အားလံုးမဂၤလာပါရွင္။ ကၽြန္မ ဒီတေလာမွာ အလုပ္မ်ားသြားတဲ့အတြက္ ေမာင္ႏွမေတြကုိ ဟင္းအသစ္ ခ်က္မေကၽြးျဖစ္ခဲ့ပါဘူးေနာ္။ အဲ့ဒီအတြက္ ခြင့္လႊြတ္ဖုိ႕ အရင္ေတာင္းပန္ပါတယ္။ အလုပ္ကလည္းပင္ပန္း၊ လူက အစားကလည္းပ်က္ေတာ့ ဘာစားရမွန္းမသိေအာင္ကုိ ျဖစ္ခဲ့မိတာပါ။ အဲ့ဒါနဲ႕ပဲ အိမ္မွာ ရွိေနတဲ့ ငါးနီတူေျခာက္ ေလးကို ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး သုပ္စားဖုိ႕ စိတ္ကူးရခဲ့တာပါ။
ငါးနီတူသုပ္လုပ္ဖုိ႕အတြက္ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့
ငါးနီတူေျခာက္
ငါးပိစိမ္းစား
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ၾကက္သြန္နီ
ငရုတ္သီးစိမ္း
သံပုရာသီး
ငရုတ္ေကာင္း
ဆားအနည္းငယ္တုိ႕ပါေနာ္။
ငါးနီတူေျခာက္ကုိ ေခါင္းနဲ႕ ဗုိက္ေတြကုိ ဖယ္ရွားပစ္ပါ။ ငါးပိစိမ္းစားကုိ မီးကင္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီတုိ႕ကုိ အခံြႏႊာ၊ ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးေပးပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းကုိ အညွာေျခြ၊ ေရေဆးျပီး ေရစစ္ေပးထားပါ။
ငါးေျခာက္ကုိ သန္႕စင္ျပီးတဲ့အခါမွာ မီးဖိုေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ငါးေျခာက္ ထည့္ျပီး ငါးေျခာက္ကုိ မီးအသင့္အတင့္နဲ႕ ၾကြတ္လာေအာင္ ေလွာ္ေပးပါ။ နည္းနည္းေတာ့ ေညွာ္ပါတယ္။ ငါးေျခာက္ေလွာ္ျပီးတဲ့အခါ သီးသန္႕ဖယ္ထားေပးျပီး အဲ့ဒီဒယ္အုိးနဲ႕ပဲ ငရုတ္သီးေတြကုိ ထည့္ျပီး မီးခပ္ေႏြးေႏြးနဲ႕ေလွာ္ပါမယ္။ ငရုတ္သီးေတြ က်က္ျပီဆုိရင္လည္း သီးသန္႕ဖယ္ေပးထားပါ။
ျပီးရင္ ငရုတ္ဆံုထဲကုိ မီးကင္ထားတဲ့ ငါးပိစိမ္းစား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴအနည္းငယ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႕ ငရုတ္ေကာင္း တုိ႕ကုိ ထည့္ေထာင္းပါ။ သံပုရာသီးကုိလည္း အစိတ္ေလးေတြ စိတ္ေပးထားပါ။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္တဲ့အခါမွာ ဇလံုတစ္လံုးထဲကုိ ေလွာ္ထားတဲ့ ငါးေျခာက္ရယ္၊ လွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ေထာင္းထားတဲ့ အဆာပလာေတြရယ္၊ ဆားအနည္းငယ္၊ သံပုရာရည္ႏုိင္ႏုိင္ညွစ္ျပီး အားလံုး သမေအာင္ေရာနယ္ေပးပါ။ အရသာအေပါ့အငံကုိ ျမည္းပါေနာ္။
အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ စားရတာ ခံတြင္းျမိန္ေစျပီး လွ်ာသြက္ေစမယ့္ ငါးနီတူေျခာက္သုပ္ေလး ရပါျပီေနာ္။ လုိက္ဖက္တဲ့ ဟင္းစပ္ကေတာ့ မွ်စ္တာလေပါဟင္း၊ ကင္းပံုရြက္ေၾကာ္ခ်က္၊ ပဲနီေလးၾကာဇံဟင္းတုိ႕နဲ႕ပါေနာ္။
ကၽြန္မေမာင္ႏွမေတြလည္း ဟင္းေတြစားတာ ျငီးေငြ႕တဲ့အခါ၊ ခံတြင္းပ်က္တဲ့အခါ ငါးနီတူေျခာက္သုပ္ေလး လုပ္စားၾကည့္ဦးေနာ္။
ငါးနီတူကိုု ငပလီ မွာ ပထမဆုုံးစားဘူးတယ္။ အမဲေရာင္ ခ်ီးေလးေတြထြင္ ရတာ သတိျပဳမိပါတယ္။ မခါးေအာင္ေပါ့။ ငရုုပ္သီး နဲ့ေရာ ေက်ာ္တာလဲ စားဘူးတယ္။ ထမင္းနဲ ့စားဘိုု ့ေတာ္ေတာ္ လိုုက္ဖက္သလိုု ေရေႏြးၾကမ္းနဲ ့ျမည္းဘိုု ့လဲ လုုက္ဖက္ပါတယ္။ လုုလုု ေရ ရန္ကုုန္ျပန္ရင္ စားရမဲ့စာရင္းထဲတိုု ့ထားလုုိက္ပါျပီ။ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
ReplyDeleteဟုတ္တယ္ အန္တီေမေရ ႕ ႕ ႕
ReplyDeleteငါးနီတူရဲ႕ ၀မ္းဗုိက္က ေခ်းေတြကုိ ထုပ္ပစ္မွ ေကာင္းတာ။ ေနာက္မဟုတ္ရင္ ခးါတတ္တယ္ေလ။ ရန္ကုန္ျပန္ေရာက္ရင္ ေျပာဦးေနာ္။ စားမယ့္ဟင္းအမယ္ေတြက မ်ားလြန္းလုိ႕ စားႏုိင္ပါ့မလား မသိ