![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixIdYDn4zvKAKoFQiBw6pcg086-vCAYo0rWehdkScyjg4mSPL1a0b5F55V_45tk0nijV-dz3Z0JLpy2HvLbUu86zs23FvVi4nTTcQTvFbM6dW0Gv5QPJljO5Ep-B9N9O_rVrKTkQ0Vm7I/s400/fruit_cocktail.jpg)
ပဲၾကာဇံကုိ ၁၀ မိနစ္ခန္႕ ေရစိမ္ထားျပီးမွ ေရေႏြးဆူဆူမွာျပဳတ္ျပီး ေရစစ္ထားေပးပါ။ ျပီးေတာ့မွ သံုးလက္မအရွည္ေလာက္စီျဖစ္ေအာင္ လီွးျဖတ္ထားေပးပါ။ တူနာငါးေသတၱာဗူးကုိ ဖြင့္ျပီး ဆီေတြကုိ သြန္ပစ္ျပီး ငါးအသားဖတ္ေတြကုိခ်ည္းယူပါ။ ၾကက္အူေခ်ာင္းကုိ ေရေလးနည္းနည္းနဲ႕ထည့္ေၾကာ္ျပီး ခပ္ေစာင္းေစာင္းေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးထားေပးပါ။ ေျမပဲေလွာ္ကုိ မညက္တညက္ေလး ေထာင္းထားေပးပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းကုိလည္း ေရေဆး၊ အညွာေခၽြျပီးေတာ့ ခပ္ေသးေသးေလးျဖစ္ေအာင္ လွီးထားေပးပါ။ ၾကက္သြန္နီကုိလည္း အခြံႏႊာ၊ ေရေဆးျပီး တျခမ္းေလာက္ကုိ ခပ္ပါးပါးေလး လွီးထားေပးပါေနာ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိလည္း မထူမပါးေလး လွီးထားပါ။ သံပုရာသီးကုိလည္း အရည္ညွစ္ထားေပးပါ။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ျပဳတ္ထားတဲ့ ပဲၾကာဇံရယ္၊ တူနာငါးေသတၱာရယ္၊ ၾကက္အူေခ်ာင္းရယ္၊ ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီးရယ္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလွီးျပီးသားရယ္၊ ဆားအနည္းငယ္၊ ငံျပာရည္ေလးရယ္၊ သၾကားေလးနည္းနည္းရယ္၊ အခ်ဳိမႈန္႕ရယ္၊ သံပုရာရည္ရယ္ အားလံုးထည့္ျပီး ေသခ်ာႏွံ႕ေအာင္ နယ္ေပးပါေနာ္။ အေပါ့အငံကုိ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သလုိျမည္းပါေနာ္။ အရသာၾကိဳက္ျပီဆုိရင္ေတာ့ ပန္းကန္ထဲမွာေတာ့ ေအာက္မွာ ဆတ္လတ္ရြက္ေလးခင္းျပီး ပဲၾကာဇံသုပ္ကုိထည့္ပါ။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ငါးေသတၱာၾကက္အူေခ်ာင္းပဲၾကာဇံသုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးရပါျပီေနာ္။ အစပ္ေျပသြားရေအာင္လုိ႕ သီးစံုေကာ့ေတးလ္ေလးနဲ႕ တဲြျပီးသံုးေဆာင္ပါေနာ္။
0 comments:
Post a Comment