Monday, January 28, 2013

ပ်ားရည္ဆမ္း ၾကက္ေပါင္းေၾကာ္





          ခ်စ္ေသာေမာင္နွမမ်ားအားလံုး မဂၤလာပါရွင္ ႕ ႕ ႕
          ဒီေန႕မွာေတာ့ ေမာင္ႏွမေတြအားလံုးအတြက္ ပ်ားရည္ဆမ္းၾကက္ေပါင္းေၾကာ္လုပ္နည္းေလး မွ်ေ၀ေပးပါရေစရွင္ ႕ ႕ ႕
ၾကက္ေပါင္နယ္ႏွပ္ဖုိ႕အတြက္ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြက အရြယ္လွလွ ၾကက္ေပါင္ (၇) တံုး၊ ခ်င္း လက္ႏွစ္ဆစ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၇) မႊာ၊ (ခ်င္းနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴတုိ႕ကုိ ညက္ေအာင္ေထာင္းျပီး အရည္ကုိပဲ ယူပါမယ္) ၾကက္သားမႈန္႕ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ ပဲငံျပာရည္အက်ဲ ထမင္းစားဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ ပ်ားရည္ ထမင္းစားဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ ႏွမ္းဆီေမႊး လက္ဘက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ လက္ဘက္ရည္ ဇြန္းတစ္၀က္ (အနံ႕မၾကိဳက္ရင္ မထည့္လည္း ရပါတယ္ေနာ္) တုိ႕ပါေနာ္။
ၾကက္ေပါင္ကုိ သန္႕ရွင္းစင္ၾကယ္ေအာင္ေဆးျပီး ေရေတြေျခာက္သြားေအာင္ တစ္သွ်ဴးနဲ႕ သုပ္ေပးပါ။ ၾကက္ေပါင္ေတြမွာ လံုး၀ ေရမရွိေတာ့ဘဲ ေျခာက္သြားတဲ့အခါ အခုနက ေျပာထားတဲ့ အဆာပလာေတြနဲ႕ ေသခ်ာ သမေအာင္ နယ္ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ။
အဲ့ဒီအခ်ိန္မွာ ေရေႏြးအုိးပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ထားပါ။ ေရေႏြးအုိးတည္ထားတဲ့အခ်ိန္ ၾကက္သားေတြကုိ ေပါင္းအုိးမွာ ေပါင္းမယ့္ ဇကာအဆင့္မွာ ေအာက္မွာ မုန္ညင္းျဖဴရြက္ေလး သုိ႕မဟုတ္ ေဂၚဖီရြက္ခင္းပါ။ ေရေႏြးဆူတာနဲ႕ ခုနက နွပ္ထားတဲ့ ၾကက္သားေတြကုိ ေပါင္းမယ့္ဇကာထဲမွာ ေပါင္ေတြကုိ အရင္းပုိင္းနဲ႕ အဖ်ားပုိင္း တစ္လွည့္စီ ထည့္ျပီး စီေပးပါေနာ္။ ျပီးေတာ့ ေရေႏြးေငြ႕နဲ႕ မိနစ္ (၂၀) ေပါင္းေပးပါ။ မိနစ္ (၂၀) ျပီးရင္ ဟုိဘက္ဒီဘက္လွန္ျပီး ေနာက္ထပ္ (၁၀) မိနစ္ေပါင္းပါ။ ေပါင္ေလးေတြ စီျပီးတဲ့အခါ နယ္ႏွပ္ထားတဲ့ အရည္ေတြ က်န္ေနပါမယ္ မသြန္ပစ္ပါနဲ႕ေနာ္။  
ၾကက္ေပါင္းေၾကာ္အတြက္ ဆီ (၅) က်ပ္သား ဒယ္အုိးထဲထည့္ပါ။ ဒယ္အုိးနဲ႕ ဆီပူလာရေအာင္ မီးအား အျမင့္ဆံုးနဲ႕ အပူေပးပါ။ ျပီးရင္ ေပါင္းထားတဲ့ ၾကက္ေပါင္ေတြကုိ ထည့္ေၾကာ္ပါ။ မီးျပင္းနဲ႕ ေၾကာ္ရတာ ေပါင္းထားတဲ့အသားေတြ မပဲ့သြားရေအာင္နဲ႕ ၾကက္ေပါင္လံုး မပ်က္ဖုိ႕ပါ။ အၾကာၾကီး ေၾကာ္စရာ မလုိပါဘူး၊ အေပၚယံေၾကာေလး တင္းသြားရေအာင္လုိ႕ပါ။ ျပီးတာနဲ႕ ဒယ္အုိးထဲမွာ ထမင္းစားဇြန္း (၂) ဇြန္းစာေလာက္ ဆီခ်န္ခဲ့ျပီး က်န္တဲ့ဆီေတြကုိ ခပ္ထုပ္ပစ္လုိက္ပါ။ ျပီးေတာ့မွ ၾကက္ေပါင္နယ္ႏွပ္ျပီး က်န္တဲ့အရည္ေတြကုိ ထည့္ျပီး ျမန္ျမန္ေလး သမေအာင္ေမႊ၊ ဒယ္အုိးထဲမွာ အဲ့ဒီအရည္ေလးေတြ ပ်စ္လာတဲ့အခ်ိန္ မီးကုိ လံုး၀ပိတ္၊ ပ်ားရည္ ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္းေလာင္းထည့္ျပီး အားလံုး သမေအာင္ ေမႊေပးလုိက္ရင္ေတာ့ အနံ႕အရသာနဲ႕ ျပည့္စံုလွတဲ့ ပ်ားရည္ဆမ္း ၾကက္ေပါင္းေၾကာ္ေလး ရပါျပီေနာ္ ႕ ႕ ႕
နာလန္ထခါစ လူမမာမ်ားအတြက္လည္း အရမ္းကို အားရွိေစပါတယ္ ႕ ႕ ႕ ကေလး၊ လူၾကီးမ်ားအတြက္လည္း စားဖုိ႕ သင့္ေတာ္တဲ့ ဟင္းေလးပါပဲ။ လုပ္ရတာ လက္၀င္တယ္လုိ႕ ထင္ရေပမယ့္ တကယ့္ကုိ ပ်ားရည္နံ႕ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ အိအိေလးမုိ႕ တစ္လမွာ တစ္ခါေလာက္ စမ္းျပီး လုပ္စားၾကည့္ပါဦးလုိ႕ ႕ ႕ ႕

