Wednesday, December 14, 2011

အမဲေျခာက္ကုိယ္တုိင္လုပ္ျပီး မီးဖုတ္စားၾကရေအာင္ ႕ ႕ ႕

Reactions: 

ခ်စ္ေသာေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုး မဂၤလာပါရွင္ ႕ ႕ ႕ အမဲေျခာက္လုပ္နည္းကို ဟုိေန႕က ဘေလာ့ဂ္မွာ ေရးျပီး draft မွာ ေဆ့ဖ္လုပ္ခဲ့ျပီး အျပင္သြားလုိက္တာ ျပန္လည္းလာေရာ တစ္လံုးမွ မက်န္ေတာ့လုိ႕ ထုိင္ငုိလုိက္ ရေသးတယ္။ စိတ္နာနာနဲ႕ ဒီေန႕ ဒီမွာ အျပီးေရးျပီး ျပန္တင္မယ္။ 
အမဲသား အသားေကာင္းေကာင္းကုိ ၀ယ္ျပီး ေရမေဆးဘဲ တစ္သွ်ဴးနဲ႕ သန္႕စင္ ေပးပါ။ ျပီးေတာ့ အမဲသားကုိ လက္ႏွစ္လံုးအထူ ေျခာက္လက္မ အရွည္ေလာက္ရေအာင္ လွီးေပးပါ။ ျပီးေတာ့ ဆား၊ သၾကား၊ သံပရာသီးတစ္လံုးရဲ႕ အရည္နဲ႕ ခ်င္းစိမ္း လက္သံုးဆစ္ကုိ ေထာင္းျပီး အားလံုးေရာျပီး အမဲသားထဲ ထည့္နယ္ေပးပါ။
ျပီးရင္ အမဲသားေတြ ကုိ သီတံနဲ႕ပဲ လွန္းလွန္း၊ ဇကာနဲ႕ပဲလွန္းလွန္း ေျခာက္ေအာင္ လွန္းပါ။ ျမန္မာႏုိင္ငံ မွာ ေနက်ဲက်ဲေတာက္ပူရင္ ႏွစ္ရက္လွန္းရင္ ေကာင္းေကာင္းေျခာက္ပါတယ္။ ခ်င္းရယ္ သံပရာရည္ရယ္ ပါတဲ့အတြက္ အမဲသားေျခာက္လွန္းေနတဲ့အခ်ိန္မွာကတည္းက အနံ႕က ေတာ္ေတာ္ေလး ဆြဲေဆာင္မႈ အားေကာင္းပါတယ္။ တစ္ရက္ေနလွန္းျပီးရတဲ့အသားကုိေလ ကင္စားရယ္ အမဲသား ရုိ႕စ္ေလး လုိပဲ ေမႊးေမႊးအိအိေလးနဲ႕ စားလို႕ေကာင္းသလုိ ၂ ရက္ေနလွန္းျပီး ေကာင္းေကာင္းေျခာက္ေနတဲ့ အမဲေျခာက္ကုိ မီးေသြးမီးနဲ႕ပဲ ကင္ကင္၊ မုိက္ကရုိေ၀့ဖ္နဲ႕ကင္ကင္ အနံ႕အရသာနဲ႕ အရမ္း ကုိ ျပည့္စံုပါတယ္။ ရလာတဲ့ အမဲေျခာက္ကုိ သတင္းစာစကၠဴပတ္၊ ပလတ္စတစ္အိတ္ နဲ႕ ေလလံု ေအာင္ထုပ္ျပီး အၾကာၾကီး သိမ္းထားႏုိင္ပါတယ္ေနာ္။ 
ကင္တဲ့အခါမွာ ပထမ ၇ မိနစ္ေလာက္ ကင္ျပီးေတာ့ အမဲေျခာက္ကုိ မြမြေလးျဖစ္ေအာင္ ငရုပ္က်ည္ေပြ႕နဲ႕ ထုေပးပါတယ္။ ျပီးေတာ့မွ ေနာက္ တစ္ဘက္ကုိ လွည့္ျပီး ကင္ပါတယ္။ ၃ မိနစ္ေလာက္ကင္လုိက္၊ ထုေပးလုိက္၊ အဲ့ဒီလုိနဲ႕ အားလံုး အက်က္ညီေအာင္ ကင္ျပီးေတာ့မွ ပဲဆီေမႊးေလးဆမ္းပါ ေနာ္။ အဲ့ဒါကုိ ေကာက္ညွင္းေပါင္းနဲ႕ျဖစ္ျဖစ္၊ ထမင္းျဖဴ ပူပူေလးနဲ႕ျဖစ္ျဖစ္ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏုိင္ သလုိ ေကာက္ညွင္းေမႊးလက္ဖက္ေျခာက္ခပ္ထားတဲ့ ေရေႏြးၾကမ္းပူပူေလးနဲ႕လည္း သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါတယ္။ အေဖ်ာ္ယမကာ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သူေတြအတြက္လည္း အျမည္းတစ္လက္ေပါ့။
မုိက္ကရုိေ၀့ဖ္နဲ႕ ကင္တဲ့အခါမွာ Grill Setting ကုိ ေရြးလုိက္ပါ။ Grill Setting  က မီးအားက Medium အဆင့္မွာ ရွိပါတယ္။ Grill Setting  ေရြးျပီးတဲ့အခါ စတီးစင္ေလးကုိ တင္လုိက္ပါ။ အဲ့ဒီအေပၚကေနမွ အမဲေျခာက္ေလးေတြကုိ တန္းစီျပီး တင္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့ မလုက ၁၀ မိနစ္ အပူေပးလုိက္ပါတယ္။ ၁၀ မိနစ္ျပည့္ရင္ အမဲေျခာက္ေတြကုိ ငရုတ္က်ည္ေပြ႕နဲ႕ အသာထုေပးပါတယ္။ ျပီးမွ ၃ မိနစ္တစ္ခါ တစ္လွည့္စီ လွည့္ကင္ရင္းနဲ႕ ထုလုိက္ ကင္လုိက္ လုပ္ေပးပါတယ္။ အားလံုး မိနစ္ ၂၀ ေလာက္ဆုိရင္ေတာ့ အနံ႕အရသာနဲ႕ အလြန္ျပည့္စံုလွတဲ့ အမဲေျခာက္ကင္ေလး ရပါျပီေနာ္။ ခ်င္းရည္နဲ႕ ခ်င္းဖတ္ေလးေတြပါတဲ့ အတြက္ အမဲေျခာက္ရဲ႕ အနံ႕အရသာက အရမ္းကုိ ေကာင္းမြန္လွပါတယ္။ စမ္းသပ္ၾကည့္ၾကပါဦးေနာ္။
အမဲေျခာက္ကို မီးဖုတ္တာအျပင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႕ခ်က္တာေရာ၊ ျပဳတ္ေၾကာ္လုပ္ တာေရာ၊ ဘာလေခ်ာင္ ေၾကာ္တာပဲျဖစ္ျဖစ္ နည္းမ်ဳိးစံုနဲ႕ ခ်က္စားလို႕ ရပါတယ္။ အမဲသားနံ႕ညွီလုိ႕ မခံႏုိင္ဘူး ဆုိတဲ့ ေမာင္နွမေတြအတြက္၊ အမဲသား ခ်က္ရတာ အႏူးခက္တယ္ဆုိတဲ့ ေမာင္နွမေတြအတြက္ ဒီ နည္းေလးက အရမ္းကို အဆင္ေျပပါတယ္ေနာ္။ ေနာက္ျပီး အမဲသားဟင္းခ်က္ရင္ အဆီေတြနဲ႕ ခဲသြားတဲ့ ျပႆနာမ်ဳိးလည္း မၾကံဳရေတာ့ဘူးေလ။ စမ္းသပ္ၾကည့္ၾကပါေနာ္။ 
အမဲသားမစားတဲ့ ေမာင္ႏွမေတြကေတာ့ ဆတ္သား၊ ဆိတ္သားတုိ႕ကုိ ဒီနည္းနဲ႕ အေျခာက္လွန္းျပီး လုပ္စားႏုိင္ပါတယ္ေနာ္။

