Friday, August 17, 2007

ဒီေန႔ညစာ

Reactions: 
ဟင္းေတြစားရတာ နည္းနည္း အီသလုိလုိျဖစ္တာေရာ၊ ေခါက္ဆဲြျပဳတ္ပူပူေလး ေသာက္လုိက္ရရင္ ေကာင္းမွာပဲလုိ႕ ေတြးမိတာေၾကာင့္ေရာမုိ႕ ဒီညစာအတြက္ ေခါက္ဆဲြဲျပဳတ္နဲ႕ အတူ ဘာစားရင္ေကာင္းမလဲလုိ႕ စဥ္းစားမိေတာ့ ၀က္နားရြက္နဲ႕ ၀က္ေျခေထာက္ေပါင္းထားတာကုိ သတိရလုိက္မိပါတယ္။ အဆင္ေျပလုိက္တာ ႕ ႕႕ ၀က္နားရြက္သုပ္ေလးရယ္ ၀က္ေျခေထာက္နဲ႕ ေခါက္ဆဲြျပဳတ္ေလးလုပ္လုိက္မယ္ေပါ့။ အဲ့ဒါနဲ႕ပဲ ကြန္ပ်ဴတာေရွ႕ကေန
ထျပီးေတာ့ ညစာအတြက္ ျပင္ဆင္မိပါေတာ့တယ္။