အခ်ဥ္အတြက္ ဘိတ္ခ်ဥ္ေလး လုပ္၊ ဆတ္လတ္ရြက္သုပ္ေလး၊ တံုယမ္းဟင္းရည္ေသာက္ေလးနဲ႕ဆုိရင္ အရမ္းကုိ လုိက္ဖက္တဲ့ ဟင္းပြဲေလး ရပါျပီေနာ္ ႕ ႕ ႕

5 comments:

  1. ပ်ားရည္ဆမ္းၾကက္ေပါင္းေၾကာ္ ခ်က္နည္းေလးမွတ္သြားတယ္ လုလုေရ။
    ခ်က္ျပဳတ္နည္းစံုစံုလင္လင္ေလးမို႔ ရသေလာက္ဖတ္သြားတယ္ ေက်းဇူးေနာ္ း)
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
    Replies
    1. သမီးအျမဲတမ္း ေလးစားရတဲ့အန္တီတင့္ရွင့္ ႕ ႕ ႕
      အန္တီ့ဘေလာ့ဂ္ေလးကို အျမဲတေစ မေရာက္ျဖစ္ေပမယ့္ FB ကေနတစ္ဆင့္ အန္တီ့ရဲ႕ ေမတၱာေတြ၊ ေစတနာေတြ အျပည့္နဲ႕ခ်က္ထားတဲ့ ဟင္းလ်ာေလးေတြ၊ အန္တီ့ရဲ႕ စကားေလးေတြကုိ ဖတ္ျပီး အျမဲတမ္း ေလးစာေနရသူပါအန္တီ ႕ ႕ ႕ အန္တီက အခုလာျပီး ေကာ္မန္႕ေရးေပးတဲ့အတြက္လည္း ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္ေနာ္ အန္တီ ႕ ႕ ႕

      Delete
  2. ပ်ားရည္းဆမ္းခရီးမွာ ပ်ားရည္ဆမ္းျကက္ေပါင္းနဲ႕ဆြဲလိုက္
    ရရင္ ရွယ္ပဲမလုေရ

    ReplyDelete
    Replies
    1. အဲ့ဒါဆုိ ရွယ္ေကာင္းပဲ ျဖစ္သြားမွာေပါ့ေနာ္ :D

      Delete
  3. မမ လုလုေရ ၊ အစ္မေရးထားတဲ့ ဒီဟင္းခ်က္နည္းကို www.akhayar.com/honey-chicken-fried-recipe မွာ ကူးယူးေဖာ္ၿပၿပီး ၿပန္တင္ထားပါတယ္ခင္ဗ်။ FB မွာေတာ့ Akhayar Food မွာ တဆင့္မ်ွေ၀ထားပါတယ္ခင္ဗ်။ ခြင့္ၿပဳပါ။ ၾကိဳက္လို႕ပါ။ Blog ကို ၿပန္ညႊန္းေပးထားပါတယ္ဗ်

    ReplyDelete