ဆိတ္သားပဲျဖစ္ျဖစ္ သိုးသားပဲျဖစ္ျဖစ္ ညွီတဲ့အတြက္ တခ်ဳိ႕မစားၾကပါဘူး။ ဒီဘက္အရပ္ေတြမွာက ဆိတ္သား၀ယ္ရခက္ပါတယ္။ သုိးသားေတြကုိပဲ ဆိတ္သားအမွတ္နဲ႕ ၀ယ္ျပီးခ်က္စားရပါတယ္။ တကယ္တမ္း မညွီေအာင္ခ်က္ရင္ျဖင့္ အရမ္းကုိ စားလုိ႕ေကာင္းပါတယ္။ အရသာလည္း ေလးေလးပင္ပင္ရွိပါတယ္။
ဆိတ္သားကုိ ကုိယ္လုိခ်င္တဲ့ အရြယ္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ တံုး၊ ျပီးရင္ သံပုရာရည္ ဒါမွမဟုတ္ ေရွာက္ရည္၊ ရွလကာရည္ဆမ္းျပီးေတာ့ ေသခ်ာနယ္ျပီး အနည္းဆံုး ၁၅ မိနစ္ေလာက္ ပစ္ထားလုိက္ပါေနာ္။ အဲ့ဒီလုိ အခ်ဥ္နဲ႕ နယ္ထားလုိက္တဲ့အတြက္ အညွီနံ႕ သက္သာသြားသလုိ၊ ဟင္းခ်က္တဲ့အခါ အသားလည္း ႏူးျမန္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့မွ အဲ့ဒီဆိတ္သားကို ေရေသေသခ်ာခ်ာျပန္ေဆးျပီး ဂ်င္းအရည္၊ ဆား၊ သၾကား၊ အခ်ဳိမႈန္႕၊ မာဆလာအေမႊးအစပ္ တုိ႕နဲ႕ ေကာင္းေကာင္းမြန္မြန္နယ္ျပီး ႏွပ္ထားလုိက္ပါေနာ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ ဂ်င္းတုိ႕႕ုိကုိ အခြံႏႊာ ေရေဆးျပီး ပါးပါးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးထားပါ။ ငရုတ္သီးအေရာင္မႈန္႕နဲ႕ တူတူ တဲြျပီး ေထာင္းထားေပးပါေနာ္။
အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာျပီဆုိတာနဲ႕ နႏြင္းမႈန္႕ေလးခပ္ထည့္၊ ျပီးေတာ့ ေထာင္းတားတဲ့ ငရုတ္သီးၾကက္သြန္ေတြကုိ ထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။ ကရေ၀းရြက္ရွိရင္လည္း ဆီသတ္တဲ့အထဲ ထည့္ေပးပါေနာ္။ ဆီသတ္နံ႕ေလး ေမႊးလာျပီဆုိရင္ေတာ့ ဆိတ္သားေတြကုိ ထည့္ျပီး ေသခ်ာေမႊျပီး ဆီသတ္ေပးပါ။ ဆိတ္သားထဲက ထြက္လာမယ့္ေရနဲ႕ တစ္ေရခန္းေအာင္ တည္ေပးပါေနာ္။ အဲ့ဒီတစ္ေရခန္းျပီဆုိရင္ေတာ့ ဆိတ္သားျမဳပ္ရံုေလးျဖစ္ေအာင္ ေရထည့္ျပီး မီးဖုိေပၚက မီးကုိ ေလ်ာ့ျပီး အခ်ိန္ၾကာၾကာနဲ႕ ေကာင္းေကာင္းမြန္မြန္ ႏူးနပ္လာတဲ့အထိ ျဖစ္လာေအာင္ တည္ေပးပါ။ ဟင္းအုိး ေအာက္ေျခ မကပ္ရေအာင္လည္း သတိထားျပီး ေမႊေပးပါေနာ္။ ဟင္းအုိး ဖ်စ္ဖ်စ္ျမည္လာျပီဆုိရင္ေတာ့ ဆီျပန္လာစ ျပဳလာပါျပီ။ အဲ့ဒီအခ်ိန္မွာ အဖံုးဖြင့္ ေမႊေပးျပီး အရသာ အေပါ့အငံကုိျမည္း၊ ဆိတ္သားအႏူးအနပ္ကုိျမည္းပါ။ အရသာလည္းသင့္ျပီး ဆိတ္သားလည္းႏူးျပီဆုိရင္ေတာ့ တကယ့္ကို အနံ႕အရသာနဲ႔ျပည့္စံုလွတဲ့ ဆိတ္သားဟင္းတစ္ခြက္ ရပါျပီ။ နံျပား၊ ေပါင္မုန္႕တုိ႕နဲ႕ တြဲဖက္စားႏုိင္သလုိ ဒံေပါက္ထမင္း၊ အုန္းထမင္းတုိ႕နဲ႕လည္း တဲြဖက္စားႏုိင္ပါတယ္ေနာ္။
