Wednesday, May 19, 2010

ေမာ္တလိန္းဂ်က္ဆင္အလြမ္း

Reactions: 

ကၽြန္မခ်စ္ေသာ ေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုး မဂၤလာပါရွင္။ ဒီေန႔ေတာ့ ကၽြန္မအလယ္တန္းနဲ႔ အထက္တန္းေက်ာင္း တက္စဥ္ကာလမွာ ေန႔လည္ မုန္႔စားဆင္းခ်ိန္မွာ စားျဖစ္ခဲ့တဲ့ ငွက္ေပ်ာအူႏုိင္းခ်င္းနဲ႔ ခ်က္ထားတဲ့ ေမာ္လျမိဳင္ မုန္႔ဟင္းခါးေလး ခ်က္ေကၽြးပါရေစဦးေနာ္။

ကၽြန္မ မူလတန္းေက်ာင္းျပီးေတာ့ အလယ္တန္း တက္ရေတာ့မယ္ဆုိေတာ့ ေမာ္လျမိဳင္မွာ ေမာ္တလိန္းဂ်က္ဆင္လုိ႔ လူသိမ်ားၾကတဲ့ အမွတ္ (၆) အ.ထ.က ကုိ ေျပာင္းတက္ရတယ္ေလ။ အဲ့ဒီေက်ာင္းမွာ ေန႔လည္ မုန္႔စားဆင္းခ်ိန္ဆုိရင္ ၾကက္ပေတ (http://lulucooking.blogspot.com/2008/05/blog-post.html မွာ ေရးဖူးပါတယ္ေနာ္) ဒါမွမဟုတ္ မုန္႔ဟင္းခါးဟင္းရည္ကုိ အျမဲတမ္း ဝယ္စားေနက်ေလ။

ကၽြန္မတုိ႔ေက်ာင္းမွာ ေန႔လည္ မုန္႔စားဆင္းခ်ိန္ဆုိ မုန္႔ေစ်းတန္းမွာ အသုပ္၊ ျမန္မာမုန္႔၊ အခ်ဥ္ထုပ္၊ သၾကားလံုး စတာေတြအျပင္ မုန္႔ဟင္းခါးရည္ကုိ သပ္သပ္ေရာင္းတဲ့ ဆုိင္ေလးေလးရွိတယ္ေလ။ မုန္႔ဟင္းခါးဟင္းရည္တစ္ပြဲ (၂၅ ျပားပဲ ေပးရတယ္) လုိ႔ မွာလုိက္ရင္ အဲ့ဒီဟင္းရည္ထဲမွာ မန္က်ည္းရည္ေလး ထည့္ေပးတယ္၊ ျပီးေတာ့ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႔ေလးရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ေၾကာ္ေလးရယ္၊ နံနံပင္ေလး၊ ပူစီနံ၊ ပဲသီး စသျဖင့္ ရာသီေပၚအလုိက္ ထည့္ေပးတယ္ေနာ္။ မုန္႔ဟင္းခါးဟင္းရည္က ငါးရယ္၊ ငွက္ေပ်ာအူကုိ ငွက္ေပ်ာေခါင္းပါ ပါေအာင္ခ်က္ထားတာ၊ ငွက္ေပ်ာအူ၊ ငွက္ေပ်ာေခါင္း ကလည္း ႏူးအိျပီး အရသာကုိ ရွိေနတာပဲ။ ကၽြန္မရဲ႔ အစ္ကုိဆုိ သိပ္ၾကိဳက္တာ။ တစ္ေန႔က်ေတာ့ ကၽြန္မတုိ႔ ေမာင္ႏွမေတြ စံုတုန္း အစ္ကုိက တုိ႔ငယ္ငယ္တုန္းက စားခဲ့တဲ့ ငွက္ေပ်ာအူႏုိင္းခ်င္း မုန္႔ဟင္းခါးေလး ခ်က္စားၾကရေအာင္တဲ့ေလ။ လုပ္လုိက္ေလ ၾကာသလားလုိ႔ေပါ့ေနာ္။ အဲ့ဒါနဲ႔ပဲ ေမာင္ႏွမေတြ တစ္ေယာက္တစ္လက္နဲ႔ ဝုိင္းခ်က္လုိက္တာ ငါးနဲ႔ ငွက္ေပ်ာအူ ႏုိင္းခ်င္း ခ်က္ထားတဲ့ ေမာ္လျမိဳင္မုန္႔ဟင္းခါးေလး က်က္သြားပါေလေရာေလ။ ဒီခ်က္နည္းေလးကုိလည္း ငွက္ေပ်ာအူၾကိဳက္တတ္ျပီး ငွက္ေပ်ာအူလည္း ဝယ္ရလြယ္တဲ့ ေဒသမွာရွိတဲ့ ေမာင္ႏွမေတြ ခ်က္စားလုိ႔ရေအာင္ မွ်ေဝပါရေစဦးေနာ္။

