ဒီေန႕ ကၽြန္မေမာင္ႏွမေတြကုိ ၾကက္ဟင္းခါးသီးငါးဖယ္အစာသိပ္ဟင္းေလး ခ်က္ေကၽြးပါရေစ။ ငါးဖယ္နဲ႕မွ မဟုတ္ပါဘူး။ မိမိၾကိဳက္ႏွစ္သက္မယ့္ ပုဇြန္၊ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ၀က္သား၊ အမဲသား စတာေတြနဲ႕လည္း အစာသိပ္လုိ႕ရပါတယ္ေနာ္။ အခါးေၾကာက္တဲ့သူေတြအတြက္လည္း အဆင္ေျပေအာင္ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကုိ အခါးသက္သာေစျပီး အိအိေလး စားလုိ႕ရေအာင္ ခ်က္တဲ့နည္းေလး ေျပာပါရေစေနာ္။
ၾကက္ဟင္းခါးသီးအစာသိပ္ဖုိ႕အတြက္ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ၾကက္ဟင္းခါးသီး၊ ငါးဖယ္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခ်င္း၊ ငရုတ္သီး၊ ငံျပာရည္၊ ဆား၊ သၾကားနဲ႕ ဆီအနည္းငယ္တုိ႕ပါေနာ္။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကုိ အသီးအရြယ္ကုိၾကည့္ျပီး အလယ္ကေန ႏွစ္ပုိင္း သုိ႕မဟုတ္ သံုးပုိင္း ပုိင္းပါ။ ျပီးရင္ အလယ္က အေစ့ေတြကုိ ဖယ္ထုပ္ပစ္ပါ။ ျပီးရင္ ဆန္ေဆးေရနဲ႕ တစ္နာရီေလာက္ စိမ္ေပးထားပါေနာ္။ ငါးဖယ္ကုိ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆား၊ သၾကား၊ အခ်ဳိမႈန္႕ေလးနည္းနည္းနဲ႕ ေထာင္းေပးပါ။ ၾကက္သြန္နီကုိ အခြံႏႊာ၊ ေရေဆးျပီး ခပ္ေသးေသးျဖစ္ေအာင္လွီးထားေပးပါ။ ငရုတ္သီးအေရာင္မႈန္႕နဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီေလးကုိေလး ေထာင္းေပးထားပါဦးေနာ္။ ျပီးေတာ့မွ ေထာင္းထားတဲ့ငါးဖယ္နဲ႕ ခပ္ေသးေသးျဖစ္ေအာင္ လွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးၾကက္သြန္ေထာင္းနဲ႕ ငံျပာရည္အနည္းငယ္တုိ႕ကုိ ပန္းကန္တစ္လံုးထဲထည့္ျပီး သမေအာင္ ေရာနယ္ေပးပါ။ အဆာေတြ အဆင္သင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ ဆန္ေဆးေရစိမ္ထဲကေန ၾကက္ဟင္းခါးသီးေတြကုိ ဆယ္ယူျပီးေတာ့ ေရေလးနဲ႕ ေဆးျပီး ေရစစ္ပါ။ ျပီးေတာ့မွ ၾကက္ဟင္းသီးထဲကုိ ငါးဖယ္အဆာေတြကုိ ဇြန္းနဲ႕ ထည့္ေပးပါ။ အဆာေတြ အျပင္ကုိလွ်ံမထြက္ေအာင္ သတိထားျပီး အဆာသြပ္ေပးပါေနာ္။ ဟင္းအႏွစ္ရေစဖုိ႕အတြက္ အဆာနည္းနည္းကုိ သီးသန္႕ခ်န္ထားေပးပါေနာ္။
ဒယ္အုိးထဲကုိ အဆာသြပ္ထားတဲ့ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေတြကုိစီစီရီရီထည့္ပါ။ ျပီးေတာ့ သပ္သပ္ဖယ္ထားတဲ့ အဆာေတြကုိ ထည့္ပါ။ ျပီးေတာ့မွ ၾကက္ဟင္းခါးသီးတစ္၀က္ေလာက္ျမဳပ္တဲ့အထိ ေရထည့္ေပးပါ။ ဆီလည္းထည့္ေပးျပီး အဖံုးဖံုးလုိက္ပါေနာ္။ ဟင္းအုိးျပင္တာ အသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ မီးအသင့္အတင့္နဲ႕ မီးဖုိေပၚ ဟင္းအုိးတင္ျပီး တည္ေပးပါေနာ္။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေတြ ဟုိဘက္ဒီဘက္အက်က္ညီေအာင္ေရာ၊ ေၾကမသြားေအာင္ေရာ သတိထားျပီး ခ်က္ေပးပါေနာ္။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးလည္းႏူးျပီ၊ ဆီလည္းျပန္ျပီဆုိရင္ေတာ့ အေပါ့အငံျမည္းျပီး ဟင္းအုိးခ်ရံုပါပဲေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ အဆာမ်ားမ်ားနဲ႕ ၾကက္ဟင္းခါးသီးအစာသိပ္ဟင္းေလး ရပါျပီေနာ္။ ကၽြန္မေမာင္ႏွမေတြလည္း စမ္းျပီး ခ်က္ၾကည့္ပါဦးေနာ္။
ဗံုလံုသီးအစာသိပ္ဘဲ စားဘူးတယ္ ဒီတခါ ျကက္ဟင္းခါးသီး ၀ယ္ျပီး သိပ္စားမွ ဘဲ ဂြတ္ ဂလု ့ ့ ့
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteစားခ်င္စရာေတြ ၾကည့္ေတာင္မၾကည့္ရဲဘူး
ReplyDeleteဒုုကၡေရာက္တယ္ အစားဘဲစဥ္းစားေနတယ္
ရန္ကုုန္ျပန္ျပီး စအစားပုုပ္ခ်င္တယ္
လုုလုုေရ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
good
ReplyDelete