
အခု အဲ့ဒီၾကက္ေပါင္သီးကို ငါးပိေကာင္နဲ႕ခ်က္တဲ့နည္းေလးကုိ ခ်စ္ေမာင္ႏွမမ်ားကုိ ေျပာပါရေစေနာ္။ လုိအပ္တာေတြကေတာ့ ၾကက္ေပါင္သီး၊ ငါးပိေကာင္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ၊ ငရုတ္သီးအပုေတာင့္၊ ဆီ၊ အခ်ဳိမႈန္႕တုိ႔ပါေနာ္။
ငါးပိေကာင္ကုိ သိပ္မငံေစဖုိ႕ ေရနဲ႕ေဆးျပီး အခ်ဳိမႈန္႕ေလးနဲ႕ နယ္ေပးထားပါေနာ္။ ၾကက္ေပါင္သီးကုိ အညွာေခြၽျပီးေတာ့ ထြက္လာတဲ့အေစးေတြကုိ ဖယ္ထုတ္ပစ္ပါ။ ျပီးေတာ့မွ ၾကက္ေပါင္သီးကို ခလယ္ကေန ခဲြျပီး အထဲက အေစ့ကုိဖယ္ရွားပစ္ပါ။ ငရုတ္သီးအပုေတာင့္ကုိ အသာေလးဖဲ့၊ ေရစိမ္၊ အေစ့ထုတ္၊ ေရစစ္ျပီး ေထာင္းပါ။ ျပီးရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ ၾကက္သြန္နီကုိ အခြံႏႊာျပီး ငရုတ္သီးနဲ႕အတူ ေရာေထာင္းေပးပါ။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာျပီဆုိရင္ ခုနက ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီးၾကက္သြန္ေတြထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါေနာ္။ ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာျပီဆုိရင္ေတာ့ နယ္ထားတဲ့ ငါးပိေကာင္ကုိ ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ ၾကက္ေပါင္သီးထည့္ျပီး ငါးပိေကာင္ရယ္၊ ဟင္းအႏွစ္ေတြရယ္နဲ႕ ႏွံ႕ေအာင္တခါတည္း ေမႊေပးပါ။ ျပီးရင္ ငါးေရာ၊ၾကက္ေပါင္သီးပါ ျမဳပ္တဲ့အထိ ေရထည့္၊ အဖံုးအုပ္ျပီး မီးေအးေအးနဲ႕ ေရခမ္းေအာင္ တည္ေပးပါေနာ္။ ဟင္းအုိးဖ်စ္ဖ်စ္ျမည္လာျပီဆုိရင္ေတာ့ အဖံုးဖြင့္ျပီး ၾကက္ေပါင္သီးႏူးမႏူးျမည္းၾကည့္ပါေနာ္။ ၾကက္ေပါင္သီးႏူးျပီဆုိရင္ေတာ့ ငါးပိေကာင္ထဲက အငံအရသာက ၾကက္ေပါင္သီးထဲကုိ၀င္ျပီး ၾကက္ေပါင္သီးထဲက အခ်ဥ္အရသာက ငါးပိေကာင္ထဲကုိ၀င္ျပီး ခ်ဥ္ျဖဳန္းအရသာေလး ရပါတယ္။ အစပ္ၾကိဳက္တယ္ဆုိရင္ေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြခဲြဲျပီးေတာ့ ဟင္းအေပၚကေန အုပ္လုိက္ရံုပါပဲေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ အနံ႕အရသာနဲ႔ျပည့္စံုျပီး ခံတြင္းလုိ္က္ေစမယ့္ ငါးပိေကာင္ ၾကက္ေပါင္သီးခ်က္ေလး ရပါျပီေနာ္။ ဒန္႕သလြန္ရြက္ဟင္းခါးေလးရယ္၊ ျမဴရြက္ႏုသုပ္ေလးနဲ႕ဆုိရင္ အရမ္းကို လုိက္ဖက္ပါတယ္ေနာ္။ အားေပးၾကပါဦးေနာ္။
ပုံၾကည့္ျပီး အဝစားသြားတယ္အမလုလု။ ငယ္ငယ္က ၾကက္ေပါင္သီးကို အစိမ္းမႈန္႕ေဆးသၾကားနဲ႕နယ္ထားတဲ့ အခ်ဥ္ေပါင္းစားတာ သတိရျပီး သြားရည္ေတာင္က်လာျပီ။ ဒီကိုလာတိုင္း "ဗိုက္ဆာလိုက္တာ ဆာလိုက္တာ" ျဖစ္ေနျပီ။
ReplyDeleteဟုတ္တယ္ေနာ္။ ၾကက္ေပါင္သီးအခ်ဥ္ေပါင္းကုိ အရမ္းၾကိဳက္တယ္။ အျမဲတမ္းလာအားေပးတဲ့အတြက္ ေက်းဇူးပါေနာ္။
ReplyDelete