Thursday, June 14, 2012

ခ်ဳိဆိမ့္ေမႊးတဲ့ဗံုလံုသီး ပုစြန္အဆာသြပ္ႏွပ္နဲ႕ သြားရည္ေတာက္ေတာက္က်ေစမယ့္ ခ်ဥ္ငံစပ္ငပိသုပ္

Reactions: 




          ခ်စ္ေသာေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုး မဂၤလာပါရွင္ ႕ ႕ ႕
          ဒီေနေတာ့ ေမာင္ႏွမတုိ႕ကုိ ဗံုလံုသီး ပုစြန္အဆာသြပ္နဲ႕ ငပိသုပ္ေလး သုပ္ေကၽြးရဦးမယ္ေနာ္ ႕ ႕ ႕ အခ်ဳိ႕ေဒသေတြမွာေတာ့ ပဲလင္းေျမြသီးလုိ႕ ေခၚၾကတယ္ေနာ္ ႕ ႕ ႕
ေစ်းထဲမွာ ဗံုလံုသီးေတြ ေတြ႕ေတာ့ အဆာသြပ္စားခ်င္တာ အရမ္းပါပဲ ႕ ႕ ႕ ျပီးခဲ့တဲ့အပတ္ အိမ္ျပန္တုန္းက အေမ့ကုိ ဗံုလံုသီးအဆာသြပ္ျပီး ခ်က္စားၾကရေအာင္လုိ႕ ေျပာေတာ့ အေမက စားခ်င္ရင္ ကုိယ့္ဘာသာကုိယ္ခ်က္တဲ့ ႕ ႕ ႕ လက္၀င္လြန္းလုိ႕တဲ့ ႕ ႕ ႕ ကၽြန္မလည္း ခ်င္ျခင္းတပ္တာ  ႕ ႕ ႕ အဲ့ဒါကုိ စားခ်င္လုိက္တာ ႕ ႕ ႕ အိမ္မွာရွိတဲ့လူေတြကုိ ဒီဟင္းၾကိဳက္/မၾကိဳက္ မဲခြဲဆံုးျဖတ္ရင္ ကၽြန္မရံႈးမွာ ေသခ်ာေပါက္ ႕ ႕ ႕ ခ်က္ရတာ လက္၀င္လည္း ကုိယ့္ဘာသာကုိယ္ခ်က္မွာပဲ ဘာျဖစ္လဲေပါ့ ႕ ႕ ႕ (အစား အေသာက္ ေသာင္းက်န္းတတ္တဲ့ ႕ ႕ ႕စားခ်င္ျပီဆုိရင္  ဘယ္ေလာက္ပဲ အခ်ိန္ကုန္ကုန္ ႕ ႕ ႕ ခ်က္စားတတ္တာက ကုိယ့္အျပစ္နဲ႕ကုိယ္ပဲေလ)
          မေန႕က ရံုးကအျပန္ေစ်း၀င္ေတာ့ ဗံုလံုသီး (၂) ေတာင့္ ၀ယ္လာခဲ့တယ္ ႕ ႕ ႕ ပုစြန္ (၁၅) က်ပ္သား ၀ယ္ခဲ့တယ္ ႕ ႕ ႕ အဲ့ဒါနဲ႕ပဲ မနက္က အေစာၾကီးထျပီး ကၽြန္မရဲ႕ ခ်င္ျခင္းတပ္ျခင္း ေ၀ဒနာကုိ ကုသဖုိ႕ရာ မဟာစီမံကိန္းၾကီးကုိ အေကာင္အထည္ေဖာ္ေတာ့တာေပါ့ ႕ ႕ ႕
          လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ဗံုလံုသီး (၂) ေတာင့္၊ ပုစြန္ (၁၅) က်ပ္သား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၇) မႊာ၊ ၾကက္သြန္နီ အလတ္ (၃) လံုး၊ ဆားအနည္းငယ္၊ သၾကားအနည္းငယ္၊ ဆီအနည္းငယ္တုိ႕ပါေနာ္  ႕ ႕ ႕
          ဗံုလံုသီးေတြရဲ႕ အျပင္လႊာကုိ ဓားနဲ႕ ျခစ္ပစ္၊ ေလးလက္မအရွည္ေလာက္ေလးေတြျဖတ္ျပီးေတာ့ အထဲက အေစ့ေတြကုိ တူနဲ႕ ထုိးထုတ္ပစ္၊ ေရေဆးျပီး စစ္ထားလုိက္ပါတယ္။
          ၾကက္သြန္ျဖဴနီနဲ႕ ပုစြန္တုိ႕ကုိ ေတာက္ေတာက္စင္းလုိ႕ရသလုိ ဘလင္ဒါထဲ ထည့္ၾကိတ္လုိက္လုိ႕လည္း ရပါတယ္ ႕ ႕ ႕ အဆာသြပ္ဖုိ႕ပုစြန္ၾကိတ္ထားတဲ့အထဲ ဆားနဲ႕ သၾကားနည္းနည္းထည့္နယ္ျပီး အသင့္ျပင္ထား လုိက္ပါတယ္ ႕ ႕ ႕ ျပီးေတာ့မွ ဗံုလံုသီးတစ္ပုိင္းခ်င္းစီထဲကုိ ပုစြန္ေတြကုိ စိတ္ရွည္လက္ရွည္ အဆာသြပ္ပါတယ္ ႕ ႕ ႕
          အသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ ခပ္က်ယ္က်ယ္အုိးတစ္လံုး (သုိ႕မဟုတ္) ဒယ္အုိးက်ယ္က်ယ္ထဲ ဗံုလံုသီးေတြကုိ စီစီရီရီထည့္၊ ဆီထည့္ (ဆီမ်ားမ်ားစားတတ္ရင္ မ်ားမ်ားထည့္လုိ႕ရပါတယ္ျပီး မီးဖုိေပၚတင္ျပီး ခ်က္ပါ။ ေရလံုး၀ မထည့္ဘဲ ခ်က္ပါေနာ္ ႕ ႕ ႕ ဗံုလံုသီးဆုိတဲ့အမ်ဳိးက သူ႕ဟာသူ ေရေတြ ထြက္လာတဲ့အတြက္ပါ ႕ ႕ ႕ 
