ငါးျမင္းဇီးျဖဴသီးဟင္းခ်က္ဖုိ႕ လုိအပ္တာေတြကေတာ့ ငါးျမင္း၊ ဇီးျဖဴသီး၊ ငရုတ္သီးအပုအပြေတာင့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ငံျပာရည္၊ ဆား၊ နႏြင္းမႈန္႕နဲ႕ အခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္တုိ႕ပါေနာ္။
ငါးျမင္းကုိ ေရေဆးျပီး အရြယ္ေတာ္အတံုးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ တံုးေပးပါေနာ္။ ျပီးေတာ့မွ ငါးကုိ ဆား၊ နႏြင္းမႈန္႕၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ဳိမႈန္႕တုိ႕နဲ႕ နယ္ေပးထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီတုိ႕ကုိ အခြံႏႊာထားျပီး ငရုတ္သီးအပုေတာင့္နဲ႕ ေထာင္းထားေပးပါေနာ္။ ဇီးျဖဴသီးေတြကုိလည္း ထုျပီးေတာ့ အေစ့ေတြဖယ္ထားေပးပါေနာ္။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ျပီးရင္ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာျပီဆုိရင္ေတာ့ နႏြင္းမႈန္႕ေလး နည္းနည္းထည့္လုိက္ပါျပီ။ ျပီးရင္ ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီးၾကက္သြန္တုိ႕ကုိထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။ ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာျပီး ေရႊအုိေရာင္ေျပာင္းလာတဲ့အခါမွာေတာ့ နယ္ထားတဲ့ ငါးေတြကုိထည့္ျပီး ငရုတ္သီးေတြနဲ႕ ႏွံ႕ေအာင္ေမႊေပးပါေနာ္။ ျပီးရင္ အုိးအဖံုးေလးပိတ္ျပီး ခဏေလာက္တည္ေပးပါ။ ေရကုန္လုိ႕ ဟင္းအုိး ဖ်စ္ဖ်စ္ျမည္လာရင္ ဇီးျဖဴသီးစိတ္ေတြကုိထည့္၊ ငါးျမဳပ္ေအာင္ေရထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ျပီး မီးအသင့္အတင့္နဲ႕ ခပ္ၾကာၾကာေလးတည္ေပးပါ။ ဒါမွ ဇီးျဖဴသီးထဲက အခ်ဥ္ေတြက ငါးထဲကုိ အရသာ၀င္သြားမွာေလ။ ဟင္းအုိး ဆီျပန္ျပီဆုိရင္ အေပါ့အငံကုိျမည္းျပီး ငရုတ္သီးေလးေတြကုိ ထက္ျခမ္းခဲြဲထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ျပီး ဟင္းအုိးခ်လုိက္ရံုပါပဲေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ခ်ဥ္ျဖံဳးျဖံဳးအရသာေလးနဲ႕ ငါးျမင္းဇီးျဖဴခ်က္ေလး ရပါျပီေနာ္။
Ma Lu Lu,
ReplyDeleteI don't know zee-phyu-thee. How it looks like. If possible,could you please put pic of zee-phyu-thee? :P Thanks for ur sharing.