Friday, August 6, 2010

မာရီယာရဲ႕ ၁၀၁ ၾကိမ္ေျမာက္ ဘိန္းမုန္႕ေအာင္ပြဲ


ခ်စ္ေသာေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုး မဂၤလာပါရွင္။ ဒီေန႕ေတာ့ ေမာင္ႏွမထဲေတြက မာရီယာက ဘိန္းမုန္႕လုပ္စားတာ ေအာင္ျမင္သြားတဲ့အတြက္ ပုိ႕လာတဲ့ ေမးလ္ေလးကုိ မွ်ေ၀ပါရေစရွင္။ မာရီယာရဲ႕ ေမးလ္ေလးထဲမွာ သူ႕အေတြ႕အၾကံဳေတြနဲ႕ ဘိန္းမုန္႕အတြက္ အၾကိမ္ေပါင္းမ်ားစြာ ၾကိဳးစားခဲ့ပံုေလးေတြကုိ ေရးျပထားပါတယ္ေနာ္။ မာရီယာ့လက္ရာ ဘိန္းမုန္႕ေလးနဲ႕ ေရေႏြးၾကမ္းေလးကုိ သံုးေဆာင္ရင္း မာရီယာရဲ႕ ၁၀၁ ၾကိမ္ေျမာက္ ဘိန္းမုန္႕ေအာင္ပြဲေလးကုိ အားေပးဖတ္ရႈၾကပါဦးေနာ္။

မလုလုေရ ဘိန္းမုန္.ကေတာ့ ေအာင္ျပီသြားျပီေနာ္။  အမေပးတဲ့ idea ကိုယူျပီးေတာ့ maria လုပ္တာပါေနာ္။ အမက ဆန္မႈန္.ကို က်ိဴလို.ရတယ္ လို. ေျပာထားေတာ့ mariaလည္း ဘိန္းမုန္.ကိုျပန္လုပ္ဖို.ျပန္အားတက္္သြားပါတယ္။ maria ဒီမွာလုပ္တာ လံုး၀ကို မရတာပါ ေနာ္။ ေနာက္မွ maria ဘယ္လိုလုပ္ရင္ ဘိန္းမုန္.မျဖစ္တဲ့ အေတြ.အၾကံဳေလး ေရးေပးမယ္ ေနာ္။ အခုေတာ့ ေအာင္ျမင္သြားတဲ့ ဘိန္းမုန္.အေၾကာင္းကို ေရးမယ္ေနာ္ အမ။

ပထမဦးဆံုး ခ်က္ျပီးသားထမင္းကိုနည္းနည္းယူျပီးက်ိဴလုိက္ပါတယ္။ maria မွာ ဘိန္းမုန္.မျဖစ္တဲ့ အေတြ.အၾကံဳရွိေနေတာ့ ဒီက ဆန္မႈန္.ကိုက်ိဳရင္ အခ်ဥ္မေပါက္မွာဆုိလို. ပါ။ maria ကေတာ့ ထမင္းကိုပဲသံုးလိုက္တာပါ။ ျပီးေတာ့မွ ဆန္မႈန္.ႏုိ.ဆီဘူးတစ္လံုးခြဲနဲ. ေရာလိုက္ပါတယ္။ ထန္းညက္ေရ ထည့္ပါတယ္။ ဆားထည့္ပါတယ္။ ႏွပ္ထားလိုက္ပါတယ္။ လုပ္ခါနီးမွ maria ၾကက္ဥတစ္လံုးထည့္ပါတယ္။ မုန္.လုပ္မယ့္ဗန္းကို ေထာပတ္အနည္းသုပ္ ပါတယ္။မုန္.ႏွစ္ထည့္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့မွ အုန္းသီးကိုျဖဴးပါတယ္။ ဘိန္းေစ့နဲ. ေျမပဲစိမ္းကို ထည့္ပါတယ္။ မုန္.သားကို ပြလာရင္း သိသာပါတယ္ အမ။ မုန္.သားမ်က္ႏွာျပင္ အေပါက္ ကေလးေတြ ျဖစ္လာပါတယ္။ ေအာက္မ်က္ႏွာျပင္သားရရင္ မုန္.ကိုလွန္လိုက္ပါတယ္။ျပီးေတာ့ အေပၚကို နည္းနည္း အပူေပးပါတယ္။ အဆင္ေျပတယ္ေနာ္ အမ။ စားလုိ.လည္း္ ေကာင္းပါတယ္။ မုန္.လည္းပြပါတယ္။ ဒါကေတာ့ maria ရဲ. ေအာင္ျမင္သြားတဲ့ ဘိ္န္းမုန္. လုပ္နည္းေလးပါ။

