Saturday, January 5, 2008

၀က္သားကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္

Reactions: 

<

ဒီေန႕ေတာ့ ကၽြန္မရဲ႕ ခ်စ္ေမာင္ႏွမေတြကုိ ၀က္သားကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္ေလး ခ်က္ေကၽြးပါရေစဦးေနာ္။ တခါတေလ ဟင္းအေျပာင္းအလဲေလး ျဖစ္ေအာင္ ျမန္မာလုိ ဆီျပန္ဟင္းမခ်က္ဘဲ ကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္လုိက္ရေအာင္ေနာ္။ ၀က္သားကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္ဖုိ႕အတြက္ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ၀က္သားအသားေကာင္းေကာင္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင့္၊ တရုတ္ပဲငံျပာရည္အပ်စ္၊ အက်ဲ၊ ခ်င္း၊ ေကာ္မႈန္႕ (corn flour) ၊ ဂ်ဳံမႈန္႕ (wheat flour)၊ သၾကား၊ အခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္၊ တရုတ္နံနံ၊ ဆားအနည္းငယ္နဲ႕ ဆီတုိ႕ပါေနာ္။

၀က္သားကုိ သန္႕စင္ေအာင္ ေရေဆးျပီး ေလးေထာင့္အတံုးေလးေတြ တံုးပါ။ ျပီးေတာ့မွ ေကာ္မႈန္႕၊ ဂ်ဳံမႈန္႕၊ ဆား၊ သၾကား၊ အခ်ဳိမႈန္႕၊ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္တုိ႕နဲ႕ ေရာနယ္ျပီး ႏွပ္ေပးထားပါ။ ၾကက္သြန္နီကုိလည္း အခြံႏႊာ၊ ေရေဆးျပီး ေလးေထာင့္ဘေလာ့ဂ္တံုးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ တံုးထားေပးပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ အခြံႏႊာျပီး ဓါးျပားရုိက္ေပးထားပါ။ ခ်င္းကုိ အခြံႏႊာ၊ ေရေဆးျပီး အေခ်ာင္းေလးေတြျဖစ္ေအာင္ ပါးပါးလွီးေပးထားပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိ ေရေဆးျပီး အကြင္းလုိက္ေလးေတြ လွီးေပးထားပါ။ တရုတ္နံနံကုိလည္း ေရေဆးျပီးမထူမပါးေလး လွီးေပးထားပါေနာ္။ ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင့္ကုိလည္း အညွာေျခြျပီး သန္႕ရွင္းေရးလုပ္ထားေပးပါ။
အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာျပီဆုိရင္ေတာ့ ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင့္ေတြကုိ ၾကြပ္ေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ။ အက်က္ညီျပီး ကၽြမ္းမသြားရေအာင္ ငရုတ္သီးကုိ ဟုိဘက္ဒီဘက္လွန္၊ မီးအသင့္တင့္နဲ႕ ေၾကာ္ေပးပါ။ ၾကြပ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ ငရုတ္သီးေတာင့္ေတြကုိ ဆီအုိးထဲကေန ပန္းကန္တစ္ခ်ပ္ထဲ ဆယ္ထည့္ထားေပးပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆီထဲကုိ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ခ်င္းရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဓါးျပားရုိက္ရယ္ထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴစိမ္းနံ႕ေပ်ာက္ျပီး ႏြမ္းတာနဲ႕ နယ္ႏွပ္ထားတဲ့ အသားေတြကုိထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ။ အသားႏူးရေအာင္ ေရနည္းနည္းထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ျပီး ခဏေလာက္ ႏွပ္ေပးထားပါ။ အသားႏူးေလာက္ျပီဆုိရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္နီနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးပါ။ (ၾကိဳက္တတ္ျပီး ၀ယ္ထားတာ အဆင္သင့္ရွိရင္ေတာ့ ငရုတ္ပြ၊ မႈိ စေသာ အျခားအသီးအရြက္မ်ားထည့္ႏုိင္ပါတယ္) ျပီးရင္ေတာ့ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္နည္းနည္းနဲ႕ အက်ဲနည္းနည္းစီထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။ ၾကက္သြန္နီကုိလည္း အရမ္းၾကီးႏြမ္းေအာင္ မေၾကာ္နဲ႕ေနာ္။ အရသာ အေပါအငံကုိ ျမည္းျပီး ဖယ္ထားတဲ့ ငရုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္ကုိထည့္၊ တရုတ္နံနံေလး အုပ္ျပီး သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါတယ္ေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ၀က္သားကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္ ရပါျပီေနာ္။ အားေပးၾကပါဦးေနာ္။

2 comments:

  1. ေအပရယ္October 8, 2009 at 2:42 PM

    အစ္မလုလု ....
    ၀က္သားကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္ကိုျမင္ေနရျပီး ဘယ္လိုေၾကာ္တယ္ဆိုတာ ဖတ္မရေတာ့ မခ်က္တတ္ဘူးျဖစ္ေနတယ္အစ္မရယ္ .... more ....လို႔ေရးထားတဲ့ ဟင္းေတြအကုန္လံုးအေၾကာင္းကိုျပည့္ျပည့္စံုစံုသိခ်င္ပါတယ္။

    ေအပရယ္

    ReplyDelete
  2. ခင ္(မိဆိုးေလး)June 24, 2010 at 2:30 PM

    ေက်းဇူးပါ မမလုလု..။ ခု မမရဲ ့ blog ေလးက အရမ္းတန္ဘိုးရွိျပီး မသံုးတည့္ေနတယ္။ ခ်က္စားခ်င္တာေလးရွိရင္ ဝင္ႀကည့္လိုက္ ခ်က္စားလိုက္နဲ ့ေပါ့။ဒီမွာ ျမန္မာ အစားအစာကို ကိုယ့္ဘာသာ ရွာက်န္ခ်က္စားေနခဲ့တာဆိုေတာ့။
    ၂၀၀၇ ထဲက ဂ်ာမဏီမွာေက်ာင္းတက္ေနတဲ့သူငယ္ခ်င္းက ဒီBlog ေလးကို မိတ္ဆက္ေပးခဲ့တယ္။ Comment ေတြ C box ေတြမွာ သိပ္မေရးျဖစ္ေပမယ့္ အျမဲတမ္းေရာက္ပါတယ္။ ခ်စ္တဲ့ ခင္

    ReplyDelete