8 comments:

  1. အမဲေျခာက္ကိုအၾကိဳက္ဆံုးဘဲ.. ဘယ္ေလာက္စားစားမရိုးႏိုင္ဘူး..
    ကိုယ္တိုင္လုပ္ၾကည့္ေသးတယ္.. ပုပ္ကုန္လို႔ မမလု...
    မမလုနည္းအတုိင္းစမ္းၾကည့္မယ္ေနာ္.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဟုတ္ကဲ့ စမ္းၾကည့္ပါေနာ္ ကူးကူးေလး

      Delete
  2. မမလုလုေရ အမဲသားမစားေတာ႕ ဆိတ္သားကိုလုပ္လို႕ရလားဟင္
    လုပ္ၾကည္႕မယ္ေနာ္

    ေပ်ာ္ရႊင္ဖြယ္ဒီဇင္ဘာေန႕ရက္မ်ားျဖစ္ပါေစမမေရ

    ခ်စ္တဲ႕

    မဒိုးကန္

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဆိတ္သားကုိလည္း လုပ္လုိ႕ရပါတယ္ ႕ ႕ ႕ ဆိတ္သားကုိ လုပ္တဲ့အခါ ခ်င္းနဲ႕ သံပရာရည္ နည္းနည္းပုိထည့္ေပးပါ ႕ ႕ ႕

      Delete
  3. ညီမ လုလု ေရ

    ေက်းဇူး

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဟုတ္ကဲ့မမေရႊစင္ ႕ ႕ မမေရႊစင္လာအားေပးလုိ႕လည္း လုလုက ေက်းဇူးအမ်ားၾကီး တင္ပါတယ္

      Delete
  4. မလုလုေရနည္းသစ္ေလးေပးတဲ႔အတြက္ေက်းဇူးပါပဲ က်ြန္ေတာ္ကေတာ႔အမဲသားကိုဆားနဲနဲယမ္းစိမ္းနဲနဲအရမ္းမမ်ားေစပါနဲ႔ရယ္ နာနာနယ္ၿပီးေတာ႔လွမ္းေလ႔ရွိပါတယ္ ယမ္းစိမ္းေၾကာင္႔အသားဟာအက်က္ၿမန္သလိုယင္လဲမဥနိုင္ပါဘူး.။ အေရာင္လဲလွပါတယ္.အၿခားနိုင္ငံေတြမွာေတာ႔ယမ္းစိမ္းမရနိုင္လို႔Meat tenderize အမွုန္႔ကိုကုန္တိုက္ေတြမွာေမးဝယ္လို႔ရပါတယ္. အမေပးတဲ႔နည္းသစ္ေလးကိုမနက္ၿဖန္မနက္က်ယင္ေတာ႔ေစ်းေၿပးၿပီးစမ္းၾကည္႔လိုက္အံုးမယ္ဗ်ိဳ႔ ႔ေက်းဇူးပါပဲမမေလးခင္ဗ်ာ.. သတၱဝါေတြမွန္သမွ်စိတ္လက္ခ်မ္းသာရွိၾကပါေစေသာ္..

    ReplyDelete
    Replies
    1. အမဲေျခာက္အခ်စ္ေတာ္ ေျပာတဲ့ နည္းေလးနဲ႕ ေနာက္တစ္ေခါက္က်မွ Meat Tenderizer အမႈန္႕၀ယ္ျပီးရင္ စမ္းၾကည့္မယ္ေနာ္ ႕ ႕ ႕အခုေလာေလာဆယ္ေတာ့ မလုက ဒီနည္းေလးအတုိင္းေလးပဲ လုပ္စားျဖစ္တယ္ေနာ္ ႕ ႕႕
      စမ္းသပ္တာလည္း ေအာင္ျမင္ပါေစ ႕ ႕႕

      Delete