ဆိတ္သားကုိ ကုိယ္လုိခ်င္တဲ့ အရြယ္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ တံုး၊ ျပီးရင္ သံပုရာရည္ ဒါမွမဟုတ္ ေရွာက္ရည္၊ ရွလကာရည္ဆမ္းျပီးေတာ့ ေသခ်ာနယ္ျပီး အနည္းဆံုး ၁၅ မိနစ္ေလာက္ ပစ္ထားလုိက္ပါေနာ္။ အဲ့ဒီလုိ အခ်ဥ္နဲ႕ နယ္ထားလုိက္တဲ့အတြက္ အညွီနံ႕ သက္သာသြားသလုိ၊ ဟင္းခ်က္တဲ့အခါ အသားလည္း ႏူးျမန္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့မွ အဲ့ဒီဆိတ္သားကို ေရေသေသခ်ာခ်ာျပန္ေဆးျပီး ဂ်င္းအရည္၊ ဆား၊ သၾကား၊ အခ်ဳိမႈန္႕၊ မာဆလာအေမႊးအစပ္ တုိ႕နဲ႕ ေကာင္းေကာင္းမြန္မြန္နယ္ျပီး ႏွပ္ထားလုိက္ပါေနာ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ ဂ်င္းတုိ႕႕ုိကုိ အခြံႏႊာ ေရေဆးျပီး ပါးပါးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးထားပါ။ ငရုတ္သီးအေရာင္မႈန္႕နဲ႕ တူတူ တဲြျပီး ေထာင္းထားေပးပါေနာ္။
အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာျပီဆုိတာနဲ႕ နႏြင္းမႈန္႕ေလးခပ္ထည့္၊ ျပီးေတာ့ ေထာင္းတားတဲ့ ငရုတ္သီးၾကက္သြန္ေတြကုိ ထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။ ကရေ၀းရြက္ရွိရင္လည္း ဆီသတ္တဲ့အထဲ ထည့္ေပးပါေနာ္။ ဆီသတ္နံ႕ေလး ေမႊးလာျပီဆုိရင္ေတာ့ ဆိတ္သားေတြကုိ ထည့္ျပီး ေသခ်ာေမႊျပီး ဆီသတ္ေပးပါ။ ဆိတ္သားထဲက ထြက္လာမယ့္ေရနဲ႕ တစ္ေရခန္းေအာင္ တည္ေပးပါေနာ္။ အဲ့ဒီတစ္ေရခန္းျပီဆုိရင္ေတာ့ ဆိတ္သားျမဳပ္ရံုေလးျဖစ္ေအာင္ ေရထည့္ျပီး မီးဖုိေပၚက မီးကုိ ေလ်ာ့ျပီး အခ်ိန္ၾကာၾကာနဲ႕ ေကာင္းေကာင္းမြန္မြန္ ႏူးနပ္လာတဲ့အထိ ျဖစ္လာေအာင္ တည္ေပးပါ။ ဟင္းအုိး ေအာက္ေျခ မကပ္ရေအာင္လည္း သတိထားျပီး ေမႊေပးပါေနာ္။ ဟင္းအုိး ဖ်စ္ဖ်စ္ျမည္လာျပီဆုိရင္ေတာ့ ဆီျပန္လာစ ျပဳလာပါျပီ။ အဲ့ဒီအခ်ိန္မွာ အဖံုးဖြင့္ ေမႊေပးျပီး အရသာ အေပါ့အငံကုိျမည္း၊ ဆိတ္သားအႏူးအနပ္ကုိျမည္းပါ။ အရသာလည္းသင့္ျပီး ဆိတ္သားလည္းႏူးျပီဆုိရင္ေတာ့ တကယ့္ကို အနံ႕အရသာနဲ႔ျပည့္စံုလွတဲ့ ဆိတ္သားဟင္းတစ္ခြက္ ရပါျပီ။ နံျပား၊ ေပါင္မုန္႕တုိ႕နဲ႕ တြဲဖက္စားႏုိင္သလုိ ဒံေပါက္ထမင္း၊ အုန္းထမင္းတုိ႕နဲ႕လည္း တဲြဖက္စားႏုိင္ပါတယ္ေနာ္။
looks delictious
ReplyDeleteလုလုေရ ရံုးမွာလာရွာေသးတယ္။ ေတာ္လြန္းလို့ ဂုဏ္ယူစရာမို့ ေတြ့ျခင္းလြနး္လို့ပါ။ စေန တနဂၤေနြဆြမ္းေလာင္းရင္ ဟင္းမထပ္ဖူးေပါ့ေနာ္။ ေက်းဇူးအရမး္တင္တယ္။ ပပနဲ့ေတာ့ ဦးစိုးတုိ့အခန္းမွာ ေျပာျဖစ္ၾကေသးတယ္။ ပပကိုလုလုနဲ့လြဲေနတာ။ ေက်းဇူးဘဲေနာ္ ဆိတ္သားနဲ့ ၀က္သားကင္အတြက္။ ရွမ္းျပည္က ၀က္သားခ်ဥ္လုပ္တာေလး သိရင္မွွ်ပါဥိးလို့
ReplyDeleteေရဆင္းက စိုက္ဘြဲ့ရ ဟင္းခ်က္၀ါသနာပါသူ