Wednesday, September 19, 2007

Thai Spring Roll လုပ္စားၾကရေအာင္

Reactions: 



ခ်စ္ေမာင္ႏွမေတြအတြက္ ဒီတစ္ခါေတာ့ ထုိင္းေကာ္ျပန္႕စိမ္းလုပ္နည္းေလး လက္တုိ႕လုိက္ပါရေစဦးေနာ္။ ေကာ္ျပန္႕အတြက္လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ သခြါးသီး၊ ေထာပတ္သီး၊ မုန္လာဥနီ၊ mizu na လုိ႕ေခၚတဲ ့အရြက္ ဆတ္လတ္ရြက္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ပဲၾကာဇံ၊ ပုဇြန္၊ ၀က္သားအလႊာ၊ ကညြတ္ရယ္၊ rice paper လုိ႕ေခၚတဲ့ ေကာ္ျပန္႕ရြက္ရယ္ပါ။








အခ်ဥ္ရည္အတြက္ကေတာ့ ရွာလကာရည္၊ ငံျပာရည္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ သၾကားအနည္းငယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴအနည္းငယ္နဲ႕ ခ်င္းအနည္းငယ္တုိ႕ပါေနာ္။
သခြါးသီး၊ ေထာပတ္သီး၊ မုန္လာဥနီ၊ mizu na လုိ႕ေခၚတဲ ့အရြက္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အဲ့ဒါေတြကုိေတာ့ ေရေဆးျပီး လုိခ်င္တဲ့ ပံုစံေလးေတြအတုိင္း လွီးထားရံုပါပဲ။ ပံုထဲကအတုိင္းေပါ့ေနာ္။ ကညြတ္ရယ္၊ ပဲၾကာဇံရယ္၊ ၀က္သားအလႊာရယ္၊ ပုဇြန္ရယ္ကုိေတာ့ ျပဳတ္ရမယ္ေနာ္။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ ေကာ္ျပန္႕လိပ္မယ့္ ပန္းကန္ျပားေလးေတြကုိ ယူျပီး rice paper (ဒီမွာ ၀ယ္လုိ႕ရတဲ့အရြက္ေတြက အေျခာက္ေတြပါ) တစ္ရြက္ကုိခင္းပါ။ ျပီးေတာ့ ေရဆြတ္ေပးပါ။ rice paper ေလးက ေရနဲ႕ ထိျပီး ေကာ္ျပန္႕လိပ္လုိ႕ေခါက္လုိ႕ေကာင္းမယ့္ အေနအထားေလးေရာက္လာရင္ ဆတ္လတ္ရြက္၊ မုန္လာဥနီ၊ mizu na အရြက္၊ ေထာပတ္သီး၊ သခြါးသီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကာဇံ၊ ၀က္သား၊ ပုဇြန္တုိ႕ကုိ ေသခ်ာလွလွပပ စီစီရီရီေလး ထည့္ေပးပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ က်စ္က်စ္လစ္လစ္ေလးျဖစ္ေအာင္ ေသခ်ာလိပ္ေပးပါ။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ေကာ္ျပန္႕လိပ္ေလးေတြရပါျပီ။
အခ်ဥ္အတြက္ကုိေတာ့ ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးထဲ ေရေႏြးထည့္၊ ရွာလကာရည္၊ ငံျပာရည္၊ သၾကားအနည္းငယ္ထည့္ျပီး အရင္ေမႊေပးပါ။ ျပီးေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ ခ်င္းကုိျခစ္ျပီးထည့္ေပးပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ အခ်ဥ္ရည္ေလးရပါျပီ။
ျပီးရင္ ေကာ္ျပန္႕စိမ္းလိပ္ေလးကိုယူ၊ အခ်ဥ္ရည္ပန္းကန္ေလးထဲ ခဏေလး ႏွစ္ျပီး စားရံုပါပဲေနာ္။ အာဟာရလည္းျဖစ္၊ ကယ္လုိရီလည္း မမ်ားတဲ့အတြက္ က်န္းမာေရးအတြက္လည္းေကာင္းျပီး Diet လည္း လုပ္ျပီးသားျဖစ္တဲ့အတြက္ အဆင္ေျပတယ္ေလ ႕ ႕ ႕ လုပ္ရတာလည္း မခက္တဲ့အတြက္ ခ်စ္ေမာင္ႏွမတုိ႕ေရ ႕ ႕ ႕ လက္စြမ္းျပျပီး စမ္းသပ္ၾကည့္ၾကပါဦးေနာ္ ႕ ႕ ႕ ႕

2 comments:

  1. ဒီေကာ္ျပန္႕လိပ္ကေရာ စပ္လားဟင္ ယိုးဒယားစာဆိုရင္စပ္လြန္းလို႕ ထဏထဏ ႏိုရတယ္ :P

    ReplyDelete
  2. အခု ေကာ္ျပန္႕ကေတာ့ မစပ္ပါဘူးေနာ္။ စိတ္ခ်လက္ခ်သာ စားပါေနာ္ မယ္မယ္ေရ

    ReplyDelete