          မေအာင္ျမင္တာကေတာ့
(1) ၾကိမ္၊ ဆန္မႈန္.ကို ေရနဲ႕ေဖ်ာ္တယ္။ ထန္းညက္နဲ.ေရာ ဆားထည့္။ ေဆာ္ဒါနဲ.ၾကက္ဥ ထည့္ပါတယ္။ ဆားထည့္တာမ်ားလို.လားမသိဘူး၊ ငန္သြားတယ္။ 1နာရီႏွပ္ထားတယ္ေနာ္ မျဖစ္ပါ။
(2) ၾကိမ္၊ ပထမၾကိမ္အခ်ိဴးကိုဘဲျပန္သံုးပါတယ္၊ ႏွပ္တဲ့ အခ်ိန္ကို5နာရီထားပါတယ္၊ မျဖစ္ပါ။
(3) ၾကိမ္၊ ဒီေလာက္မျဖစ္တဲ့ ဘိန္းမုန္.ဆိုျပီးေတာ့ ဒီမွာတိုရွည္ (ready make) အထုပ္ကို ၀ယ္ျပီး ထန္းညက္နဲ.ေရာပါတယ္။ သူကလည္းဆန္မႈန္.ဆိုျပီးေတာ့ေလ။ မျဖစ္ဘူး။
(4) ၾကိမ္၊ ဆန္မႈန္.နဲ.ဂ်ံဴမႈန္.ေရာပါတယ္။ မျဖစ္ပါ။
(5) ၾကိမ္၊ ဆန္မႈန္.ကို ေျပာင္းဖူူးမႈန္.နဲ.ေရာပါတယ္။ မျဖစ္ပါ။
(6) ၾကိ္မ္၊ ဒီေလာက္မျဖစ္တဲ့ ဘိန္းမုန္.ဆိုျပီးေတာ့ ရန္ကုန္ကနည္းလိုပဲ ဆန္ကို ထမင္းၾကမ္း နဲ႕အတူစိမ္ျပီး တစ္ညသိပ္ပါတယ္။ food processor ကိုသံုးျပီးေတာ့ ေရာၾကိတ္ပါတယ္။ ဆန္မႈန္.ေတြက အေစ့ေတြျဖစ္ေနပါတယ္။ အားမေလၽာ့ပါဘူး ထန္းညက္ေရေတြနဲ. ေရာျပီး လုပ္ပါတယ္။ မျဖစ္ပါ။
(7) ၾကိမ္၊ pan cake အမႈန္.ကို၀ယ္ျပီးေတာ့ လုပ္ပါတယ္။ မုန္.က plant cake လုပ္ျဖစ္ေနပါတယ္။ မုန္.ကို ညွပ္လိုက္ရင္ မုန္.သား ဖြာျပီးေတာ့ ထြက္ပါတယ္၊ အဆင္မေျပပါ။ maria မၾကိဴက္ပါ။
ေနာက္ဆံုးေတာ့ ဆုေတာင္းမိပါသည္၊ ကူညီမယ့္သူ ေပၚလာပါေစဆိုေတာ့ maria ဆုေတာင္းျပည့္ပါသည္။ မလုလု ရဲ. idea ကို သံုးလိုက္ေတာ့ maria စိတ္တိုင္းက် ဘိန္းမုန္. ရရွိသြားပါတယ္။
ယခုစာနဲ.အတူ မလုလုကို ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္မိပါတယ္။ maria ရဲ. 101 ၾကိမ္ေျမာက္ ဘိန္းမုန္.ေအာင္ပဲြပါ။  ဟီး ဟီး။

7 comments:

  1. အားက်စရာပဲ လုပ္ၾကည့္မာ္။ ေက်းဇူးပါ။

    ReplyDelete
  2. မိုက္တယ္ၾကိဳက္တယ္.. ကူးလုပ္တာလဲေအာင္ျမင္၀ူး..
    အခုထိျပန္မစမ္းရေသးဘူး maria နည္းနဲ႔ထပ္စမ္းရမယ္

    ReplyDelete
  3. စားခ်င္႔စဖြယ္ေလး
    ဘိန္းမုန္႕က အနံေတာင္ရသလိုလိုဘဲ
    း)

    ReplyDelete
  4. ကြန္ဂရက္က်ဴေလးရွင္းပါ မာရီယာ။ေက်းဇူးလည္းတင္ပါတယ္။မလုလုကိုေရာေပါ့။ေနာက္မ်ားလည္း ဒီလိုရွားပါးၿပီး လုပ္နည္းသိရခက္တဲ့ျမန္မာ့အစားအစာေလးမ်ားကို စမ္းသပ္ေအာင္ျမင္ေဖာ္ထုတ္တင္ျပႏိုင္ၾကပါေစဗ်ာ။
    က်န္းမာေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ
    jade

    ReplyDelete
  5. Thank you,maria and ama lu lu. I will try it.

    ReplyDelete
  6. သူ႔ပံုေတြ ႀကည့္ၿပီး ဘိန္းမုန္႔လြမ္းသြားၿပီ။
    လိုက္လုပ္ႀကည့္အံုးမယ္။
    ကိုယ္႔အလွည့္က်မွ ၂၀၂ ႀကိမ္ၿဖစ္ေနရင္ေတာ့ ဒုကၡ..... :P

    ReplyDelete
  7. ေမြးေန. post မေရာက္ေသးလုိ..
    ဒီမွာဘဲ wish လုပ္လုိက္ပါတယ္
    happy birthday ပါ..
    မမ

    ReplyDelete