လုိအပ္တဲ့ ပစၥည္းေတြကေတာ့ ငါးေရႊ ဒါမွမဟုတ္ ငါးခူ၊ ခ်င္း၊ စပါးလင္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငွက္ေပ်ာအူ (ေခါင္းအပါအဝင္)၊ ငံျပာရည္၊ ငါးပိစိမ္းစားအနည္းငယ္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ နႏြင္းမႈန္႔၊ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႔၊ ဆားနဲ႔ ဆီအနည္းငယ္တုိ႔ပါေနာ္။ မုန္႔ဟင္းခါးနဲ႔ တဲြဖက္စားသံုးမယ့္ ပဲေၾကာ္ (http://lulucooking.blogspot.com/ 2008/08/blog-post_26.html မွာ ေရးဖူးပါတယ္ေနာ္)၊ ဘဲဥျပဳတ္၊ မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္၊ နံနံပင္နဲ႔ ပဲေတာင့္ရွည္တုိ႔လည္း ပါပါတယ္ေနာ္။

ငါးကုိ ေသခ်ာေဆးေၾကာျပီး ေခါင္းျဖတ္၊ ဗုိက္ခဲြျပီးကလီစာေတြထုတ္ပစ္၊ အရိအရြဲေတြ စင္ေအာင္ ေဆးပစ္၊ ျပီးေတာ့မွ ငါးကုိ ဆား၊ နႏြင္း၊ ငါးပိစိမ္းစားအနည္းငယ္တုိ႔နဲ႔ နယ္ထားေပးပါ။ စပါးလင္ အနည္းဆံုး သံုးပင္ေလာက္ကုိ အရြက္ေတြကုိ ေရေဆး၊ ေသခ်ာျဖတ္ပစ္ျပီးေတာ့မွ တစ္ပတ္လွ်ဳိ ထံုးေပးပါ။ စပါးလင္အရင္းပုိင္းကုိလည္း ေရစင္ေအာင္ ရြက္က်ဳိရြက္ၾကား ေသခ်ာေဆးေၾကာျပီး ဓားေနာင့္နဲ႔ ခပ္နာနာေလး ထုေပးလုိက္ပါ။ ျပီးေတာ့မွ ငါးျပဳတ္တဲ့အခါ ေရာျပဳတ္ဖုိ႔ အသင့္ျပင္ေပးထားပါ။ ငါးျပဳတ္ဖုိ႔အသင့္ျဖစ္ျပီ ဆုိရင္ေတာ့ မီးဖုိေပၚမွာ မီးအားပံုမွန္နဲ႔ပဲ ငါးျပဳတ္အုိးတည္ေပးပါ။ ငါးျပဳတ္အုိးထဲကုိ နယ္ထားတဲ့ငါး၊ စပါးလင္၊ ငံျပာရည္အနည္းငယ္နဲ႔ ေရကုိ အနည္းဆံုး ငါးျမဳပ္တဲ့အထိ ထည့္ျပီး ျပဳတ္ေပးပါ။ ငါးျပဳတ္ကုိ တစ္ဘက္က က်က္ျပီဆုိရင္ ဟုိဘက္လွန္ျပီး ျပဳတ္ေပးပါ။ ငါးျပဳတ္ရျပီဆုိရင္ေတာ့ ငါးျပဳတ္ရည္ထဲကေန ငါးကုိဆယ္ယူျပီး အေအးခံထားပါ။

