Saturday, January 16, 2010

ေျပာင္းဖူးေက်ာက္ေက်ာ

Reactions: 


ခ်စ္ေသာေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုး မဂၤလာပါရွင္။ ဒီေန႕ေတာ့ ကၽြန္မရဲ႕ ေမာင္ႏွမမ်ားကုိ အခ်ဳိပြဲတစ္မ်ဳိးျဖစ္တဲ့ ေျပာင္းဖူး ေက်ာက္ေက်ာေလး လုပ္ေကၽြးပါဦးမယ္ေနာ္။

ေျပာင္းဖူးေက်ာက္ေက်ာလုပ္ဖုိ႕ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ လူရုိင္းေခါင္းတံဆိပ္ အာဂါး ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕ အစိမ္းေရာင္ အထုပ္ (၁) ထုပ္၊ ေျပာင္းဖူး (၁၀) ဖူး၊ သၾကား (၂၀) က်ပ္သား၊ ဆား ထမင္းစားဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ ႏုိ႕ဆီ (၁) ဗူး၊ ေရသန္႕ ၂ လီတာတုိ႕ပါေနာ္။

ေျပာင္းဖူးကုိ ႏုိ႕စိမ္းနဲ႕ က်ဳိတဲ့အခါ ပူတင္းေလးလုိ႕ ေပ်ာ့ေျပာင္းႏူးညံ့ျပီး တစ္မ်ဳိး စားလို႕ေကာင္းသလုိ အခုတစ္ခါ ႏုိ႕ဆီနဲ႕ က်ဳိတဲ့အခါမွာေတာ့ အနံ႕အရသာတစ္မ်ဳိးေလးနဲ႕ ေတာ္ေတာ္ေလး စားလုိ႕ ေကာင္းတယ္လုိ႕ ေမာင္ႏွမေတြက ေျပာပါတယ္။ အခု တစ္ေခါက္ ေျပာင္းဖူးေက်ာက္ေက်ာလုပ္ခဲ့တာက ေနျပည္ေတာ္သြားတုန္း ကၽြန္မရဲ႕ လုပ္ေဖာ္ကုိင္ဖက္ ေမာင္ေလးအိမ္မွာ တည္းရင္း နဲ႕ကၽြန္မတုိ႕ ေမာင္ႏွမေတြ လြတ္လပ္ေရးေန႕မွာ လုပ္စားခဲ့တုန္းက ရုိက္ခဲ့တဲ့ ဓာတ္ပံုျဖစ္ပါတယ္ေနာ္။ ဓာတ္ပံုရုိက္တာေတာ့ ကၽြန္မက မကၽြမ္းက်င္လွဘူးေနာ့္။ အဲ့ဒီေတာ့ သည္းခံျပီးေတာ့ ၾကည့္ၾကပါေနာ္။ :D

သၾကားကုိ ေရသန္႕ လီတာ၀က္နဲ႕ အတူ ေရာျပီး သၾကားအရည္ေပ်ာ္သြားေအာင္ မီးဖုိေပၚ ခဏတင္ျပီး သၾကားရည္ က်ဳိေပးပါ။ ေျပာင္းဖူးကုိ အခြံခြာ၊ အေမြးေတြကုိ သန္႕စင္ဖယ္ရွား၊ ေရနဲ႕ စင္ေအာင္ေဆးေပးပါ။ ျပီးရင္ ေျပာင္းဖူးေတြကုိ Vegetable Slicer နဲ႕ ျခစ္ယူပါ။ တကယ္ေတာ့ ေျခြျပီးသား ေျပာင္းဖူးကုိ ၀ယ္ခဲ့တယ္ဆုိရင္ေတာ့ ဘလန္င္ဒါထဲ ထည့္ၾကိတ္ျပီး ႏုိ႕ရည္ရယူပါေနာ္။ အဲ့ဒါက လူပင္ပန္းသက္သာျပီး ႏုိ႕ရည္လည္း ပုိရလြယ္ပါတယ္ေနာ္။ ျခစ္ျပီးသား ေျပာင္းဖူးေတြထဲကုိ ဆား ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းထည့္၊ ေရေႏြး ထည့္ျပီး နယ္ေပးပါ။ ျပီးေတာ့မွ ေျပာင္းဖူးႏုိ႕ရည္ရေအာင္ ညႇစ္ယူပါ။ ေျပာင္းဖူးႏုိ႕ရည္ အကုန္ရဖုိ႕ ေရေႏြးထည့္ျပီး အနည္းဆံုး ႏွစ္ၾကိမ္ သံုးၾကိမ္နယ္ယူျပီး ႏုိ႕ရည္ညႇစ္ယူပါေနာ္။ (သတိထားရမယ့္ အခ်က္ကေတာ့ ေျပာင္းဖူးႏုိ႕ရည္+ သၾကားရည္+ ႏုိ႕ဆီ စုစုေပါင္းဟာ ၂ လီတာခဲြ ရွိဖုိ႕ပါပဲေနာ္။) ႏုိ႕ရည္ ညႇစ္တဲ့အခါ ေျပာင္းဖူးဖတ္ေတြ ပါမလာရေအာင္ ပိတ္ပါးစေလးနဲ႕ အုန္းႏုိ႕ညႇစ္သလုိပဲ ညႇစ္ယူပါေနာ္။

အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ အုိးတစ္လံုးထဲကုိ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕ထည့္၊ ျပီးရင္ သၾကားရည္ထည့္ ျပီး ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕ေတြ အားလံုး ေရထဲ ေပ်ာ္၀င္ေအာင္ ေမႊေပးပါ။ ျပီးရင္ ေျပာင္းဖူးႏုိ႕ရည္၊ ႏုိ႕ဆီတုိ႕ကုိ ထည့္ေပးျပီးအားလံုး သမေအာင္ ေမႊျပီး မီးဖုိေပၚ တင္ေပးပါေနာ္။

ေက်ာက္ေက်ာစစခ်င္းက်ဳိတဲ့အခါ အုိးအဖံုးကုိ ပိတ္ထားျပီး ၁၀ မိနစ္ခန္႕ တည္ေပးပါ။ ျပီးရင္ ေျပာင္းဖူးႏုိ႕ရည္ေတြ ေအာက္မွာ အနည္ထုိင္ျပီး ခ်ဳိးမကပ္သြားေစရေအာင္ ေမႊေပးပါ။ ျပီးရင္ အဖံုးပိတ္ျပီး ၅ မိနစ္ ေလာက္ တည္ေပးပါ။ ေနာက္ပုိင္းမွာ ၅ မိနစ္ တစ္ခါေလာက္ အဖံုးဖြင့္လုိက္ ေမႊလုိက္လုပ္ေပးပါ။ ေက်ာက္ေက်ာ အုိးပြက္ပြက္ဆူလာျပီဆုိရင္ေတာ့ ေျပာင္းဖူးႏုိ႕ေလးေတြက အုန္းႏုိ႕ လုိပဲ ဥေလးေတြတျဖည္းျဖည္း ျဖစ္လာပါ လိမ့္မယ္။ ေနာက္ထပ္ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ က်ဳိေပးျပီး ေက်ာက္ေက်ာေလးေတြကုိ ပန္းကန္ျပား တစ္ခ်ပ္ထဲ နည္းနည္းထည့္ျပီး အေအးခံၾကည့္ပါ။ ၂ မိနစ္ေလာက္အတြင္း ခဲသြားတယ္ဆုိရင္ေတာ့ ေက်ာက္ေက်ာေတြကုိ ကုိယ္ လုိခ်င္တဲ့ ပံုစံခြက္ထဲ ဒါမွမဟုတ္ ဗန္းထဲေလာင္းထည့္ျပီး အေအးခံေပးလုိက္ပါေနာ္။ ေက်ာက္ေက်ာ ေအးခဲသြားျပီဆုိရင္ေတာ့ အနံ႕ အရသာနဲ႕ ျပည့္စံုလွတဲ့ ေျပာင္းဖူးေက်ာက္ေက်ာေလးကုိ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီေနာ္။

