွီးပါ။ဒယ္အုိးထဲ ပူေအာင္လုပ္ျပီီး
ထည့္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီကုိ ဆီသတ္ပါ။ ဆႏြင္းမႈန္႕အနည္းငယ္၊ငရုတ္သီးမႈန္႕အေရာင္
အနည္းငယ္ႏွင့္ ပုဇြန္းငါးပိအနည္းငယ္ထည့္ကာ ေမႊပါ။ ျပီးလွ်င္ ပုဇြန္ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ။
ျပီးလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိထည့္ျပီး ေကာင္းမြန္စြာ ေမႊေပးပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး
ေၾကျပီဆုိလွ်င္ မွ်စ္ထည့္ပါ။ျပီးလွ်င္ ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ထားပါ။ ေရခမ္းသြားလွ်င္
ၾကက္ဟင္းခါးသီးထည့္ျပီး ေကာင္းမြန္စြာ ေမႊျပီးလွ်င္အဖံုးအုပ္ထားပါ။ ေနာက္ထပ္ ၃ မိနစ္
ေလာက္ေနရင္ အဖံုးဖြင့္ကာ အေပါ့အငံျမည္းပါ။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးလဲ အေရာင္မေျပာင္း
ပံုမပ်က္ဘဲ အရသာရွိလွတဲ့ မွ်စ္ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္ကုိ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ။

1 comment:

  1. စားခ်င္တယ္.. စားခ်င္တယ္..

    ReplyDelete