Friday, August 17, 2007

ငါးေဆာ္ဆီ


ငါးေဆာ္ဆီတဲ့ ဘယ္လုိပါလိမ့္။ ဆက္ဆီလဲ မဟုတ္ပါဘူး။ တစ္မ်ဳိးပါလား။ ဘယ္လုိၾကီးတုန္းဟ ... တလဲြမေတြးပါနဲ႕ေလ။ ငါးေၾကာ္ကုိ ျပန္ျပီးေတာ့မွ
ငရုတ္သီးနဲ႕ မန္က်ည္းႏွစ္ေလးနဲ႕ ျပန္ႏွပ္တာကုိ

ငါးေဆာ္ဆီလုိ႕ ကၽြန္မတုိ႕ ေမာ္လျမိဳင္ဘက္က
ေခၚေလ့ရွိၾကတယ္ေလ။ ငါးေၾကာ္ႏွပ္လုိ႕လဲ ေခၚပါတယ္။
တခ်ဳိ႕က မန္က်ည္းႏွစ္ ထည့္ေလ့မရွိပါဘူး။ ျမန္မာျပည္မွာေတာ့ ငါးပုဏ္ဏားကုိ
အဲ့ဒီလုိ ေဆာ္ဆီခ်က္ရင္ သိပ္ၾကိဳက္တာ။ ႏုိင္ငံရပ္ျခားမွာ အေၾကာင္းေၾကာင္းနဲ႕
ေရာက္ေနတဲ့ ေမာင္ႏွမေတြအတြက္ေတာ့ ကုိယ္ႏွစ္သက္တဲ့ ငါးတစ္မ်ဳိးမ်ဳိးကုိ၀ယ္၊ ေသခ်ာသန္႕စင္ေအာင္ ေဆးေၾကာျပီးေတာ့မွ ဆား၊ သၾကားအနည္းငယ္၊ အခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္၊ ငံျပာရည္၊ နႏြင္းတုိ႕နဲ႕ ေသခ်ာေအာင္နယ္ျပီးႏွပ္ထားလုိက္။ ျပီးေတာ့မွ ၾကက္သြန္ျဖဴနီကုိ အခြံႏႊာ၊ပါးပါးေသးေသးေလးေတြျဖစ္ေအာင္လွီးထားလုိက္။ မန္က်ည္းသီးေလးကုိ ေရေႏြးစိမ္ထားလုိက္ဦးေနာ္။ အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ မီးဖုိေပၚကုိ ဒယ္အုိးေလးတင္၊ ဆီထည့္ပါ။ ဆီဆူလာလွ်င္ နႏြင္းမႈန္႕အနည္းငယ္ထည့္လုိက္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ငါးေၾကာ္ပါ။ ငါးေၾကာ္တဲ့အခ်ိန္မွာ သတိထားရမွာက တစ္ဖက္က မက်က္ေသးခင္မွာ မလွန္မိဖုိ႕ပါပဲ။ ေနာက္မဟုတ္ရင္ ငါးက ဒယ္အုိးမွာ ကပ္ေနျပီး အသားေတြ ပဲ့ကုန္ျပီး
မလွမပ ငါးေၾကာ္ဘ၀ ေရာက္သြားတတ္တာမုိ႕ပါ။ ငါးေၾကာ္ျပီးရင္ ပန္းကန္ျပားတစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည့္ထားလုိက္ပါေနာ္။ ျပီးေတာ့မွ ငါးေၾကာ္က က်န္တဲ့ဆီနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴနီဆီသတ္ပါမယ္။ ငရုတ္သီးအေရာင္မႈန္႕ေရာ အစပ္မႈန္႕ေရာထည့္ပါမယ္။
ျပီးရင္ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕၊ ငံျပာရည္ထည့္၊ မန္က်ည္းႏွစ္ေလးထည့္ျပီး ပြက္လာတဲ့အထိ မီးေႏြးေႏြးနဲ႕တည္ထားပါ။ ပြက္လာျပီဆုိရင္ ငါးေၾကာ္ေတြကုိ ဒယ္အုိးထဲ တန္းစီျပီးထည့္။ ျပီးရင္ ဟုိဘက္ဒီဘက္လွန္ေပး။ မီးအနည္းဆံုးနဲ႕ ငါးထဲကုိ ခ်ဥ္ငံစပ္အရသာအားလံုး၀င္ေအာင္
၇ မိနစ္ေလာက္ တည္ထားပါ။ ငါးေဆာ္ဆီရပါျပီ။

0 comments:

Post a Comment