အခုရာသီက ေျပာင္းဖူးေပါတယ္ေနာ္။ အခါအခြင့္သင့္ရင္ ခ်စ္ေသာေမာင္ႏွမမ်ားလည္း ေျပာင္းဖူး ေက်ာက္ေက်ာေလးကုိ စမ္းျပီး လုပ္စားၾကည့္ၾကပါဦးေနာ္။

6 comments:

  1. ေကာင္းမဲ့ ပံုေလးေနာ္။ ေၿပာင္းဖူးညွစ္ရတာ ေတာ့ ေတာ္ေတာ္လက္ဝင္မယ္ေနာ္မမ။ ငမ္းရံုဘဲတတ္ႏိုင္ပါတယ္။ :-)

    ReplyDelete
  2. မမလုေရ
    တကယ့္ကုိ အထူးအဆန္းေလးေတြခ်ည္းပဲ လုပ္ေကၽြးတာ ေက်းဇူးပါ။
    မမလုရဲ႕ ဘေလာ့ဂ္ေၾကာင့္ အခု ဟင္းေတြ ေကာင္းေကာင္းခ်က္တတ္လာျပီ။
    တယ္လီဖုန္းတံဆိပ္ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕ကုိေရာ သံုးျပီး က်ဳိလုိ႕ရပါသလား။ ေျဖေပးပါဦးေနာ္။
    မိမိငယ္

    ReplyDelete
  3. မဂၤလာပါ...

    ေျပာင္းဖူးေက်ာက္ေက်ာ ေတာ့ တစ္ခါမွ မစားဘူးေသးဘူးဗ်။
    လုပ္တဲ့ ပံုစံေလးေတြ ေဖာ္ျပထားလို႕ တစ္ရက္မွာ စုေပါင္းျပီး လုပ္စမ္းၾကည့္ပါအံုးမယ္။
    ေက်းဇူးပါေနာ္..

    ခင္မင္စြာျဖင့္
    ကိုမ်ဳိး

    ReplyDelete
  4. စုဗူးေလးေရ ႕ ႕ ႕
    လက္၀င္တယ္လုိ ႕ထင္ရေပမယ့္ေလ ၾကိဳးစားျပီး လုပ္ၾကည့္ပါဦးေနာ္။ သူငယ္ခ်င္းေတြစံုတဲ့အခါေပါ့ေနာ္။ အဆင္ေျပသြားမွာပါ။
    မိမိငယ္ေရ ႕ ႕ ႕
    တယ္လီဖုန္းတံဆိပ္ကုိလည္း သံုးလုိ႕ရပါတယ္ေနာ္။ ေရအခ်ဳိးအစားကုိေတာ့ တယ္လီဖုန္းတံဆိပ္ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕ထုပ္က ညႊန္ထားတဲ့အတုိင္း ထည့္ျပီး က်ဳိၾကည့္ပါေနာ္။
    ကုိမ်ဳိး (အညာေျမ)
    တစ္ရက္ေလာက္ စမ္းသပ္ျပီး လုပ္ၾကည့္ပါေနာ္။ အဆင္ေျပမွာပါေနာ္။ အလည္လာတဲ့အတြက္လည္း အရမ္းကုိ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္။

    ReplyDelete
  5. စားမယ္ေဟ့
    ေျပာင္းဖူးၾကိုက္တယ္ေလ
    လုပ္ၾကည့္မယ္.. အဆင္မေျပရင္ ျပန္ေမးမယ္..

    ReplyDelete
  6. မမလုလုေရ ... အစ္မရဲ့ ေၿပာင္းဖူးေက်ာက္ေက်ာနည္းေလးနဲ႔ ေက်ာက္ေက်ာလုပ္ၿပီး ဘုန္းၾကီးဆြမ္းကပ္မွာ လွဴၿဖစ္တယ္ အစ္မေရ။ အဆင္လည္းေၿပၿပီး အရသာေလးလည္းသိပ္ေကာင္းလို႔ ခဏခဏလုပ္ၿဖစ္မယ္ထင္ပါတယ္။
    ေက်းဇူးလည္းတင္ပါတယ္ေနာ္။ အစ္မ ဝမ္းသာရေအာင္လာေၿပာတာပါေနာ္။

    ReplyDelete