|
ေကာ္ျပန္႔ရြက္ (ညွပ္ေခါက္ဆြဲျဖစ္မယ့္
အဖတ္ၾကီး / ေကြ႕တီရုိဖတ္) အေပၚ အဆာထည့္ျပီးပံု …
|
ခ်စ္ေသာ ေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုး မဂၤလာပါရွင္ … ဘေလာ့ဂ္မွာ ဟင္းအသစ္ မတင္လည္းပဲ အျမဲတမ္း အလည္လာေပးေနၾကတဲ့ ေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုးကုိ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္ … ဒီေန႔ေတာ့ ကၽြန္မရဲ႕ ေမာင္ႏွမေတြကို ေခါင္းအံုးပံု ေကာ္ျပန္႔စိမ္းေလး လုပ္ေကၽြးပါရေစေနာ္ …
ကၽြန္မက ဒီမုန္႔နာမည္ကုိ
ေခါင္းအံုးပံု ေကာ္ျပန္႕စိမ္းလုိ႔ လြယ္လြယ္ေလး နာမည္ေပးလုိက္ေပမယ့္ ကၽြန္မရဲ႕ သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္က
ေဖ့စ္ဘြတ္ခ္မွာ လာေျပာသြားတာက တရုတ္လုိေတာ့ ဒီမုန္႕ကုိ ဟြမ္းဟြမ္းလုိ႔ ေခၚတယ္လုိ႔ ေျပာတယ္ေနာ္
…
ဒီမုန္႔ေလးကုိ ကၽြန္မ လြန္ခဲ့တဲ့
2000 ခုႏွစ္ေလာက္က ဗုိလ္တေထာင္ဘုရားနားမွာ ရွိတဲ့ စာၾကည့္တုိက္သင္တန္းကုိ သြားတက္တုန္း
အဲ့ဒီသင္တန္းမွာ ခင္မင္ၾကတဲ့ သူငယ္ခ်င္းမ်ားနဲ႔ အတူ လက္ဖက္ရည္ဆုိင္ ထုိင္ရင္း အဲ့ဒီမွာ
စျပီး စားခဲ့ဖူးတာပါ … ေနာက္ပိုင္း သင္တန္းျပီးသြားေတာ့ ဒီမုန္႔ေလးနဲ႔ ေဝးသြားေရာ …
ဒီလုိနဲ႔ အလုပ္ေတြ လုပ္ရင္း
အခ်ိန္ေတြ ကုန္လြန္ရင္းနဲ႔ အခု ေနျပည္ေတာ္မွာ တာဝန္ထမ္းေနရတာေပါ့ … ေနျပည္ေတာ္က
Capital Hyper Mart မွာ ဒီမုန္႔ေရာင္းတယ္ … သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္က အဲ့ဒီမုန္႔ေလး ဝယ္စားမိျပီး
စားေကာင္းတယ္ ေျပာတယ္ … ေနာက္ထပ္ အလုပ္ထဲက ညီမေလးတစ္ေယာက္က အမ အဲ့ဒီမုန္႔ကုိ သိလား
… လုပ္တတ္လား … လုပ္တတ္ရင္ လုပ္ေကၽြးပါဦး ဆုိျပီး ေျပာေတာ့ ကၽြန္မလည္း လြန္ခဲ့တဲ့
(၁ဝ) နွစ္ေက်ာ္က စားခဲ့တဲ့ မုန္႔ေလးကုိ သတိရျပီး ျပန္လည္ စမ္းသပ္ထားတာပါေနာ္ …
ေအာက္ခံေကာ္ျပန္႔ရြက္ …
မုန္႔အတြက္ လုိအပ္တာကေတာ့ အေပၚက ေကာ္ျပန္႔ရြက္အတြက္ ညွပ္ေခါက္ဆြဲဖတ္ၾကီး (ျမင္ေအာင္ ေျပာရရင္ ညွပ္ေခါက္ဆြဲ ျဖစ္ေအာင္ ကပ္ေက်းနဲ႔ မျဖတ္ခင္ လက္ကုိင္ပုဝါလုိ ေလးေထာင့္ၾကီး ျဖစ္ေအာင္ လုပ္ထားတဲ့ အျဖဴေရာင္ အဖတ္ၾကီး) ကုိ ဝယ္ရတာပါ၊ ေနျပည္ေတာ္မွာဆုိရင္ ျမိဳ႕မေစ်းက မုန္႔ဖတ္ဆုိင္မွာ ရႏုိင္ပါတယ္ … အာဟာရသုခေစ်းမွာလည္း မုန္႔ဖတ္ေရာင္းတဲ့ ဆုိင္ေတြမွာ ဝယ္လုိ႔ရပါတယ္ … ေကြ႕တီရုိဖတ္လုိ႔လည္း တစ္ခ်ဳိ႕က ေခၚၾကတယ္ေနာ္ … အဲ့ဒီအရြက္ကုိ မိမိလုိခ်င္တဲ့ အရြယ္အစားရေအာင္ ျဖတ္ထားေပးပါေနာ္ …
အဆာျပဳလုပ္နည္း …