ငွက္ေပ်ာအူကုိလည္း အျပင္ခြံက အမွ်င္ေတြ သင္ပစ္ျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးေပးပါေနာ္။ ငွက္ေပ်ာအူေတြ မည္းမသြားရေအာင္ အုိးတစ္လံုးထဲ ေရထည့္၊ ျပီးေတာ့ နႏြင္းမႈန္႔ေလး ထည့္ျပီး လွီးျပီးသား ငွက္ေပ်ာအူေတြကုိ အေစးေတြ ထြက္သြားေအာင္လုိ႔ စိမ္ထားေပးႏုိင္ပါ တယ္ေနာ္။ ျပီးရင္ေတာ့ ငွက္ေပ်ာအူေတြကုိ မီးဖုိေပၚတင္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါေနာ္။ ပထမ တစ္ရည္ ပြက္ပြက္ဆူရင္ သြန္ပစ္ျပီး၊ ေနာက္တစ္ရည္က်မွ ငွက္ေပ်ာအူေတြ ႏူးအိသြားေအာင္ တည္ေပးပါေနာ္။ ငွက္ေပ်ာအူေတြ ႏူးအိသြားျပီဆုိရင္ အရည္ေတြ သြန္ပစ္၊ ေရေအးေအးနဲ႔ ေဆးျပီး ေရစစ္ေပးထားပါေနာ္။

ခ်င္း၊ စပါးလင္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီတုိ႔ကုိ အခြံသင္ရမွာသင္၊ ေရေဆးရမွာကုိ ေဆးျပီးရင္ စပါးလင္ကုိ ပါးပါးလွီး၊ ခ်င္းကုိလည္းအခြံသင္ျပီး မထူမပါးလွီးေပးထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ၾကက္သြန္နီကုိလည္း အခြံသင္ျပီး ဆီခ်က္ေၾကာ္ဖုိ႔အတြက္ ပါးပါးလွီး သင့္တာလွီး၊ ဟင္းအုိးထဲထည့္ဖုိ႔အတြက္ ခ်င္း၊ စပါးလင္နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴနီကုိ အတူေရာ ေထာင္းဖုိ႔လည္း ဖယ္သင့္တာဖယ္ျပီးေတာ့မွ ၾကက္သြန္နီဥ ခပ္ေသးေသးေလးေတြကုိ မုန္႔ဟင္းရည္ထဲ ထည့္ခပ္ဖုိ႔ အခြံႏႊာေရေဆးျပီး သီးသန္႔ဖယ္ထားေပးပါေနာ္။

မုန္႔ဟင္းခါးအုိးထဲထည့္ခ်က္မယ့္ အဆာပလာေတြ ျပင္ထားျပီးရင္ေတာ့ ငါးအရုိးႏႊင္ ပါေနာ္။ အသားေတြကုိ သီးသန္႔ဖယ္ထားျပီး ငါးအရုိးေတြကုိ ငရုတ္ဆံုေလးထဲ အသာထည့္ေထာင္းျပီး အရုိးေတြကုိ ေရဇလံုေလးထဲထည့္ျပီး ေရငင္ယူပါေနာ္။

