Tuesday, December 23, 2008
ေၾကာင္လွ်ာသီးသုပ္
အားလံုးမဂၤလာပါရွင္။ ဒီေန႕ေတာ့ ကၽြန္မရဲ႕ေမာင္ႏွမေတြကို ေၾကာင္လွ်ာသီးသုပ္ေလး လုပ္ေပးပါမယ္ေနာ္။ ေၾကာင္လွ်ာသီးကို ခါးတယ္ဆုိျပီး မစားဘဲေနၾကတဲ့ ေမာင္ႏွမေတြ ရွိမွာပါ။ ဒီေန႕ ကၽြန္မသုပ္ေပးတဲ့ ေၾကာင္လွ်ာသီးသုပ္ကေတာ့ လံုး၀မခါးဘဲ တစ္ပန္းကန္လံုး ဒီအတုိင္းစားခ်င္စိတ္ကုိ ေပါက္လာေစရပါမယ္။ အခု ေၾကာင္လွ်ာသီးသုပ္ကုိေတာ့ အိမ္မွာ ကၽြန္မအစ္ကုိက သုပ္တာပါ။ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့၊ ေၾကာင္လွ်ာသီး၊ ဆန္ေဆးရည္၊ သံပုရာသီး၊ ေျမပဲေလွာ္၊ ပုစြန္ေျခာက္၊ ဆီခ်က္၊ ငံျပာရည္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္နီတုိ႕ပါေနာ္။
ထမင္းအုိးတည္ဖုိ႕ ဆန္ေဆးတဲ့အခါ ရလာတဲ့ ဆန္ေဆးေရကုိ ဇလံုတစ္လံုးနဲ႔ ယူထားေပးပါ။ အသုပ္ မသုပ္ခင္ တစ္နာရီေလာက္အလို ေၾကာင္လွ်ာသီး အေတာင့္လုိက္ကုိ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ပါးပါးေလးေတြ ရေအာင္ လွီးေပးပါ။ လွီးျပီးသား ေၾကာင္လွ်ာသီးကုိမွ ဆားေလးနဲ႕ နယ္ျပီးေတာ့ ဆန္ေဆးေရထဲ စိမ္ေပးထားပါ။ အဲ့ဒီအခ်ိန္မွာ ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္ ခ်က္ထားေပးပါ။ ၾကက္သြန္နီ အစိမ္းတခ်ဳိ႕ကုိလည္း ပါးပါးေလးလွီးျပီး မမႊန္ေအာင္ ေရနဲ႔ေဆးျပီး စစ္ေပးထားပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြကုိလည္း ပါးပါးေလးျဖစ္ေအာင္ လွီးေပးထားပါ။ ေျမပဲနဲ႔ ပုစြန္ေျခာက္ကုိလည္း မညက္တညက္ေလးရေအာင္ ေထာင္းေပးပါ။ ေၾကာင္လွ်ာသီးစိမ္ထားတာ နာရီ၀က္ေလာက္ ၾကာတဲ့အခါ ေၾကာင္လွ်ာသီးေတြကုိ ဆယ္ယူျပီး ေရနဲ႔ သန္႔စင္ေအာင္ ေဆးျပီး အရည္ေတြ ညွစ္ထုတ္ပစ္ပါ။ ျပီးေတာ့မွ ေၾကာင္လွ်ာသီးေတြကုိ ဇလံုတစ္လံုးထဲထည့္၊ သံပုရာရည္ မ်ားမ်ားေလး ညွစ္ထည့္ေပးျပီး ငါးမိနစ္ေလာက္ႏွပ္ထား၊ ျပီးေတာ့မွ အဲ့ဒီ အသုပ္ဇလံုထဲကုိ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ေျမပဲေထာင္း၊ ပုစြန္ေျခာက္ေထာင္း၊ ငံျပာရည္၊ ဆီခ်က္တုိ႕ကုိထည့္ျပီး အားလံုးသမေအာင္ နယ္ေပးပါ။ အေပါ့အငံအရသာကုိ ျမည္းျပီး လုိတဲ့အရသာ ထပ္ျဖည့္ပါ။ ျပီးေတာ့မွ ပန္းကန္ျပားေလးထဲ အသုပ္ေတြထည့္၊ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေလးေတြ အေပၚကေန ျဖဴးလုိက္ရင္ျဖင့္ ေၾကာင္လွ်ာသီးသုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ရပါျပီေနာ္။
(အဲ့ဒီေန႕က ၾကက္သြန္ေၾကာ္တူးသြားလုိ႕ ပံုထဲမွာ မည္းမည္းတူးတူးေလးျဖစ္ေနတယ္။ သည္းခံစားေနာ္)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
စားခ်င္လိုက္တာ မမလုလုရယ္.
ReplyDeleteေၾကာင္လွ်ာသိးသုပ္ကို သိပ္ၾကိဳက္
မခါးေအာင္ ဆန္ေဆးေရနဲ႕စိမ္ရတာ ခုမွသိတယ္.. ဟီးဟီ သိဆို.. အိမ္က သုတ္ေကၽြးတာပဲ စားဘူးတာ။
ညီမေလးေရ
ReplyDeleteစားခ်င္ရင္ အ၀သာ တီးပစ္လုိက္။
မမလည္း ေၾကာင္လွ်ာသီးသုပ္ကုိ အရမ္းၾကိဳက္တယ္။