ခ်စ္ေသာေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုး မဂၤလာပါရွင္။ ဒီေန႕မွာေတာ့ ေမာင္ႏွမတုိ႕ကုိ ကဏန္းလက္မအသားေတြကုိ ဘဲဥေလးနဲ႕ ေၾကာ္ေကၽြးပါဦးမယ္ေနာ္။ ဒီဟင္းလ်ာေလး ကေတာ့ ကၽြန္မရဲ႕ ၁၈ x ၂ ေမြးေန႕အလွဴပဲြမွာ ဘုန္းေတာ္ၾကီးမ်ားကုိ ဆက္ကပ္ခဲ့တဲ့ ဟင္းလ်ာ တစ္မယ္ပါေနာ္။
ဒီဟင္းခ်က္ျဖစ္တာကလည္း ေမတၱာရပ္၀န္းမီးဖုိေဆာင္ရဲ႕ ၀ုိင္းေတာ္သား တစ္ဦးျဖစ္တဲ့ နယူးမင္းက တစ္ေန႕ ကၽြန္မကုိ ေျပာပါတယ္။ မမလုကုိ ေဖ့စ္ဘြတ္ခ္မွာ hide လုပ္ထားရမယ္ တဲ့။ အဲ့ဒါနဲ႕ ဘာလုိ႕လဲဆုိေတာ့ ဟင္းေတြကုိ ျမင္သာျမင္ရ၊ မၾကင္ရ ျဖစ္ေနလုိ႕တဲ့ေလ။ ဒါနဲ႕ပဲ ျမန္မာျပန္လာရင္ မမလုကုိ ၾကိဳေျပာပါ။ ခ်က္ေကၽြးပါမယ္ ကတိေပးခဲ့ပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ဘာစားခ်င္တာလဲလုိ႕ ေမးၾကည့္ေတာ့ ကဏန္းဟူေရာင္ေၾကာ္လား ဘာလား နာမည္ေတာ့ ေသခ်ာမမွတ္မိေတာ့ဘူးတဲ့၊ ကဏန္းသားကုိ ဘဲဥ/ၾကက္ဥနဲ႕ ေၾကာ္တာတဲ့ေလ။ အဲ့ဒါနဲ႕ သူနဲ႕ ကၽြန္မ ဒီဟင္းလ်ာစားဖူးတဲ့အရသာကုိ confirm လုပ္ၾကပါတယ္။ အလွဴလုပ္မယ္လည္း ဆုိေရာ ဒီဟင္းလ်ာေလးကုိ ဘုန္းဘုန္းေတြအေနနဲ႕ ဘုဥ္းေပးရခဲတယ္ဆုိျပီး ထည့္ျဖစ္ခဲ့တာပါ ေနာ္။ ကၽြန္မေမြးေန႕အလွဴဆုိေပမယ့္ ဟင္းလ်ာမ်ားအားလံုးကုိ ကၽြန္မစိတ္ၾကိဳက္ ေရြးခ်ယ္ ဆံုးျဖတ္ခြင့္မရွိပါ၊ ဒုိင္လူၾကီးျဖစ္တဲ့ ကၽြန္မအေမက ကၽြန္မတုိ႕ ေမာင္ႏွမေတြ တင္သြင္းတဲ့ ဟင္းလ်ာေတြကုိ ၾကည့္ျပီး သူ႕စိတ္ၾကိဳက္ဆံုးျဖတ္တာကုိ ကၽြန္မတုိ႕က အလုိလုိက္ရပါတယ္ :P အိမ္မွာ အေမ့ေရွ႕ ေျပာရင္ အဆူခံရမွာ စုိးလုိ႕ အားလံုးသိေအာင္ ဘေလာ့ဂ္ေပၚကေန အေမ့အေၾကာင္း ေျပာလုိက္တာ။
လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ အသားႏႊင္ထားတဲ့ကဏန္းလက္မ၊ ဘဲဥ/ၾကက္ဥ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ခ်င္း၊ ငရုတ္သီးေျခာက္ အပုပြေတာင့္၊ ပဲငံျပာရည္အက်ဲ၊ ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္၊ ဆီ၊ သၾကား၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ တရုပ္မာဆလာအနည္းငယ္နဲ႕ ၾကက္သြန္ျမိတ္အနည္းငယ္တုိ႕ပါေနာ္။
ကဏန္းလက္မအသားခ်ည္းသက္သက္ကေတာ့ စီးတီးမတ္ေတြမွာ ၀ယ္လုိ႕ရပါတယ္။ freeze လုပ္ထားေပမယ့္ ေတာ္ေတာ့္ကုိ လတ္ပါတယ္။ ကၽြန္မက အလွဴမွာ ဘုန္းၾကီးဆြမ္းပြဲ ဟင္းလ်ာအတြက္ ထည့္ခ်က္ခ်င္ေပမယ့္ ကဏန္းက မလတ္ရင္ ဗုိက္နာတတ္တာမုိ႕ စုိးရိမ္ျပီး ပထမတစ္ရက္ ကဏန္းသားကုိ ၀ယ္ျပီး အစမ္းခ်က္စားၾကည့္ပါတယ္။ အိမ္သားအားလံုးက စားေကာင္းတယ္၊ ဗုိက္လည္းမနာဘူးဆုိျပီး အတည္ျပဳေတာ့မွ ဘုန္းၾကီးဆြမ္းပြဲဟင္းလ်ာထဲ ထည့္ဖုိ႕ ဆံုးျဖတ္ခ်က္က်ပါတယ္။