အားလံုးအသင့္ျဖစ္ရင္ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတည္ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာျပီဆုိရင္ နႏြင္းမႈန္႔ ေလးထည့္၊ ျပီးေတာ့ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ၾကက္သြန္နီေတြထည့္ျပီး မီးအသင့္အတင့္နဲ႔ ဆီခ်က္ေၾကာ္ပါ။ ဆီခ်က္ေၾကာ္ေနစဥ္မွာ ေမႊရင္းနဲ႔ ၾကက္သြန္အေရာင္ေလးရဲလာျပီဆုိရင္ မီးပိတ္၊ ဆီခ်က္အုိး မီးဖုိေပၚကခ်ျပီး ဆီအပူရွိန္နဲ႔ ဆီခ်က္က်က္ ေအာင္ထားလုိက္ပါေနာ္။ ျပီးေတာ့မွ ပန္းကန္လံုးေလးထဲ ဆီခ်က္ေတြကုိ ေျပာင္းထည့္ေပးပါ။ (ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ဆီခ်က္ ခ်က္နည္းလင့္္ခ္က http://lulucooking.blogspot.com/2009/09/blog-post.html ဒီမွာပါ ေနာ္။)

ျပီးရင္ ဒယ္အုိးထဲကုိ ဆီေလးနည္းနည္းထပ္ျဖည့္ျပီး ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနီခ်င္းစပါးလင္ထဲက သံုးပံုႏွစ္ပံုကုိ အရုိးႏႊင္ျပီးသား ငါးသံုးပံုႏွစ္ပံုျဖင့္ေရာကာ ဆီသတ္ျပီး သီးသန္႔ဖယ္ေပးပါေနာ္။

မုန္႔ဟင္းရည္အုိးျပင္ရေအာင္ေနာ္ ႔ ႔ ႔ အုိးထဲမွာ ငါးျပဳတ္ရည္ထည့္ပါ။ ျပီးရင္ေရထပ္ထည့္ပါ။ ဆီမသတ္ဘဲ ဖယ္ထားေသာ ငါးႏွင့္စပါးလင္ဂ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴနီ တုိ႔ကုိထည့္ျပီးတည္ေပးပါ။ ဆား၊ ငံျပာရည္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔ထည့္ပါ။ ပြက္ပြက္ဆူလာရင္ ဆီသတ္ထားတဲ့ ငါးေတြကုိထည့္ေပးပါေနာ္။ ျပီးရင္ ငွက္ေပ်ာအူေတြကုိ ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါေနာ္။ ျပီးရင္ ဟင္းရည္အေပါ့အငံကုိ ျမည္းၾကည့္ပါ။ ၾကက္သြန္နီအစိမ္းေလးမ်ားကုိ ထည့္ပါ။ ၾကိဳက္တတ္ရင္ ငရုတ္ေကာင္း မႈန္႔အနည္းငယ္ ထည့္ပါ။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ မုန္႔ဟင္းရည္အုိးရျပီေနာ္။

ျမန္မာျပည္မွာေတာ့ မုန္႔ဖတ္ဝယ္ရတာ လြယ္တယ္ေလ။ ျပည္ပက ေမာင္ႏွမ မ်ားအတြက္ မုန္႔ဖတ္ျပဳတ္ဖုိ႔က ပထမဦးဆံုးအုိးထဲမွာ ေရထည့္ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္ပါ။ မုန္႔ဖတ္ရဲ႔အေပ်ာ့အမာကုိ မသိေသးတဲ့အတြက္ ပထမအၾကိမ္တြင္ မုန္႔ဖတ္အနည္းငယ္ကုိပဲ ထည့္ျပဳတ္ပါေနာ္။ ျပီးလွ်င္မုန္႔ဖတ္ကုိေမႊေပးပါ။ မေမႊမိရင္ မုန္႔ဖတ္ေတြပူးကပ္သြားျပီး မနပ္ဘဲ စားမရျဖစ္သြားတတ္ပါတယ္။ သတိထားျပီး မုန္႔ဖတ္ကုိျပဳတ္ျပီး ေရေအးေအးျဖင့္ ေဆးပါ။ စကာနဲ႔စစ္သည့္အခါ မုန္႔ဖတ္ေအးေနေအာင္ ေရေဆးျပီးမွ စစ္ပါ။ မုန္႔ဖတ္ကို သတိထား ျပဳတ္ပါေနာ္။ မုန္႔ဖတ္ေအးသည္အထိ ေရေဆးရန္သတိျပဳပါ။ အေႏြးဓာတ္က်န္ေနပါက မုန္႔ဖတ္မ်ား ပူးသြားျပီး စားမေကာင္းျဖစ္တတ္ပါတယ္ေနာ္။

နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ပဲသီးတုိ႔ကုိ ေရစင္ေအာင္ေဆးကာ အေလာေတာ္လွီးထားပါ။ ၾကက္ဥျပဳတ္မ်ား လွီးထားပါ။ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႔မ်ားျပင္ထားပါ။ ငံျပာရည္ခ်ထားပါ။ သံပုရာသီးမ်ားစိတ္ထားေပးပါ။ ကုိယ္ႏွစ္သက္မယ့္ အရသာျဖစ္ေအာင္ ျပင္ဆင္ျပီး စားေပါ့ေနာ္။
မုန္႔ပြဲျပင္ဖုိ႔ ပန္းကန္တစ္လံုးယူ၊ မုန္႔ဖတ္ထည့္၊ ဟင္းရည္ပူပူေလးထည့္၊ ျပီးေတာ့မွ အေပၚကေန ဆီခ်က္ထည့္၊ နံနံပင္၊ ပဲသီး၊ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႔၊ ဘဲဥ၊ ပဲေၾကာ္၊ ငံျပာရည္ေလး နည္းနည္းထည့္၊ သံပုရာရည္ေလး ညွစ္ထည့္လုိက္ပါတယ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ေမာ္လျမိဳင္မုန္႔ဟင္းခါးေလး ရပါျပီေနာ္။

ဒီတစ္ခါေတာ့ ငွက္ေပ်ာအူႏုိင္းခ်င္း၊ ငါးအရသာ ခ်ဳိခ်ဳိေလးနဲ႔ ေမာ္လျမိဳင္မုန္႔ဟင္းခါး ရပါျပီေနာ္။ မုန္႔ဟင္းခါးတစ္ပြဲ စားျပီးရင္ေတာ့ ငွက္ေပ်ာအူမ်ားမ်ားနဲ႔ မုန္႔ဟင္းခါးရည္တစ္ပြဲေလာက္ေတာ့ ေသာက္ဦးမယ္ေလေနာ္။ ေမာ္တလိန္း အလြမ္းေျပေပါ့ေနာ္။ ေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုးကုိလည္း ငွက္ေပ်ာအူႏုိင္းခ်င္းနဲ႔ခ်က္ထားတဲ့ ေမာ္လျမိဳင္မုန္႔ဟင္းခါးေလး လာစားလွည့္ပါလုိ႔ ဖိတ္ေခၚလုိက္ပါတယ္ေနာ္။

11 comments:

  1. စားခ်င္တယ္ ...ငွက္ေပ်ာအူေတာ႔႐ိွဘူး

    ReplyDelete
  2. စားခ်င္လိုက္တာ
    ဖားအံမွာလဲ အဲလိုဘဲ ငွက္ေပ်ာေခါင္းနဲ႕ ခ်က္တယ္။
    ဆတ္ေတာက္ေတာက္နဲ႕ ဝါးလို႕သိပ္ေကာင္း။
    ငပိလဲ ပါတယ္ေျပာတယ္။ ဖားအံတပင္တိုင္ မုန္႕ဟင္းခါးလဲ သိပ္ၾကိဳက္
    ေမာ္လျမိဳင္ ေရစိမ္မုန္႕တီလဲ ၾကိဳက္ၾကိဳက္
    ေျပာရင္းနဲ႕ ပိုစားခ်င္လာျပီ ရွလြတ္

