Friday, February 10, 2012

ပင္စိမ္းေမႊးဖားသားအစပ္ခ်က္

ခ်စ္ေသာေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုး မဂၤလာပါရွင္ ႕ ႕ ႕ 
ေမာင္နွမမ်ားကုိ ဒီေန႕ေတာ့ ဖားသားကုိ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႕ စပ္စပ္ေလးခ်က္ျပီး ပင္စိမ္းေမႊးေလး အုပ္ျပီး ခ်က္ေကၽြးပါဦးမယ္ေနာ္ ႕ ႕ ႕ 
ေမာ္လျမိဳင္က သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္နဲ႕ စကားစပ္မိေတာ့ သူက တရုတ္ဆုိင္မွာ ဟင္းသြား၀ယ္ရင္းနဲ႕ ဖားသားေၾကာ္ကုိ ေတြ႕ခဲ့တယ္တဲ့ ႕ ႕ ႕ အဲ့ဒီဆုိင္မွာခ်က္ထားတာက ဖားသားကုိ တန္ပူရာမႈန္႕နဲ႕ ကပ္ေၾကာ္ ထားတာတဲ့ ႕ ႕ ႕ သူခ်က္စားျဖစ္တာက်ေတာ့ ဖားကုိ ခ်င္းမ်ားမ်ားနဲ႕ ၾကြပ္ေနေအာင္ေၾကာ္၊ ျပီးေတာ့မွ ငရုတ္သီးခြဲၾကမ္းနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴနီေလးေတြ ထည့္ျပီး မီးေႏြးေႏြးနဲ႕ ေၾကာ္ျပီး အၾကြပ္ေၾကာ္လုိမ်ဳိးပဲ စားဖူးတယ္တဲ့ ႕ ႕ ႕ အဲ့ဒါ ဖားသားဟင္းကုိ ေမာ္လျမိဳင္လုိမ်ဳိး ခ်က္စားခ်င္တာ  ႕ ႕႕ နည္းလမ္းေလးေပးပါဦးတဲ့ ႕ ႕ ႕
အဲ့ဒါနဲ႕ပဲ ပင္စိမ္းေမႊးဖားသားေလးကုိ အစပ္ခ်က္ေလးခ်က္ျပီး မွ်ေ၀ေပးလုိက္ရပါတယ္ရွင္ ႕႕  ႕
လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြက ဖားသား (၂၅) က်ပ္သား၊  ၾကက္သြန္ျဖဴဥတစ္လံုး (၇) လံုး၊ ခ်င္း လက္တစ္ဆစ္၊ စပါးလင္ (၁) ပင္၊ နီအရြယ္ေတာ္ (၃) လံုး၊ ငရုတ္သီးစိမ္း (၁၅) ေတာင့္၊ ပင္စိမ္း (၇) ခက္၊ ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ ဆား လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း  ဇြန္းတစ္၀က္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ နဲ႕ သၾကား လက္ဖက္ဇြန္း တစ္၀က္စီ၊ ငရုတ္သီး အပုပြေတာင့္ (၅) ေတာင့္၊ နႏြင္းမႈန္႕ အနည္းငယ္နဲ႕ ဆီ ႏွစ္က်ပ္ခြဲသားတုိ႕ပါေနာ္ ႕ ႕ ႕
၀ယ္လာခဲ့တဲ့ ဖားက ဥေလးေတြပါတယ္ ႕ ႕ ႕ ေတာ္ေတာ္ေလးကုိ အေကာင္လည္းၾကီးတယ္ ႕ ႕ ႕ ဖားကုိ သန္႕စင္ျပီးေတာ့ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ သၾကား၊ ငံျပာရည္တုိ႕နဲ႕ နယ္ႏွပ္ထားပါ ႕ ႕ ႕
ငရုတ္သီးပုပြေတာင့္ကို အေစ့ထုတ္၊ ေရေႏြးနဲ႕စိမ္ျပီး ေထာင္း၊ ခ်င္းနဲ႕ စပါးလင္ကုိ ထည့္ေထာင္း၊ ျပီးေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္းထည့္ေထာင္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီထည့္ေထာင္းပါတယ္ ႕ ႕ ႕ အားလံုးအသင့္ျဖစ္ရင္ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာရင္ နႏြင္းမႈန္႕ေလးထည့္၊ ျပီးေတာ့ ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီး ၾကက္သြန္ေတြဆီသတ္၊ ၾကက္သြန္ေတြႏြမ္းျပီး ေမႊးလာရင္ နယ္နွပ္ထားတဲ့ဖားေတြကုိ ထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါတယ္။
ျပီးေတာ့ မီးအသင့္အတင့္နဲ႕ ဖားေတြကုိ ခပ္ေျခာက္ေျခာက္ေလး ျဖစ္ေအာင္ထိ ခ်က္ပါတယ္။ ေနာက္ဆံုး က်မွ ပင္စိမ္းေမႊးေလးေတြ အုပ္လုိက္ျပီး ေရာေမႊလုိက္ပါေနာ္။ 
အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ အနံ႕အရသာနဲ႕ ျပည့္စံုျပီး အရမ္းကို စားလုိ႕ေကာင္းတဲ့ ဖားသားဟင္းစပ္စပ္ေလးတစ္ခြက္ရပါျပီေနာ္။
သူငယ္ခ်င္းေရ ႕ ႕ ႕ေမာ္လျမိဳင္အလြမ္းေျပ ပင္စိမ္းေမႊးဖားသားအစပ္ခ်က္ေလးကုိ ခ်က္စားၾကည့္ပါဦးေနာ္ ႕ ႕ ႕ ခ်က္စားျဖစ္တဲ့အခါ တုိ႕ကုိလည္း မေမ့နဲ႕ေနာ္ ႕ ႕ ႕ 
တြဲဖက္စားသံုးႏုိင္တာက ကင္ပြန္းရြက္ခ်ဥ္ရည္ဟင္း၊ မန္က်ည္းရြက္ခ်ဥ္ရည္ဟင္း၊ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္း၊ ပဲနီေလးၾကာဆံဟင္း၊ အသီးအရြက္ေၾကာ္တုိ႕နဲ႕ပါေနာ္ ႕ ႕ ႕
ခ်စ္ေသာေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုးလည္း ဖားသားေလးမ်ား ၀ယ္ျဖစ္ခဲ့ရင္ ဒီလုိေလး ခ်က္စားၾကည့္ၾကပါဦးေနာ္ ႕ ႕ ႕

5 comments:

  1. ဖားသားေတာ့တစ္ခါမွမစားဖူးဘူး..
    သူမ်ားေျပာတာေတာ့ခ်ိဳတယ္ဆိုဘဲ.. း)

    ReplyDelete
  2. ဖားသားက စားလို ့ သိပ္ေကာင္း..မစားရတာ ၾကာၿပီ..

    ReplyDelete
  3. ငယ္ငယ္က ဖားသားခ်က္ရင္ က်မအၾကိဳက္ေပါ့။ အခုေတာ့ မစားရတာၾကာၿပီ။
    လြမ္းမိပါတယ္။

    ReplyDelete
  4. အနီအရြယ္ေတာ္ ဆိုတာ ဘာလည္းမသိဘူး ?

    ReplyDelete