ကဏန္းလက္မက သန္႕ျပီးသားဆုိေတာ့ ခဲတာေလးေတြ ေပ်ာ္ေအာင္ပဲ အျပင္မွာ ခဏထားပါတယ္။ အဲ့ဒီအခ်ိန္မွာ ငရုတ္သီးအပုပြေတာင့္ကုိ အညႇာေျခြ၊ အေစ့ထုတ္ျပီးေတာ့ ေရေႏြးပူပူနဲ႕ စိမ္ျပီး ေဆးပစ္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့မွ ငရုတ္သီးေတြကုိ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ခ်င္းတုိ႕ကုိလည္း အခြံႏႊာ ေရေဆး၊ ၾကက္သြန္နီကုိ အကြင္းလုိက္ေလး လွီးပါတယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ မညက္တညက္ၾကိတ္ထားပါတယ္။ ခ်င္းကုိ ပါးပါးလႊာလႊာေလးေတြလွီးျပီးေတာ့မွ အရွည္လုိက္ အေခ်ာင္းေလးေတြရေအာင္ ျပန္လွီးပါ တယ္။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးေတြကုိေတာ့ သန္႕ရွင္းေရးလုပ္ျပီးေတာ့ တစ္လက္မအရွည္ ေလာက္ေလးေတြ လွီးေပးထားပါေနာ္။ ဘဲဥ/ၾကက္ဥကုိလည္း မြမြေလးျဖစ္ေနေအာင္ ေခါက္ေပးထားပါေနာ္။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္တဲ့အခါက်ရင္ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴနီခ်င္းတုိ႕ကုိ ထည့္ျပီး အရင္ ဆီသတ္ေပးပါ။ ၾကက္သြန္စိမ္းနံ႕ေပ်ာက္တာနဲ႕ ငရုတ္သီးအႏွစ္ေလး ေတြကုိ ေရေႏြးေလးနဲ႕ ေရာေဖ်ာ္ျပီး ထည့္ျပီး ဆီသတ္ေပးပါေနာ္။ ျပီးရင္ ကဏန္းသားေလးေတြကုိ ထည့္ေပး၊ တစ္လက္စတည္း ပဲငံျပာရည္အက်ဲ၊ ဆားအနည္းငယ္နဲ႕ ဟင္းခတ္မႈန္႕ေလးတုိ႕ကုိပါ ထည့္ျပီး ကဏန္းသားေလးေတြ မေၾကရေအာင္ သတိေလးနဲ႕ ေျဖးေျဖးခ်င္း အထက္ေအာက္ သမေအာင္လွန္ေပးပါေနာ္။ ျပီးရင္ေတာ့ အုိးမကပ္ရေအာင္ေရာ အသားေလးေတြ အက်က္မွန္ရေအာင္ ေရေလးဖ်န္းဖ်န္းျပီးေတာ ့ခ်က္ေပးေနာ္။ အေပါ့အငန္ အရသာကုိလည္း ျမည္းျပီးေတာ့ စိတ္ၾကိဳက္ျဖစ္ေအာင္ အရသာထည့္ေပးပါေနာ္။ ျပီးေတာ့မွ ေခါက္ထားတဲ့ ဘဲဥေတြကို ႏွံ႕ေအာင္ ထည့္ေပးျပီး တရုတ္မာဆလာေလး အနည္းငယ္ကုိ ထည့္ေပးလုိက္ပါ။ ျပီးရင္ ကဏန္းသားနဲ႕ ဘဲဥအားလံုးႏွံ႕ေအာင္ အသာအယာ ေမႊေပးပါေနာ္။ ျပီးေတာ့မွ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလး အေပၚကေန ျဖဴးလုိက္ေပ့ါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ အနံ႕ အရသာနဲ႕ ျပည့္စံုလွတဲ့ ကဏန္းလက္မဘဲဥေၾကာ္ေလး ရပါျပီေနာ္။
တကယ္လုိ႕ ျမန္မာလုိခ်က္ခ်င္တယ္ဆုိရင္လည္း တရုတ္မာဆလာမထည့္ဘဲ ကုလားေလး မာဆလာရယ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြရယ္ထည့္ခ်က္ပါ၊ ျပီးေတာ့မွ မန္က်ည္း သီးႏွစ္ေလး အုပ္ေပးပါ။ ကၽြန္မက အခ်ဥ္မထည့္ဘဲ ခ်က္ရျခင္းအေၾကာင္းက ဟင္းရည္ ေသာက္က ကင္မ္ခ်ီဟင္းရည္ျဖစ္ေနတာရယ္၊ ေက်ာက္ပြင့္ပုစြန္သုပ္ကလည္း အခ်ဥ္ ပါဦးမွာမုိ႕ ကဏန္းသားဘဲဥကုိ ေၾကာ္လုိက္တာပါေနာ္။
ေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုးလည္း အဆင္ေျပတဲ့အခါက် ကဏန္းသားဘဲဥေၾကာ္ေလး လုပ္စားၾကည့္ၾကပါဦးေနာ္။
0 comments:
Post a Comment