    ReplyDelete
  3. မမလုလုေရ..ဟိုတစ္ခါ ေမာ္လျမိဳင္မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္ျပကတည္းကစားဖူးခ်င္ တာ သိလား။ အခုေတာ့ေရာဂါပိုတိုးသြားပီ.. ဌက္ေပ်ာပင္ေတြေတာ့ရွိတယ္.. ဖီးၾကမ္းဌက္ေပ်ာပင္လား..သီးေမႊးကိုသံုးရမလား မမ.. ေရာင္းေတာ့ မေရာင္းဘူး သူမ်ားျခံထဲမွာ သြားခိုးခုတ္ရင္ေကာင္းမလားစဥ္းစားေနတယ္. း)

    ReplyDelete
  4. လုေရ
    ဆန္ေလွာ္မုွန္.တုိ. ေရွြခ်ည္မွုန္.တုိ. ပဲမွုန္. တို. ထည္.ေသးလား

    ReplyDelete
  5. ဆန္ေလွာ္မွဳန္ ့တို ့ ေရႊၾကည္မွဳန္ ့တို ့ ထည့္ခ်င္ရင္ ထည့္ႏိုင္ပါတယ္။ ရန္ကုန္မုန္ ့ဟင္းခါး ျဖစ္သြားမွာေပါ့။ ေမာ္တလိန္းဂ်က္ဆင္ မုန္ ့ဟင္းခါးပါဆို။ :D

    ReplyDelete
  6. ေမာ္ မုန္ ့ဟင္းခါးက ငါးရည္က်ဲက်ဲေလးနဲ ့စား တာ ဆန္ေလွာ္ေတြ ေျမပဲေတြ ေရွြျကည္ ပဲမွုန္ ့ေတြ ဘာမွ မထည့္ ဘူး အရည္က်ဲနဲ ့ငါးအရသာ ကို စားတာ အေနာ္နီးမတ္ေရ.

    ေျပာရင္း ငါးခ်ိဳခ်ိဳ ေမာ္ျမိဳင္မုန္ ့ဟင္းခါးကို လြမ္းသြားျပီ

    ReplyDelete
  7. စူးႏြယ္ေလးေရ ႕ ႕ ႕ ငွက္ေပ်ာအူမရွိရင္ေလ ၾကာစြယ္ေလး ထည့္ခ်က္စားၾကည့္ပါလားဟင္။ နည္းနည္းေတာ့ အလြမ္းေျပေစတာေပါ့ေနာ္။
    ရြက္ေ၀ေရ ႕ ႕ ႕ ေဒသခ်င္းမေ၀းေတာ့ အစားအေသာက္ခ်င္းကလည္း ခပ္ဆင္ဆင္ရယ္ေနာ္။ ငွက္ေပ်ာအူ၀ါးရတဲ့ အရသာကုိက ဘာနဲ႕မွ မလဲႏုိင္ဘူးေနာ္။
    ကူးကူးေလးေရ ႕ ႕႕ ျမန္မာမွာေတာ့ ငွက္ေပ်ာအူဆုိ မ်ားေသာအားျဖင့္ ရခုိင္ငွက္ေပ်ာကုိပဲ အသံုးျပဳၾကတာမ်ားပါတယ္ေနာ္။ တကယ္လုိ႕ ရခုိင္ငွက္ေပ်ာမရခဲ့ရင္ တျခားငွက္ေပ်ာကုိ သံုးလုိ႕ရပါတယ္၊ ငွက္ေပ်ာအူလွီးတဲ့အခါ အေရာင္မည္းမသြားေအာင္ သတိျပဳဖုိ႕က အဓိက အခ်က္ပါပဲေနာ္။ ျပီးေတာ့ နာနာပစ္ျပဳတ္လုိက္ရင္ အာယားတာတုိ႕လည္း မျဖစ္ေတာ့ဘူးေနာ္။
    ေမာ္လျမိဳင္မုန္႕ဟင္းခါးမွာ ေရႊၾကည္တုိ႕ ဆန္ေလွာ္မႈန္႕ေတြ ထည့္ေလ့မရွိပါဘူးေနာ္။
    မေဆာင္းေရ ႕ ႕ ႕ ေမာ္လျမိဳင္မုန္႕ဟင္းခါးကုိလြမ္းသြားရင္ ခ်က္စားပါဦးေနာ္ မမ။ ေနေကာင္းလား မမ။ မေတြ႕တာၾကာလုိ႕ပါေနာ္။

