Friday, October 31, 2008

ယုိးဒယားသေဘၤာသီးေထာင္း

Reactions: 

အားလံုးမဂၤလာပါရွင္။ ကၽြန္မရဲ႕ ေမာင္ႏွမေတြကုိ ဒီေန႕ေတာ့ ယုိးဒယားသေဘၤာသီးေထာင္းလုပ္ေကၽြး ပါမယ္ေနာ္။ ေမွာ္ဘီမွာရွိတဲ့ ကၽြန္မညီမေလးက သေဘၤာသီးစိမ္းေတြ သုပ္စားဖုိ႕ အမ်ားၾကီးထည့္ေပးလုိက္တာမုိ႕ အိမ္မွာ သေဘၤာသီးကုိ အမ်ဳိးမ်ဳိး သုပ္စားေနၾကတာ။ အဲ့ဒီထဲက ယုိးဒယားသေဘၤာသီးေထာင္းလုပ္နည္းေလးကုိ ေမာင္ႏွမေတြကုိ မွ်ေ၀လုိက္ပါတယ္ေနာ္။
လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ (၅) ေယာက္စာအတြက္
သေဘၤာသီးအစိမ္း
ငရုတ္သီးအစိမ္း + အမွည့္
ငါးပိစိမ္းစား
ပုစြန္ေျခာက္
ေျမပဲေလွာ္
ပဲေတာင့္ရွည္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
သံပုရာသီး
ငံျပာရည္
သၾကား
ဟင္းခတ္မႈန္႕တုိ႕ပါေနာ္။

သေဘၤာသီးကုိ အခြံႏႊာ၊ ထက္ျခမ္းျခမ္း၊ အေစ့ထုတ္ျပီး ေရေဆးေပးပါ။ ျပီးေတာ့မွ သေဘၤာျခစ္နဲ႕ သေဘာၤသီးေတြကုိ ျခစ္ယူပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ အခြံႏႊာ ေရေဆးေပးထားပါ။ ငရုတ္သီးေတြကုိ ေရေဆးျပီး အညွာေျခြေပးထားပါ။ ပဲေတာင့္ရွည္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတုိ႕ကုိလည္း ေရေဆးေပးထားျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိ မထူမပါး လွီးပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အလံုးေသးပါက ထက္ျခမ္းျခမ္းထည့္ႏုိင္ပါတယ္။ ပဲေတာင့္ရွည္ကုိ ၁ လက္မခဲြ အရွည္ေလာက္ေတြရေအာင္ ျဖတ္ထားေပးပါ။ ငါးပိစိမ္းစားကုိ မီးအံုးေပးထားပါ။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ ေဇာက္နက္တဲ့ ငရုတ္ဆံုထဲကုိ ၾကက္သြန္ျဖဴအရင္ထည့္ေထာင္းပါ၊ ျပီးရင္ ငရုတ္သီးေတာင့္ေတြ ထည့္ေထာင္း၊ ျပီးတာနဲ႕ ငါးပိစိမ္းစား၊ သၾကား၊ ပုစြန္ေျခာက္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕တုိ႕ကုိထည့္ျပီး အားလံုး သမေအာင္ ေထာင္းပါ။ ပုစြန္ေျခာက္ညက္စရာမလုိပါဘူး။ ျပီးတာနဲ႕ ပဲသီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတုိ႕ကုိ ထည့္ျပီး အားလံုးသမေအာင္ အသာေလးေမႊေပးပါ။ ျပီးရင္ သၾကားနဲ႕ ငံျပာရည္ကုိထည့္၊ ျခစ္ထားတဲ ့သေဘၤာသီးေတြကုိ ထည့္ျပီး တစ္ဘက္က တူေလးဆြေပး၊ လက္တစ္ဘက္ ငရုတ္က်ည္ေပြ႕နဲ႕ အသာအယာလွည့္ေထာင္းေပးပါ။ ျပီးရင္ ညွစ္ထားတဲ့ သံပုရာရည္ကုိပါ ဆမ္းထည့္ျပီး အားလံုး သမေအာင္ ေထာင္း၊ အရသာ အေပါ့အငံကုိျမည္းျပီး လုိတဲ့အရသာကုိ ကဲထည့္၊ ျပီးရင္ ေျမပဲေထာင္းေလးကုိပါ ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။ စိတ္ၾကိဳက္အရသာေတြ႕ျပီဆုိရင္ ေတာ့ ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္အရသာေလးနဲ႕ ယုိးဒယား သေဘၤာသီးေထာင္းေလး ရပါျပီေနာ္။
တြဲဖက္စားသံုးတာေလးကေတာ့ ေကာက္ညွင္းကင္၊ ၾကက္ေၾကာ္တုိ႕နဲ႕ သံုးေဆာင္ပါေနာ္။