၇ မိနစ္ ေလာက္တည္ျပီးတဲ့အခါ အဖံုးဖြင့္ၾကည့္လုိက္ရင္ အသီးထဲက ေရေတြထြက္လာတာေတြ႕မွာပါ ႕ ႕ ႕ အဲ့ဒီအခါက် ေၾကမြသြားေသာ ဗံုလံုသီးမ်ား ျဖစ္မသြားရေလေအာင္ သတိထားျပီး အသီးေတြကုိ ဟုိဘက္ ဒီဘက္လွန္ေပးပါ ႕ ႕ ႕ ျပီးေတာ့မွ ေနာက္ထပ္ ၅ မိနစ္ေလာက္ ထပ္တည္ ႕ ႕ ႕ ေရအခမ္း အသီးႏူး ႕ ႕ ႕အပုိလုိမရွိ ကြက္တိ ျဖစ္သြားတာေပါ့ ႕ ႕ ႕ ဒီဟင္းက အခ်ဳိေလး ႕ ႕ ႕ အနံ႕ေလးကလည္း ေမႊးေနတာပဲ ႕ ႕ ႕ အရသာေလး ကေတာ့ ေျပာမေနနဲ႕ ႕ ႕ ႕ အရမ္းေကာင္း ႕ ႕ ႕ (အရည္ေလးဆမ္းစားခ်င္ရင္ေတာ့ ေရနည္းနည္းထည့္ျပီးခ်က္လုိ႕ ရတယ္ေနာ္)
          ဒီဟင္းနဲ႕ လုိက္ဖက္တာကေတာ့ ငပိသုပ္ပါ ႕ ႕ ႕ ငပိစိမ္းစား ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္းကုိ မီးကင္လုိက္ပါ ႕ ႕ ႕ ျပီးေတာ့ ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္လံုးကုိ ပါးပါးလွီး ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထား ႕ ႕ ႕ ငရုတ္သီးစိမ္းေလး ပါးပါးလွီး ႕ ႕ ႕ (ဗုိက္နာမွာစုိးရင္ အုိးကင္ပူတုိက္ျပီး ေထာင္းလုိက္)၊ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႕ေလး လက္ဖက္စားဇြန္း ၃ ဇြန္းေလာက္ ထည့္ ႕ ႕ ႕ သံပရာရည္ရႊဲရႊဲေလးညွစ္ျပီး အားလံုးသမေအာင္ နယ္လုိက္ ႕ ႕ ႕ အဲ့ဒါဆုိ အနံအရသာနဲ႕ ျပည့္စံုျပီး သားရည္ေတာက္ေတာက္က်ေစမယ့္  ငပိသုပ္ေလးရျပီ ႕ ႕ ႕
          ခ်ဳိဆိမ့္ေမႊးေနတဲ့ ဗံုလံုသီးအဆာသြပ္ႏွပ္နဲ႕ သံပရာနံ႕ေမႊးေမႊး ႕ ႕ ႕ခ်ဥ္ငံစပ္အရသာနဲ႕ ငပိသုပ္ ႕ ႕ ႕ ဒီနွစ္မ်ဳိးနဲ႕ဆုိ ေဆြမ်ဳိးေမ့ျပီေပါ့ ႕ ႕ ႕
          ဒီေန႕ထမင္းခ်ဳိင့္ကုိအဲ့ဒါနဲ႕ ထည့္ခဲ့တာ ႕ ႕ ႕ စားလုိ႕ေတာ့ သိပ္ေကာင္းပါတယ္ ႕ ႕ ႕ အဆာသြပ္ရတာ လက္၀င္ျပီး အခ်ိန္ယူတာမုိ႕ ေနာက္တစ္ခါ အဲ့ဒီဟင္းခ်က္စားခ်င္ရင္ေတာ့ ပိတ္ရက္မွ လုပ္ျဖစ္ေတာ့မယ္ ႕ ႕ ႕
          ပုစြန္အစား ၾကက္သား၊ ၀က္သား၊ ဆိတ္သား၊ ပုစြန္ေျခာက္ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာနဲ႕ ခ်က္စားႏုိင္ပါတယ္ ႕ ႕ ႕ အဆာသြပ္ရမွာ အခ်ိန္ကုန္မွာစုိးရင္ေတာ့ ဗံုလံုသီးေတြကုိ မထူးမပါးလွီးျပီးေတာ့ ႏွစ္သက္ရာ အသား နဲ႕ ေရာခ်က္လုိက္လည္း စားလုိ႕ေကာင္းတာပါပဲ ႕ ႕ ႕
          တစ္ခါတေလ အစားအစာေလးကုိ ကြန္႕ျပီး လွတပတျဖစ္ေအာင္ တန္ဆာဆင္ျပီး စားရတာလည္း ပင္ပန္းေပမယ့္ စားလုိ႕ ပုိ၀င္တယ္လုိ႕ ထင္မိျပန္ေရာ ႕ ႕ ႕ ကၽြန္မရဲ႕ ခ်င္ျခင္းတပ္တဲ့ စိတ္ေလးလည္း အာသာ ေျပသြားျပီေပါ့ ႕ ႕ ႕
          ေမာင္ႏွမတို႕ေရ ႕ ႕ ႕ ပင္ပန္းတယ္လုိ႕ေတာ့ မထင္ပါနဲ႕ ႕ ႕ ႕ တစ္ခါတေလ ရာသီေပၚ ဗံုလံုသီးေလးကုိ ဒီလုိေလးႏွပ္ျပီး ငပိသုပ္ေလးနဲ႕ တြဲဖက္စားသံုးၾကည့္ၾကပါဦးလုိ႕ ႕ ႕ ႕ ႕

