Thursday, October 18, 2007

ငါးရွဥ့္ေျခာက္စပ္္ေၾကာ္


ခ်စ္ေမာင္ႏွမေတြ ဟင္းမၾကိဳက္လို႕ ထမင္းျဖဴခ်ည္းစားမယ္မ်ား စိတ္ကူးေနျပီလား။
ခဏကေလးေစာင္႕ပါေနာ္။ ခံတြင္းေကာင္းသြားေအာင္ ငါးရွဥ္႕ေျခာက္စပ္ေၾကာ္ကေလး
လုပ္ေကၽြးပါရေစဦး။ ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႕ ေသာက္လိုက္ရင္ အဆာေျပႏိုင္ပါတယ္။
ျပန္ဆာလာတဲ႕အခါက်ရင္ေတာ႕ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ေလးနဲ႕ခ်က္ထားတာ ထမင္းနဲ႕စားေနာ္။
လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ငါးရွည့္ၾကပ္တင္ရယ္၊ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္၊
ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင့္ရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီရယ္၊ ငံျပာရည္၊ ဆားနဲ႕
အခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္တုိ႕ပါေနာ္။

ငါးရွဥ့္ၾကပ္တင္က ေတာ္ေတာ္ေလး ေျခာက္ေနတာမုိ႕ ဓါးနဲ႕ ေသခ်ာခဲြ၊
အရိုးထုတ္ျပီး အသားေလးေတြကုိ ေသခ်ာမွ်င္လုိက္ပါတယ္။
ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင့္ေလးေတြကုိ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီတုိ႕နဲ႕အတူ
မညက္တညက္ေလးေထာင္းလုိက္ပါတယ္ေနာ္။ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ကုိလည္း မေခြၽခင္မွာ
ေရေဆး၊ ေရစစ္ျပီး အရြက္ေလးေတြ ေခြၽထားလုိက္ပါေနာ္။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ။
ဆီပူလာျပီဆုိရင္ ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီးၾကက္သြန္တုိ႕ကုိထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။
ငါးအရသာကေပါ့တာမုိ႕ ဆီသတ္တဲ့အခ်ိန္မွာ ငံျပာရည္ေလး ထည့္ျပီးေမႊးလာတဲ့အထိ
ဆီသတ္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့မွ ငါးရွဥ့္အသားေလးေတြကုိ ထည့္ျပီး ေၾကာ္ပါတယ္။
အေပါ့အငံအတြက္ ဆားေလးနဲ႕ အခ်ဳိမႈန္႕ေလးနည္းနည္းထည့္ပါတယ္ေနာ္။ အဲ့ဒါက
ငါးရွဥ့္ၾကပ္တင္ေၾကာ္ သီးသန္႕ပါေနာ္။ ဒယ္အုိးထဲက
ငါးရွဥ့္ၾကပ္တင္ေၾကာ္တ၀က္ကုိ ပန္းကန္တစ္ခ်ပ္ထဲမွာ သီးသန္႔ဖယ္ထားလုိက္ပါ။
အဲ့ဒါကေတာ့ ၾကြပ္ရြျပီး စပ္စပ္ေလးနဲ႕ အရသာရွိတဲ့
ငါးရွဥ့္ေျခာက္စပ္ေၾကာ္ေလးပါေနာ္။ အဲ့ဒီအေၾကာ္ကုိေတာ့ ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႕
ျမည္းရင္ အရသာရွိလွပါတယ္ေနာ္။

ျပီးရင္ေတာ့ က်န္တဲ့အေၾကာ္တ၀က္ထဲကုိ သန္႕စင္ျပီးေခြၽထားတဲ့
ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ေလးနဲ႕ ေရာေၾကာ္လုိက္ပါ။
ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ေလးထည့္တဲ့အတြက္ အရသာဘက္မွ်သြားေအာင္ ငံျပာရည္ေလးနဲ႕
အခ်ဳိမႈန္႕ေလး ေနာက္ထပ္ နည္းနည္းစီ ထပ္ထည့္ေပးပါေနာ္။ ျပီးရင္ေတာ့
အေပါ့အငံအရသာကုိျမည္းျပီး ဟင္းအုိးခ်လုိ႕ရပါျပီ။
ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ထည့္လုိက္တဲ့အတြက္ ငါးရွဥ့္ၾကပ္တုိက္
ခ်ဥ္ငံစပ္အရသာေလးရပါတယ္။ ဒီအေၾကာ္ေလးကေတာ့ မိန္းကေလးေတြအၾကိဳက္
နယ္ဖတ္စားလို႕ရသလုိ အခ်ဥ္အရသာေလးလည္း ပါတဲ့အတြက္ စားရတာ
လွ်ာသြက္ပါတယ္ေနာ္။ ဟင္းႏွစ္မ်ဳိးစားလုိ႕ရေအာင္ စီစဥ္လုိက္တာပါေနာ္။
ပဲနီေလးနဲ႔ၾကာဇံဟင္းရည္ေသာက္ေလးနဲ႕ တဲြဖက္စားသံုးပါေနာ္။

0 comments:

Post a Comment