    ReplyDelete
  8. မမလုေရ..သြားရည္က်တယ္ဗ်ိဳ ့...ညီမေနတဲ့ ေနရာမွာေတာ့ ျမန္မာမ်ားလို ့လား မသိဘူး...ညေစ်းမွာ ငွက္ေပ်ာအူခုတ္ေရာင္းၾကတယ္...တစ္ေပေလာက္႐ွိတဲ့ အရြယ္ကို မေလး တစ္က်ပ္ေပးရတယ္ေလ...ဆန္မႈန္ ့မပါပဲ ျပစ္ေနေအာင္ ခ်က္ရမွာဆိုေတာ့ ငါးေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား ထည့္ရမယ္ထင္တယ္ေနာ္...ငါးေရႊကေတာ့ ၀ယ္လို ့ရတယ္...ခ်က္ၾကည့္ဦးမယ္ မမလုေရ...အသစ္ေလးေတြလဲ ေမွ်ာ္ေနမယ္ေနာ္..

    ReplyDelete
  9. မမလုေရ..သြားရည္က်တယ္ဗ်ိဳ ့...ညီမေနတဲ့ ေနရာမွာေတာ့ ျမန္မာမ်ားလို ့လား မသိဘူး...ညေစ်းမွာ ငွက္ေပ်ာအူခုတ္ေရာင္းၾကတယ္...တစ္ေပေလာက္႐ွိတဲ့ အရြယ္ကို မေလး တစ္က်ပ္ေပးရတယ္ေလ...ဆန္မႈန္ ့မပါပဲ ျပစ္ေနေအာင္ ခ်က္ရမွာဆိုေတာ့ ငါးေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား ထည့္ရမယ္ထင္တယ္ေနာ္...ငါးေရႊကေတာ့ ၀ယ္လို ့ရတယ္...ခ်က္ၾကည့္ဦးမယ္ မမလုေရ...အသစ္ေလးေတြလဲ ေမွ်ာ္ေနမယ္ေနာ္..

    ReplyDelete
  10. Hi, Lu Lu. Only now, I realized that you went to SHS6 Moulmein. I did, too, from 1971 to 1990 (from KG to G9) till my mother transferred back to RASU. Also attended the "Mu-kyo" which was across the street from SHS6. We lived on Moulemin College campus which was very peaceful, quiet and lovely place. Might be very different from now. I miss the city very much and am wandering how and what my childhood friends might be doing. I always enjoy reading your blog and am amazed at your being a real "Mawlamying-thu" (not only know how to cook, also know how to make canned fruits & veges for round the year usage). Pl keep up the good work!
    Best wishes,
    Moh Moh

    ReplyDelete
  11. မလု ေရ

    ေမာ္လၿမိဳင္ မံုဟင္းခါး စားခ်င္လာၿပီ မံုဟင္းခါး ကို အရမ္းႀကိဳက္တယ္
    ေမာ္လၿမိဳင္ မံုဟင္းခါး ေတာ႔ စားဘူးေသးဘူး

    ေက်းဇူးပါေနာ္
    ခင္မင္စြာျဖင္႔
    ေရႊစင္ဦး

    ReplyDelete