အဆာအတြက္ လုိတဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ၾကက္သား/ဝက္သား/ပုစြန္/ကဏန္း/ပင္လယ္စာ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ခ်င္း၊ မုန္လာဥနီ၊ ၾကက္သားမႈန္႔၊ ခရုဆီ၊ ပဲငံျပာရည္ကအက်ဲ၊ ႏွမ္းဆီေမႊး၊ တရုတ္မာဆလာ၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔၊ ေကာ္မႈန္႔နဲ႔ ဆီတုိ႔ပါေနာ္။
ၾကက္သားကုိ ခပ္ေသးေသးလွီးပါ၊ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴတုိ႕ကုိ ႏုတ္ႏုတ္စင္းပါ၊ ၾကက္သြန္နီကုိ ဘေလာ့ခ္ပံု အတံုးေသးေလးေတြ ရေအာင္ လွီးပါ၊ မုန္လာဥနီ ပါးပါးလွီးပါ၊ ျပီးရင္ ၾကက္သား၊ မုန္လာဥနီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ခ်င္းတုိ႔ကုိ ၾကက္သားမႈန္႔၊ ခရုဆီ၊ ပဲငံျပာရည္အက်ဲ၊ ႏွမ္းဆီေမႊးအနည္းငယ္၊ တရုတ္မာဆလာအနည္းငယ္၊ ေကာ္မႈန္႔၊ ဆီ၊ တရုတ္နံနံ၊ ငရုတ္ေကာင္း အနည္းငယ္တုိ႔နဲ႔ သမေအာင္ ေရာနယ္ပါ၊
ျပီးေတာ့ ဒယ္အုိးထဲ ဆီေလး နည္းနည္းထည့္ျပီး အဆာပလာေတြကုိ ေၾကာ္ပါ။ အဆာပလာေတြက ခဏေလးနဲ႔ က်က္ပါတယ္ … ျပီးေတာ့ ေကာ္ရည္ေလး ေဖ်ာ္ထားေပးပါ၊ ေကာ္ရည္ခပ္ပ်စ္ပ်စ္နဲ႔ပဲ လုလုက လုပ္ထားပါတယ္၊ အထားခံရေအာင္ေရာ၊ စားေကာင္းရေအာင္ေရာမုိ႔ပါ။ ေကာ္ရည္ ဆမ္းလုိက္တဲ့ အခ်ိန္က်ရင္ မီးေလွ်ာ့လုိက္ပါ။ ေကာ္ရည္ ပ်စ္လာျပီဆုိရင္ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ တရုတ္နံနံကုိ ထည့္ျပီး အုပ္၊ ေမႊျပီး မီးပိတ္လုိက္ရင္ ရျပီ၊ အဆာေတြကုိ ခဏေလး အေအးခံထားလုိက္ပါ။
ဆုိင္က အဆာေတြက အသားနည္းတယ္၊ အရြက္မ်ားတယ္၊ ေကာ္ရည္က်ဲတယ္၊
မုန္႕ေလးေတြ ထုပ္ရေအာင္ …
ေကြ႕တီရုိရြက္ကုိ ေလးေထာင့္ပံုေလးေတြ
ရေအာင္ ျဖတ္ထား၊ ျပီးေတာ့ ပံုမွာ ျပထားသလုိပဲ ဗန္းတစ္ခုထဲ ထည့္ခင္းလုိက္ပါ၊ ျပီးေတာ့
အဖတ္ထဲကုိ အေပၚကေန အဆာပလာထည့္၊ ျပီးရင္ ပံုမွာ ျပထားတဲ့အတုိင္း တစ္ဆင့္ခ်င္းဆီ ေခါက္လုိက္ရင္
အနံ႕အရသာနဲ႕ ျပည့္စံုလွတဲ့ ေခါင္းအံုးပံု ေကာ္ျပန္႕စိမ္းေလး ရပါျပီေနာ္ … လုပ္ရတာ သိပ္လြယ္တာပဲ
… အခ်ိန္ကုန္လည္း သက္သာတယ္ … က်န္းမာေရးနဲ႔လည္း ညီညြတ္တယ္ေနာ္ … အခ်ဥ္အတြက္က Chito
ငရုတ္ဆီေလးနဲ႔ပဲ တြဲလုိက္တယ္ … ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးလည္း ကုိက္စားလုိက္ပါဦးေနာ္ … လုပ္ရတာ
လြယ္လြန္းလုိ႔ ေမာင္ႏွမတုိ႔ အားလပ္ရက္မွာ လုပ္စားၾကည့္ၾကပါဦးလို႔ တုိက္တြန္းလုိက္ပါရေစေနာ္
…
အပီလာဆြဲသြားတယ္ မမလုု။
ReplyDeleteရွယ္ပဲ မမလုေရ
ReplyDeleteရွယ္ပဲ မမလုေရ
ReplyDeleteမစားရတာႀကာလွေပါ့။လုပ္နည္းေလးအတြက္ေက်းဇူးဘဲေနာ္။
ReplyDeleteလုပ္စားပါအုန္းမယ္။
ညီမေလး..
ReplyDeleteတစ္ခုစားသြားတယ္ေနာ္..
အရမ္းေကာင္းတယ္..ေက်းဇူး