8 comments:

  1. လုလု အမ်ိဳးသားကို တပတ္တခါ ေပါင္ခ်ိန္ျပီး မွတ္တမ္းတင္ထား ေနာ္
    လုလု အခ်က္ေကာင္းလို ့အရမ္းစားျပီး ... ??.....
    ၀၀ ျကီး .... ျဖစ္လာမွာ ...

    အင္း.. အဲ... ၀၀ျကီး ျဖစ္လာမွာ စုိးလို ့သတိေပးတာပါ။ ဟင္းဟင္း...

    ReplyDelete
  2. Wow, your blog is amazing. We love to come come and we will come back to visit it!
    We have a big classified site in Myanmar. Please visit us back at: http://ads.com.mm/?cid=4fd60e51e4b0fa6db841e336&utm_campaign=ads_mm_lb_blog_phung&utm_source=ads_lb_blog&utm_medium=lb_blog

    ReplyDelete
  3. မလုေရ... ဗိုက္ဆာလာၿပီး။။။။

    ReplyDelete
  4. ငါးပိသုတ္ေလးက ဘာဟင္းမွမပါလဲ ထမင္းစားၿမိန္တယ္... ပံုေလးၾကည္႔ၿပီးသြားရည္ေတြက် :))

    ReplyDelete
  5. hi beautiful blog. We have a big classified site in Myanmar. Please visit us back at: http://ads.com.mm/?cid=4fd60e51e4b0fa6db841e336&utm_campaign=ads_mm_lb_blog_phung&utm_source=ads_lb_blog&utm_medium=lb_blog

    ReplyDelete
  6. မေဆာင္းေရ ႕ ႕ ႕
    ၀၀ၾကီးျဖစ္မွာကုိ သူက သိပ္ေၾကာက္တာတဲ့ ႕ ႕ ႕ တစ္ေန႕တစ္ေန႕ သူေပါင္ခ်ိန္တက္လာျပီ ႕ ႕ ႕ ၀ိတ္ခ်မယ္ခ်ည္း ေအာ္ေနလုိ႕ မနည္းတားထားရတာ ႕ ႕ ႕ သတိေပးတဲ့အတြက္ ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္ မမ
    phung bella
    Thank you for ur visiting.
    မမရွင္ေလးေရ ႕ ႕ ႕ဗုိက္ဆာလာရင္ မ်ားမ်ားစားေနာ္ ႕ ႕ ႕
    မမႏွင္းဆီေရ ႕ ႕ ႕ ငပိသုပ္ေလးက မမေျပာသလုိပဲ ထမင္းစားျမိန္တာ ႕ ႕ ႕ မမလုိလည္း ညီမေလးလည္း သြားရည္က် ႕ ႕ ႕

    ReplyDelete
  7. Hi your blogs looks so impormative and interesting.would you come and visit us back too
    http://ads.com.mm/?cid=4fd9a687e4b0fa6db841e34f&utm_campaign=ads_mm_lb_blog_mgesc&utm_source=ads_lb_blog&utm_medium=lb_blog

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete