ေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုးမဂၤလာပါေနာ္။ ဒီေန႕ေတာ့ ကၽြန္မရဲ႕ ေမာင္ႏွမေတြကုိ ဇရစ္ရုိးနဲ႕ ဆူးပုပ္ကုိ ပုစြန္ဆိတ္ေလးနဲ႕ ေၾကာ္ေကၽြးပါဦးမယ္ေနာ္။ ဟင္းရံတစ္ခြက္ဆုိေပမယ့္ ေၾကာ္ေၾကာ္ျပီးစမွာ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ စားတဲ့အခါမွာေတာ့ အသားဟင္းနဲ႕ေတာင္ မလဲႏုိင္ပါဘူး။ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကုိအရင္ေျပာျပပါမယ္ေနာ္။
ဇရစ္ရုိး
ဆူးပုပ္
ပုစြန္
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ၾကက္သြန္နီ
ဆား
ဆီနဲ႕
ဟင္းခတ္မႈန္႕အနည္းငယ္တုိ႕ပါ။
more...
ဇရစ္ရုိးကုိ အရြက္ႏုေလးေတြရွိတဲ့ ထိပ္ပုိင္းကို ခ်ဳိးယူျပီး ေအာက္ဘက္ အရင္းပုိင္းေတြကုိ ၂ လက္မအရွည္ေလာက္ေတြ ျဖတ္ေတာက္ေပးပါ။ ျပီးရင္ ဇရစ္ရုိးေတြကုိ ဆားေလးနဲ႕ နာနာနယ္၊ ေရေဆးျပီး ေရစစ္ေပးထားပါ။
ဆူးပုပ္ရြက္ကုိ အခက္လုိက္ေရေဆးျပီးေတာ့မွ အရြက္ေလးေတြကုိ ေျခြယူပါ။
ပုစြန္ကုိ ေရေဆးျပီး ဆူးေတြ အာေခါင္မွာ မစူးရေအာင္ ေခါင္းေလးနဲ႕ အျမီးေလးေတြ ေျခြပစ္ပါ။ ျပီးေတာ့မွ ဆားေလးနည္းနည္းနဲ႕ နယ္ေပးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴနီတုိ႕ကုိ အခြံႏႊာ၊ ေရေဆးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ဓားျပားရုိက္ပါ၊ ၾကက္သြန္နီကုိ မထူမပါးေလး လွီးေပးထားပါ။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴနီကုိထည့္ျပီး ေမႊပါ။ ၾကက္သြန္စိမ္းနံ႕ေပ်ာက္ျပီး နည္းနည္းႏြမ္းသြားတာနဲ႕ ပုစြန္ကုိထည့္ပါ။ ပုစြန္အေကြးဆုိတဲ့အတုိင္း ပုစြန္ေလးေတြ ေကြးေကြးေလးျဖစ္ျပီဆုိတာနဲ႕ ဇရစ္ရုိးေတြကုိ ထည့္ေၾကာ္ပါ။ ဇရစ္ရုိးကလည္း ႏူးလြယ္ပါတယ္။ ျပီးတာနဲ႕ ဆူးပုပ္ရြက္ေလးေတြကုိထည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊ၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕အနည္းငယ္ထည့္၊ ေရေလး နည္းနည္းထည့္၊ ဒယ္အုိး အဖံုးအုပ္ျပီး ၂ မိနစ္ေလာက္ တည္ေပးပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ အေပါ့အငံျမည္းျပီး စိတ္ၾကိဳက္အရသာရျပီဆုိရင္ေတာ့ ဟင္းအုိးခ်လုိက္ပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ဇရစ္ရုိးဆူးပုပ္ရြက္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီေနာ္။
=) thanks!
ReplyDelete