Monday, April 28, 2008

ငါးသေလာက္အခ်ဥ္ေပါင္း

Reactions: 

ဒီေန႕မွာေတာ့ ကၽြန္မရဲ႕ခ်စ္ေမာင္ႏွမေတြကုိ ေမာ္လျမိဳင္အစားအစာတစ္မ်ဳိးျဖစ္တဲ့ ငါးသေလာက္အခ်ဥ္ ေပါင္းေလး ခ်က္ေကၽြးပါရေစဦးေနာ္။ ငါးသေလာက္ကုိ ဆီျပန္ဟင္းပဲ ခ်က္ခ်က္၊ အရုိးႏူးပဲေပါင္းေပါင္း အမ်ဳိးမ်ဳိးခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္တတ္ၾကသလုိ အခုတစ္ခါမွာလည္း ဟင္းရည္ရႊဲရႊဲေလးဆမ္းစားလုိ႕လည္းရေအာင္၊ အရည္ေသာက္လုိမ်ဳိးေလးလည္း စားလုိ႕ရေအာင္ ခ်က္ေကၽြးပါရေစဦးေနာ္။
ငါးသေလာက္အခ်ဥ္ေပါင္းခ်က္ဖို႕ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ငါးသေလာက္ (၅၀) သားခန္႕ အေလးခ်ိန္ရွိတစ္ေကာင္၊ ေမာ္လျမိဳင္ရွာလကာရည္ လက္ဘက္ရည္ပန္းကန္လံုး ၁ လံုးခဲြ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဥတစ္လံုး ၁၀ ဥ၊ ၾကက္သြန္နီဥၾကီး ၅ လံုး၊ ခ်င္း လက္ႏွစ္ဆစ္၊ စပါးလင္ခပ္တုတ္တုတ္ ၃ ပင္၊ ငရုတ္သီးအမွည့္ေတာင့္ ၁၀ ေတာင့္မွ ၂၀ ခန္႕၊ ဆား၊ သၾကား၊ နႏြင္းမႈန္႕၊ အခ်ဳိမႈန္႕တုိ႕ပါပဲေနာ္။ ငါးသေလာက္ အေကာင္လတ္ကုိ အေၾကးထုိး၊ ဗုိက္ခဲြ၊ ကလီစာေတြထုတ္ပစ္၊ ေခါင္းကုိလည္း အခၽြဲေတြနဲ႕ ပါးဟက္ေတြ ထုတ္ပစ္ျပီး ေရနဲ႕ သန္႕စင္ေအာင္ ေဆးေၾကာပါ။ ျပီးရင္ ငါးကုိ အလ်ားလုိက္ထားျပီး လက္သံုးလံုးအရြယ္အကြင္းလုိက္ လွီးေပးပါ။ လွီးျပီးသားငါးေတြကုိ သၾကား၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕၊ နႏြင္းမႈန္႕၊ ရွာလကာရည္ တုိ႕နဲ႕ အရသာခပ္ျပင္းျပင္းနယ္ထားျပီး နာရီ၀က္ တစ္နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားလုိက္ပါ။ (တခ်ဳိ႕ကေတာ့ ငါးပိစိမ္းစားေမႊးေမႊးေလးကုိ နည္းနည္းထည့္တတ္ၾကတယ္) ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ခ်င္းတုိ႕ကုိ အခြံႏႊာ၊ ေရေဆးျပီး ၾကက္သြန္နီကုိ ေလးစိတ္ထုိးေပးပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓားျပားရုိက္ေပးပါ။ ခ်င္းကုိ ပါးပါးလႊာလႊာေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးေပးပါ။ စပါးလင္ကုိ အေပၚတစ္လႊာဖယ္ပစ္ျပီးေတာ့ ေရနဲ႕ေသခ်ာေဆး၊ ေရစင္ေအာင္ခါ၊ ျပီးေတာ့မွ ဓားျပားရုိက္ျပီး သံုးပုိင္းပုိင္းထားေပးပါ။

အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ ေပါင္းအုိးထဲကုိ ေအာက္ဆံုးကေန စပါးလင္ထည့္၊ ျပီးေတာ့ ငါးေတြထည့္၊ အေပၚကေန ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ခ်င္း၊ စတာေတြကုိထည့္ ျပီးေတာ့ ရွာလကာရည္ထည့္၊ ျပီးေတာ့မွ အေပၚကေန ငါးျမဳပ္တဲ့အထိ ေရထည့္ေပးျပီး အုိးအဖံုးအုပ္၊ မီးဖုိေပၚတင္ျပီး စတည္ေပးပါေနာ္။ ၁၅ မိနစ္ေလာက္တည္ျပီးရင္ မီးဖုိမီးပိတ္ျပီး၊ ခဏအေအးခံျပီးေတာ့ အဖံုးဖြင့္၊ ငါးေလးေတြကုိ မေၾကရေအာင္ အသာေလးအထက္ေအာက္လွန္ျပီးေတာ့ ေရခပ္မ်ားမ်ားေလးထည့္ျပီး တည္ေပးပါေနာ္။ အရုိးႏူးအိေနတဲ့အထိ ၾကိဳက္ရင္ အရုိးႏူးတဲ့အထိ တည္ေပးႏုိင္ျပီး၊ အရုိးေလးေတြ ႏူးတႏူးခပ္မာမာေလးရခ်င္ရင္ေတာ့ ဒီတစ္ခါ ၁၀ မိနစ္ေလာက္ တည္ျပီးရင္ ငရုတ္သီးေတာင့္ေလးေတြ ခပ္၊ အရသာကုိျမည္းျပီး လုိတဲ့အရသာျဖည့္၊ ကုိယ္ၾကိဳက္တဲ့အရသာရျပီဆုိရင္ေတာ့ ဟင္းအုိးခ်လုိက္ရံုပါပဲေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ငါးသေလာက္ အခ်ဥ္ေပါင္းေလး တစ္ခြက္ရပါျပီ။ အဲ့ဒီဟင္းကုိ ထမင္းနဲ႕ အရည္ဆမ္းစားလုိ႕ ရသလုိ ဟင္းရည္ေသာက္အေနနဲ႕လည္း ခ်က္စားတတ္ပါတယ္။ ကၽြန္မတုိ႕ ငယ္ငယ္တုန္းက အဖြားက ငါးသေလာက္ကုိ အဲ့ဒီလုိ အခ်ဥ္ေပါင္းေလးခ်က္ျပီးရင္ နံျပားေလးနဲ႕တုိ႕စားခုိင္းေသးတယ္။ အစတုန္းက ဘယ္လုိၾကီးမွန္း မသိေပမယ့္ နံျပားပူပူေလးနဲ႕ အဲ့ဒီငါးသေလာက္အသားခ်ဥ္ျဖံဳးအိအိေလးနဲ႕ တဲြ၀ါးမိသြားတဲ့အခါ သိပ္အရသာ ရွိတာပဲ။ ငရုတ္သီးေတာင့္လည္း ကိုက္မိရင္ေတာ့ စပ္လုိက္တဲ့အမ်ဳိး၊ နံျပားေနာက္တစ္လုပ္ကုိ အလ်င္အျမန္ သြပ္သြင္းလုိက္မွ အစပ္ေျပသြားသလုိလုိေပါ့။ ႕ ႕ ႕
ကၽြန္မရဲ႕ခ်စ္ေမာင္ႏွမေတြလည္း ငါးသေလာက္နံ႕မခံႏုိင္ဘူး၊ ညွီတယ္လုိ႕ ထင္ရင္၊ ဒါမွမဟုတ္ ရာသီဥတု ပူပူမွာ ဆီျပန္ဟင္းေတြ မစားခ်င္ဘူးဆုိရင္ေတာ့ တစ္ခါေလာက္ ငါးသေလာက္ကုိ အခ်ဥ္ေပါင္းေလး ခ်က္စားၾကည့္ၾကပါဦးလုိ႕ ႕ ႕ ႕ ႕

0 comments:

Post a Comment