7 comments:

  1. မမလုေရ ႕ ႕
    သေဘၤာသီးေထာင္း အရမ္းၾကိဳက္တယ္။
    ေကာက္ညွင္းကင္လည္း ၾကိဳက္တယ္။
    ေကာက္ညွင္းကင္လုပ္နည္းေလးပါ ေရးေပးဦး

    ReplyDelete
  2. ယုိးဒယားသေဘၤာသီးေထာင္း အရမ္းၾကိဳက္တာ။ ေဝမွ်ေပးလို႕ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္။ သေဘၤာသီးရွိတဲ့ အခ်ိန္ၾကရင္ လုပ္စားၾကည့္လိုက္အုန္းမယ္။ :P :P

    ReplyDelete
  3. ေကာက္ညွင္းကင္တဲ႔ စိတ္၀င္စားသြားျပန္ျပီ
    ဘယ္လုိလဲ မသိဘူး

    ReplyDelete
  4. ညီမေလးတုိ႕ေရ ႕ ႕႕
    သေဘၤာသီးေထာင္း ၾကိဳက္တယ္ဆုိလုိ႕ ေက်းဇူးေနာ္။ မမလည္း သိပ္ၾကိဳက္တယ္။ ညီမေလး megumi ေရ ဂ်ပန္မွာ သေဘၤာသီးရွားတယ္ေနာ္။ အုိကီနာ၀ါက ရတဲ့အခါ သုပ္စားေပါ့ေနာ္။
    ညီမေလးမုဒိတာေရ ႕ ႕ သေဘၤာသီးသုပ္အတြက္လည္း ေက်းဇူး။ ေကာက္ညွင္းကင္လုပ္နည္းေလးလည္း တင္ေပးထားတယ္ေနာ္။

    ReplyDelete
  5. ေရႊခိုင္November 5, 2008 at 11:03 AM

    မလုလုေရ-
    ယိုးဒယားမေတြသုပ္တာ ငပိစိမ္းစားထည့္တာ မေတြ ့မိဘူး၊
    တခ်ဳိ ့က ကဏန္းေပါက္စ (ဆားရည္စိမ္လို ့ထင္တယ္) ထည့္တယ္၊

    ReplyDelete
  6. ေရႊခုိင္ေရ ႕ ႕
    ဂဏန္းဆားရည္စိမ္ထည့္သုပ္တာက လာအုိဘက္ကသူငယ္ခ်င္းေတြ သုပ္ေကၽြးတာ စားဖူးတယ္။ မမလုသူငယ္ခ်င္းမေလး (ထုိင္းမေလး) သုပ္တဲ့အထဲေတာ့ ငါးပိစိမ္းစားထည့္သုပ္တယ္။ ကြဲလဲြႏုိင္ပါတယ္၊ ၾကိဳက္တဲ့အေပၚမူတည္ျပီးေတာ့ေလ။

    ReplyDelete
  7. အစ္မတို ့ေရ..
    ကိုယ္သိခ်င္တဲ့ မုန္ ့လုပ္နည္းေလးေတြကို တစ္စုတစ္စည္းတည္းေတြ ့ရတဲ့
    ဒီ၀ဘ္ဆုိက္ေလးျဖစ္ေျမာက္ေအာင္ လုပ္ေပးထားတဲ့သူအားလံုးကို ေက်းဇူးအရမ္းတင္ပါတယ္...
    မုန္ ့လုပ္နည္းေလးေတြကို အသိမိတ္ေဆြကို ျပန္လည္ေ၀မွ်ေပးဖို ့အတြက္ လည္း ကူးသြားပါတယ္...

    ReplyDelete