ေခါက္ဆဲြျပဳတ္လုပ္ဖုိ႕ ေရေႏြးအုိးတည္ထားလုိက္ပါတယ္။ အဲ့ဒီအခ်ိန္မွာပဲ
၀က္နားရြက္သုပ္အတြက္ လုိအပ္တဲ့ ၾကက္သြန္နီ၊ သခြါးသီး၊ ငရုပ္သီးစိမ္း၊ ၀က္နားရြက္ စတာေတြကုိ လွီးခၽြတ္ အသင့္ျပင္ပါတယ္။ ျပီးေတာ ့ကန္ဇြန္းညြန္႕ေလးေတြကုိ ကမန္းကတမ္း ေရေဆးျပီး စစ္ထားလုိက္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလး ပါးပါးလွီးထားလုိက္ပါတယ္။ ေရေႏြးအုိးဆူေတာ့ ၀က္ေျခေထာက္ေပါင္းထားတာေလးတစ္တံုးနဲ႕ ၀က္သားဖတ္ေလးတစ္ဖတ္ပါ အတူတူ ေခါက္ဆြဲကုိပါ ထည့္ျပဳတ္လုိက္ပါတယ္။
အဲ့ဒီအခ်ိန္မွာ ၀က္နားရြက္သုပ္ပါတယ္။ လွီးထားတဲ့ ၀က္နားရြက္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ သခြါးသီး၊ ငရုတ္သီးစိမ္းတုိ႕ကုိ ပန္းကန္ျပားထဲထည့္၊ ငံျပာရည္၊ ရွလကာရည္၊ တရုတ္ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ နည္းနည္း၊ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ နည္းနည္း၊ ငရုပ္ဆီရွိရင္ နည္းနည္း စတာေတြကုိထည့္ျပီး နယ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ရွိရင္ အေပၚက ျဖဴးလုိက္ပါဦးေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ ၀က္နားရြက္သုပ္ရပါျပီ။ ပန္းကန္ျပားေသးေသးေလးထဲ ေျပာင္းထည့္လုိက္တယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွစ္ျမႊာေလာက္ ကုိက္စားဖုိ႕ ျပင္ထားလုိက္တယ္။
ေခါက္ဆဲြဲျပဳတ္အုိးကလဲ ဆူပါျပီ။ အေပါ့အငံျမည္းျပီး လုိတာေလးေတြ ထည့္လုိက္ပါဦးေနာ္။ ျပီးေတာ့ ကန္ဇြန္းညြန္႕ေလး ဟင္းေတြစားရတာ နည္းနည္း အီသလုိလုိျဖစ္တာေရာ၊ ေခါက္ဆဲြျပဳတ္ပူပူေလး ေသာက္လုိက္ရရင္ ေကာင္းမွာပဲလုိ႕ ေတြးမိတာေၾကာင့္ေရာမုိ႕ ဒီညစာအတြက္ ေခါက္ဆဲြဲျပဳတ္နဲ႕ အတူ ဘာစားရင္ေကာင္းမလဲလုိ႕ စဥ္းစားမိေတာ့ ၀က္နားရြက္နဲ႕
၀က္ေျခေထာက္ေပါင္းထားတာကုိ သတိရလုိက္မိပါတယ္။ အဆင္ေျပလုိက္တာ ၀က္နားရြက္သုပ္ေလးရယ္
၀က္ေျခေထာက္နဲ႕ ေခါက္ဆဲြျပဳတ္ေလးလုပ္လုိက္မယ္ေပါ့။ အဲ့ဒါနဲ႕ပဲ ကြန္ပ်ဴတာေရွ႕ကေန ထျပီးေတာ့ ညစာအတြက္ ျပင္ဆင္မိပါေတာ့တယ္။ ေခါက္ဆဲြျပဳတ္လုပ္ဖုိ႕ ေရေႏြးအုိးတည္ထားလုိက္ပါတယ္။ အဲ့ဒီအခ်ိန္မွာပဲ ၀က္နားရြက္သုပ္အတြက္ လုိအပ္တဲ့ ၾကက္သြန္နီ၊ သခြါးသီး၊ ငရုပ္သီးစိမ္း၊ ၀က္နားရြက္ စတာေတြကုိ လွီးခၽြတ္ အသင့္ျပင္ပါတယ္။ ျပီးေတာ ့ကန္ဇြန္းညြန္႕ေလးေတြကုိ ကမန္းကတမ္း ေရေဆးျပီး စစ္ထားလုိက္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလး ပါးပါးလွီးထားလုိက္ပါတယ္။ ေရေႏြးအုိးဆူေတာ့၀က္ေျခေထာက္ေပါင္းထားတာေလး တစ္တံုးနဲ႕ ၀က္သားဖတ္ေလးတစ္ဖတ္ပါ အတူတူ ေခါက္ဆြဲကုိပါ ထည့္ျပဳတ္လုိက္ပါတယ္။ အဲ့ဒီအခ်ိန္မွာ ၀က္နားရြက္သုပ္ပါတယ္။ လွီးထားတဲ့ ၀က္နားရြက္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ သခြါးသီး၊ ငရုတ္သီးစိမ္းတုိ႕ကုိ ပန္းကန္ျပားထဲထည့္၊ ငံျပာရည္၊ ရွလကာရည္၊ တရုတ္ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ နည္းနည္း၊ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ နည္းနည္း၊ ငရုပ္ဆီရွိရင္ နည္းနည္း စတာေတြကုိထည့္ျပီး နယ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ရွိရင္ အေပၚက ျဖဴးလုိက္ပါဦးေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ ၀က္နားရြက္သုပ္ရပါျပီ။ ပန္းကန္ျပားေသးေသးေလးထဲ ေျပာင္းထည့္လုိက္တယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွစ္ျမႊာေလာက္ ကုိက္စားဖုိ႕ ျပင္ထားလုိက္တယ္။ ေခါက္ဆဲြဲျပဳတ္အုိးကလဲ ဆူပါျပီ။ အေပါ့အငံျမည္းျပီး လုိတာေလးေတြ ထည့္လုိက္ပါဦးေနာ္။ ျပီးေတာ့ ကန္ဇြန္းညြန္႕ေလး ျမန္ျမန္အုပ္လုိက္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးပါ ထည့္လုိက္ပါေသးတယ္။ ခဏေလာက္ ေပးပြက္ျပီး မီးဖုိေပၚကေနခ်၊ ပန္းကန္လံုးထဲ လွယ္ျပီးေတာ့ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ေလး နည္းနည္းေလာက္ ထည့္လုိက္ပါတယ္။ ထမင္းေလးနည္းနည္းေလာက္ေတာ့ စားဦးမွလုိ႕ ေတြးမိရင္ ထမင္းပန္းကန္လံုးေလးနဲ႕ တစ္လံုးျပင္လုိက္ပါတယ္။ ကဲ ႕ ႕ ႕႕ စားလို႕ရျပီေနာ္။
၀က္နားရြက္သုပ္က ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးေပါ့၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေလးလဲ ကုိက္လုိက္ဦး၊ ထမင္းေလးလဲ နည္းနည္းစားလုိက္တယ္ေလ။ ေခါက္ဆဲြဲျပဳတ္က ပူပူေႏြးေႏြးေလး ႕ ႕ ႕ ေမာ္လျမိဳင္ မရမ္းကုန္းလမ္းထိပ္က ၀က္သားသုပ္ဆုိင္ကုိ သတိရလုိက္မိရင္း ႕ ႕ ႕႕ ဓါတ္ပံုရုိက္ဖုိ႕ ေမ့ေနတာနဲ႕ ကန္ဇြန္းရြက္က အေရာင္ေျပာင္းျပီး စိမ္းရာမွ မဲသြား၏ ႕ ႕႕
ခြင့္လႊတ္ၾကပါကုန္။

0 comments:

Post a Comment